Volt már gyermekednek hosszan tartó hasmenése?
Lányomnál is volt ilyen, csak fosott és fosott!
Kemény diéta volt, csak rizs, főtt burgonya, háztartási keksz, ropi, víz vagy tea.
Seméri tej kakaó, főtt étel, gyümölcs, zöldség, semmi.
Smsctat kapott 4 napig, semmit nem ért, meg úgy nyomtam bele fecskendővel a szájába, sürű édes ital. Utánna széntablettát javasolt az orvos, na az 3 nap után hatott, arra azt mondtam cukorka, elrágcsálta, szépen megette.
Igen a vér elég aggasztó, de reméljük semmi baja. Majd írd meg mit mondtak. Kitartás!
Egyébként maga az elhúzódó hasmenés még nem baj önmagában. Fontos a diéta, és a legfontosabb, hogy mindig egy kicsit igyon a kicsi. Nekem annak idején azt mondta a védőnő, hogy minden tíz percben adjak neki két három korty vizet. így nem fog kiszáradni. Ha nincs étvágya nem baj, csak igyon, sokszor keveset. Esetleg egy kis puki, ropit lehet elrágcsál. Ha egy fél ropit megeszik az már jó. De nem kell erőltetni az evést, hiszen ha mi így vagyunk, tudjuk mennyire nincs étvágyunk. Valaki nekem egyszer az almalét is ajánlotta. Persze eleinte egy két kortyot csak, látod bírja vagy se. De amúgy ilyenkor szerintem hagyni kell kiürülni a gyomrot, illetve kitisztulni. Aztán utána jobb lesz. Én amúgy kaptam az egyik anyukától ilyen gyógyszertári keveréket hasmenésre és az nagyon jó volt. Csak mondta, hogy nagyon keveset kell neki adni, különben a másik végletet érem el és székrekedése lesz. Kérdezd meg a gyógyszertárban, vagy az orvosnál. Lehet jobb mint a smecta. Én smectát egyszer ha használtam. Meg én nagyon szeretem a Normafloret. Érdemes kipróbálni. Hátha nektek is beválik. Helyrerakja a gyomrot. Persze egy két nap kell neki. Ha az én lányom valamiért kicsit ilyen hasmenést produkál, én adok neki pár napig és helyrejön. Persze a te eseted más, hiszen tartós hasmenésről van szó, meg vérről a székletben. De egyébként nem biztos, hogy jelent az a kis vér valamit. Holnap meglátod. Addig is kitartás. Majd írj!
Megvan az eredmény! A Campylo(campillo) nevű baktérium a ludas....:(((( tünete a véres hasmenés. Az dr.nénink szerint fertőzött csirkehústól lehet elkapni....mivel mi azon a héten nem ettünk egy dkg csirkehúst sem, így nem tudom h honnan kaphatta el. Holnap megyünk státuszra.
Azóta rendeződni látszik a helyzet. Abszolút nincs hasmenés, sőt inkább kemény, bogyós a kaka. Lassan kezdett el eszegetni, de mostmár oda kell figyelnem, hogy nehogy a másik végletbe csússzunk.
A változatosság kedvéért a tesónak (14hónapos) is hasmenése van. Neki még vért nem láttam és nem olyan sűrűn mint a nagytesónak. Az övé inkább savanyú szagú, zöldes, és a pelusban van nem folyós kaka is. Szerintem nála a foga miatt van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!