Milyen esetben tanácsolhatnak el valakit az óvodából? Illetve minden gyerek gond nélkül beilleszkedett az első nap?
Tegnap kezdtük az óvodát. Első nap lévén csak 10-ig maradt. Reggel nem volt semmi gond, szaladt be játszani, még köszönni is alig akart. Viszont 10-kor már sírt, és azzal fogadtak az óvónők, hogy egész idő alatt sírt. Nem akart enni, rajzolni, nem engedte megtörölni az orrát stb. Az óvónő kedves volt, de azt mondta, a fiam egyemberes gyerek, 25 másik mellett ilyenekre nincs kapacitás. Ők szigorú órarend szerint dolgoznak, nem lehet mindig csak játszani (ugyanis addig nem volt gond, amíg békén hagyták a kisautókkal).
Természetesen értem én az óvónő álláspontját és minden tiszteletem a munkájáé, de első nap olyat mondani, hogy ha ez így megy, kénytelen szólni az óvodavezetőnek, mert a többi gyerek nem ihatja meg a levét egy gyerkőc makacsságának. (Az óvónő nem ezeket a szavakat használta, de a lényege ez volt.)
Nem túlzás ez egy kicsit? Tényleg olyan kirívó ez a viselkedés egy 3 évestől az ovi első napján?
Nem írtam, hogy a fiam nemrég kezdett el beszélni, és elég nehezen érteti meg magát, ami természetesen megint csak nehezíti az óvónő dolgát (viszont szerintem a közösség ezen sokat javíthat). Illetve én egyelőre nem dolgozom. Ezek lehet, olyan körülmények amik arra sarkalhatják az óvodát, hogy arra kérjenek, tartsam inkább otthon a "problémás" csemetémet?
De mi van a 3 évtől kezdődő óvodakötelezettséggel? Ránk nem vonatkozik?
"De mi van a 3 évtől kezdődő óvodakötelezettséggel? Ránk nem vonatkozik?"
2014-től van csak.
Most még ilyen szabály nincs.
A témához: remélem megoldódik, és sikerül beilleszkednie!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!