Kiküldheti az óvónő a kiscsoportost a csoportszobából?
Figyelt kérdés
A kislányom a héten kezdte az ovit, ez volt a harmadik napunk. A délelőtti foglalkozáson le kellett ülni a földre törökülésben, és úgy figyelni. A kislányom leült, de nem akart törökülésbe ülni, mire azt mondták neki, akkor menjen ki. Ő felállt és kiment. Nem hinném, hogy ezzel megoldották a problémát.2012. szept. 5. 23:50
11/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy írtatok. Én sem hiszem, hogy ez lenne a követendő módszer egy pedagógus számára pláne nem a harmadik napon. A férjemet iszonyatosan dühös lett, alig tudtam visszatartani, nehogy beszóljon az óvónőnek. Én is attól félek, hogy elveszik a kedvét az ovitól. Mindenkinek ment a zöld kéz.
2012. szept. 6. 09:08
12/13 anonim válasza:
Óvodapedagógusként írhatom, hogy nem szabad kiküldeni senkit a csoportszobából. Vegyes csoportom van. Beszoktatós gyereknél, ha már részt vesz az első héten a foglalkozásban, leül a szőnyegre, vagy asztalhoz, már az meg ér nálam egy dicséretet, hogy egyáltalán részt kíván venni a foglalkozáson. Az, hogy most, hogy ül az még nálam nem mérvadó. Hiszen a gyerekek lételeme a mozgás, kisebb korban meg különösen dicsérendő, hogy egy helyben meg tud maradni. Majd kialakul nála, hogy kell ülni, ha látja a nagyobbakat, hogy ők, mit, hogy csinálnak, mi a rend és szokás, mert ugye nem akar kilógni a sorból. Ha meg a nagyobbak, megjegyzés tesznek, hogy ő miért nem ül törökülésbe, el lehet magyarázni nekik, hogy még csak most kezdte az óvodát, legyetek türelemmel majd megtanulja, hogy kell ülni , ha azt látja, hogy ti is szépen ültök… Sajnos már egyre több olyan óvodapedagógus van, aki alkalmatlan a munkájára. Az én alapelvem, rossz gyerek nincs, csak unatkozó. Ezzel nem azt akarom, írni, hogy tökéletes vagyok, mert senki nem az, de amit az óvónéni művelt, az minősíthetetlen. Hol van nála a következetes, ösztönző nevelés? Sehol. Így tényleg, csak szenvedés lesz járnia az óvodába neki, mert nem fogja olyan légkörbe jól érezni magát, ahol csak büntetik, olyanért amiért nem is kéne. Dicséret, ösztönzés meg elmarad.
13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is a választ, pontosan úgy gondolom én is, ahogyan írtad. A lányom még jókedvűen ment hétfőn, ma már sírt reggel, hogy nem akar oviba menni. Nem tudom, mi lesz így vele. Egyébként én középiskolában tanítok, egyszer fordult elő velem, hogy kiküldtem valakit a teremből, mert enyhén spiccesen jött be az órára.
2012. szept. 7. 14:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!