Kiküldheti az óvónő a kiscsoportost a csoportszobából?
Figyelt kérdés
A kislányom a héten kezdte az ovit, ez volt a harmadik napunk. A délelőtti foglalkozáson le kellett ülni a földre törökülésben, és úgy figyelni. A kislányom leült, de nem akart törökülésbe ülni, mire azt mondták neki, akkor menjen ki. Ő felállt és kiment. Nem hinném, hogy ezzel megoldották a problémát.
Igen kiküldheti, mivel rossz példát mutat a többi gyereknek is ha ott marad és nem csinálja amit mondanak neki. De majd megszokja a dolgokat.
2012. szept. 5. 23:57
2/13 anonim válasza:
Nem küldheti ki!!
2012. szept. 6. 00:12
3/13 anonim válasza:
Helytelenül járt el az óvónéni, pláne, hogy még csak 3. napja van a gyermek az óvodában, amit még szoknia kell napirend, szokások... Ilyen kis dolog miatt kiküldeni valakit az túlzás. Én ki lennék nagyon akadva az óvónénire, így nem, hogy nem fogja megszeretni a gyerek az óvodát,hanem nem akar majd járni. Nem jól végzi a dolgát az óvodapedagógus.
2012. szept. 6. 00:14
4/13 anonim válasza:
Ez elég durva, de nem a kiküldés miatt, hanem mert felügyelet nélkül hagyta.
Bármi történhetett volna.
De ha ilyenkor is figyel rá valaki, amit nem hiszek, akkor teljesen rendben van.
Bár hozzáteszem, kissé szigorú elvárás ez, hiszen még csak kiscsoportosok. Nem kéne megkövetelni a törökülést. De ha egyszer ilyen az óvónő, akkor ez van. Azt helyesen tette, hogy nem kivételezett senkivel, nem adott engedményeket a lányodnak. Akkor mindenki más is ki akarná húzni magát a nemszeretem feladatok alól. Nem lehet kivételezni senkivel.
2012. szept. 6. 00:31
5/13 anonim válasza:
Nem lehet akkor sem kiküldeni, ha dajka felügyeli a gyermeket. Könyörgöm most szokik be az óvodába nem lehet 3 nap alatt beszokni és mindent elsajátítania, hogy mi a szokás. Attól, hogy még nem szokta meg, hogy törökülésbe kell lenni, attól odafigyel, akkor mi a gond. Úgy sajátítja el a dolgokat, hogy megfigyeli a társait, mit, hogy kell csinálni. Ha kiküldi a gyereket, akkor, hogy szokja meg, hogy kell ülni. Közös élménytől fosztja meg a gyereket az óvónéni.
2012. szept. 6. 00:40
6/13 anonim válasza:
Szerintem nem küldheti ki.A lányom az első évben nem volt hajlandó átöltözni és tornázni az oviban,ráhagyták,később nem volt semmi gond.Hiába könyörögtünk neki nem akart kötélnek állni.Egy másik kislány sokáig egy helyben ült csak,nem igazán vett részt semmiben,őt is hagyták.Az óvónéninek kellene valahogy rávenni ezekre a dolgokra játékosan(de mint látszik van hogy hiába)nem kellene ezért megbüntetni.Főleg 3 nap után.
2012. szept. 6. 06:40
7/13 anonim válasza:
Hát én tuti beszóltam volna a (kedves) óvónéninek ezek szerint bárkiből lehet óvónő,na ez a baj..........3 nap után ezt csinálni ráadásul egyedül hagyni egy 3évest.....nekem ez fura
2012. szept. 6. 06:46
8/13 anonim válasza:
édes ovónénitek van,szerintem sem küldheti ki és egy beszokós gyerekkel igy viselkedni,az én fiamnak még azért se szóltak ha nem ült oda amikor együtt játszás volt,megpróbálták de ha nagyon ellenkezett elengedték,de látta,hogy mindenki mit csinál együtt és pár nap múlva már magától vett részt a foglalkozásokon.
2012. szept. 6. 07:08
9/13 anonim válasza:
Anyukam ovono:) nem kuldheti ki a csoportbol. Feleloseggel tartozik minden gyerek utan, es ha nem latja, evidens, hogy tortenhet akar baj is.
Ha valamit nem ugy csinal a gyerek, ahogy az elvarhato lenne, akkor mashogy buntetik. Pl mindenki a szonyegen ul es mondokazik, ha egy kisgyerek szofogadatlan, nem csinalja azt amit kene, akkor az asztalhoz kell ulnie egyedul, es onnan figyelni a tobbieket, ahogy jatszanak egyutt. Vagy ha az asztalnal van foglalkozas, akkor a szonyeg kozepere kell ulnie egyedul, hogy ne tudjon semmivel sem jatszani. Es ha merlegelte a helyzetet, akkor visszajohet:) meg sosem kuldott ki senkit sem, ez nem jo modszer:/ foleg nem egy kiscsoportost, aki most kezdi az ovit.
24 hetes kismami :)
2012. szept. 6. 07:45
10/13 anonim válasza:
már a gimiben sem lehet kiküldeni az osztályból a gyereket mert ha valami történik a nevelő az egyedüli felelős. én elbeszélgetnék az óvónénivel a parkolóban....
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!