Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 éves -2,5 éves gyermeknek...

2 éves -2,5 éves gyermeknek mit lehet tanítani? van olyan mit cél orientáltan tanitod nap mint nap?

Figyelt kérdés
2012. szept. 7. 08:46
 1/4 anonim ***** válasza:
Színeket, állatokat, ételeket, zöldségeket, gyümölcsöket, ruházatban mit hogy hívnak, állatokat, állat hangokat!
2012. szept. 7. 08:52
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

pontosan mire gondolsz?

Minden nap tanítom az önállóságra (amit tud, csináljon meg egyedül, biztatom, dicsérem), minden nap tanítom arra, hogy hogyan kérjen, köszönjön, beszéljen "illedelmesen", szépen, minden nap tanítom arra, hogyan tud konfliktust megoldani, feszültséget levezetni, minden nap tanítom arra, hogy milyen az a világ, ami körbeveszi, felhívom a figyelmét az érdekes, izgalmas, csodálatos dolgokra, beszélgetünk róla...................mindezt úgy, hogy jó példát mutatok, sokat beszélgetek, sok közös tevékenységet, programot szervezek vele, mesélek, énekelek, játszok vele..............azaz azzal tanítom minden nap, reggeltől estig, hogy tartalmasan töltjük együtt az időt.

Ha arra gondolsz, hogy egy könyv alapján lépésről lépésre, iskolás módszerekkel "FEJLESZTEM"-e..........akkor NEM!!!

2012. szept. 7. 08:53
 3/4 anonim ***** válasza:
A bilizést és a kulturált viselkedés alapjait célorientáltan tanítom, mást nem. Így is olyan az agyuk, mint a szivacs. Az éneklést sajnos nem szereti, de már több autómárkát felismer, mint én.
2012. szept. 7. 09:03
 4/4 anonim ***** válasza:

Színek, formák, kisebb-nagyobb fogalma, állatok, tárgyak felismerése stb, de szerintem ilyenkor a legfontosabb az étkezési "szabályok", illem kezdete (pl köszönni), szociális dolgok, enyém, de odaadom, elkérem stb., öltözködés alapjai. Én is azt tapasztaltam, hogy ilyenkor nagyon fogékonyak ezekre és szintén ilyenkor lehet nagyon elrontani is.

2,5-3 év között pedig már kifejezetten az ovira készültünk, sajnos épphogy 3 évesen kezdte, tehát a wc használata, kézmosás, önálló étkezés, öltözés-vetközés volt terítéken + a várakozás (nem ő az első, nem ugrani azonnal, nem reagálni minden rezdülésére) tanulása, pici önuralom, hogyan foglalja el magát önállóan.

2012. szept. 10. 08:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!