Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit teszel, ha rájössz, hogy...

Mit teszel, ha rájössz, hogy az óvónő alkalmatlan a munkájára?

Figyelt kérdés

Kivételezik néhány gyerekkel, a pénzes szülőknek a fenekét nyalja, az egészségnevelés nála az ún. egészségnapban kimerül, nem tudja tisztességesen felkészíteni a gyerekeket egy ünnepségre (ő maga sem tudja a szöveget).

Aggódom, hogy a gyerekem fejlődése látja majd kárát ennek. Semmi sem érdekelne a felsoroltakból, ha nem látnám azt, hogy tanítani nem tud.

A gyerekem viszont szereti ezt az óvodát nagyon.

2012. máj. 13. 11:25
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Szólnék a vezető óvónőnek.
2012. máj. 13. 11:31
 2/9 anonim ***** válasza:
Én is szólnék az óvoda igazgatójának!
2012. máj. 13. 11:37
 3/9 anonim ***** válasza:
69%

Én nem szólnék. Mit érsz el vele? Majd a te gyerekedet fogja szekálni, amíg nem vagy ott.

Ha a gyerek szeret oviba járni, akkor mégiscsak jó lehet az az óvó néni. Ráadásul 2 óvónő van, meg egy dadus, azért valaki csak érti a dolgát ott, nem? Örülj, hogy van helye a gyereknek, sokat fel sem vesznek. Nagyon nem lehet válogatni, sajnos.

2012. máj. 13. 16:43
 4/9 anonim ***** válasza:

3. ne haragudj, nem sértésnek szánom, de ne legyünk már ennyire "buta magyarok"...

Az embernek igenis ki kell állnia magáért, főleg a gyermekéért, ha úgy gondolja, hogy nem helyes, ami zajlik.

Kérdező, szólj a vezetőnek, ez így nincs rendben.

2012. máj. 13. 17:03
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok buta magyar. Egyszerűen csak úgy gondolom, hogyha a gyermek szeret oviba járni, akkor nem lehet olyan nagy baj az óvónővel. Bírom, amikor kívülállóként el tudjátok dönteni, hogy egy pedagógus nem jól végzi a munkáját. Ott vagy egész nap, hogy lásd, mi történik?

Én egyébként igenis szóltam az óvó néninek, amikor úgy láttam, hogy gond van, szóval nem vagyok nyuszi. (A lányom kék-zöld foltokkal jött haza, és elmondta, hogy fára másztak az udvaron, és a többiek lelökték. Kértem, hogy ne engedjék fára mászni soha többet.)

De amit leírtál, az miatt nem szólnék. Tényleg mit vártok? Kirúgják az óvónőt? Motiválni nem lehet ilyen módon, csak tényleg pikkelni fog a gyerekre.

2012. máj. 13. 18:20
 6/9 anonim ***** válasza:

Lehet kapok egy-két pontot mínuszba, a válaszom: Honnan tudod hogy alkalmatlan a munkájára? Szerintem egy óvónő egész nap egészségnevelét tart: kézmosás fontossága, példamutatás, helyes öltözködési sorrend, réteges öltözködés fontossága, ügyeljünk a tisztaságra, felszólítások, utasítások, ezek betartasása a gyerekekkel,Kulturált étkezési szokások, helyes evőeszközhasználat, mindenki csak a sajátját használja, stb. ezek mind mind, azok. az hogy egy ünnepségen puskát ír magának, csupán biztonságérzet, és az izgalomtól is eltévesztheti a szöveget. A kivételezés, na az nem helyes, az valóba, de ettől még lehet vki jó szakember. Ha a gyerek szereti nem szólnék semmit. na meg először neki mondd ha bajod van vele, nem illő hátulról támadni.

üdv. egy óvó néni.

2012. máj. 13. 21:57
 7/9 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de a gyermeked szellemi fejlődésének nincs köze ahhoz, hogy óvodásként hogyan tudja visszabüfögni az ünnepi verseket. A gyerek szellemi fejlődése azon múlik, hogy a majdnem felnőtt méretű agyat a kicsi gyerektüdő hogy látja el oxigénnel. Tehát a szabad levegőn való játék, futkosás, ordítozás (!) tesz jót, meg a sok kötetlen kreatív tevékenység (festés, rajzolás, hasonlók). Versikék, szövegek bemagolása NEM fejleszt sem most, sem később.

Az óvónő nem tanár, tehát nem az a dolga, hogy tanítson, hanem hogy a gyerekeknek szeretetteli vidám légkört és sok-sok játszási lehetőséget biztosítson. Ha mesél is nekik (mert az nem kötelező manapság) akkor meg örülhetsz neki hogy nagyon jól végzi a munkáját.

Az tényleg nem jó ha kivételezik vagy a pénzes szülők fenekét nyalja, de azt meg hogy bizonyítod rá?

Záró gondolat: a jó szülő hallgat a gyerekére. Az ő élete, az ő óvodája és ő szereti. Tedd össze e két kezed hogy nem valami morózus fejlesztő pedagógus az óvónő, akitől a kicsi stresszelne....

egy pedagógus anyuka

2012. máj. 13. 22:08
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat! Senkit nem pontozok sehová, mivel a véleményetekre voltam kíváncsi.

Igazából azt szerettem volna tudni, hogy ilyen esetben ti indokoltnak látjátok-e az oviváltást. Nekem személy szerint fáj a szívem amiatt, hogy mivel öt órakor érünk haza minden nap, nem tudok annyit foglalkozni a gyerekemmel, ami kompenzálhatná azt, ami az oviban nem történik meg. Viszont a barátaitól nem akarom elszakítani, ezért nem akarok óvodát váltani.

Csak arra szeretnék reagálni, hogy honnan tudom, hogy alkalmatlan. Pedagógus vagyok én is, és látom.

- nincs testnevelés, pedig ez az egy foglalkozás kötelező az oviban

- otthon pillanatok alatt megtanulunk rövid verseket, az óvodában tanultak tele vannak félrehallott szavakkal

- az óvodában próbálták a kicsit balkezességről jobbkezességre szoktatni (szóltam, hogy ezt ne tegyék)

- a szociometriát rosszul készítették el, és rosszul is értelmezték

- az iskolaérettséget vizsgáló tesztsor szerinte értelmetlen és semmitmondó

- az anyák napi ünnepségen a 30-ból 10 gyerek szerepelt, azok, akiknek a betanítása a legkisebb erőfeszítéssel járt, a vegyes csoport négyéveseivel nem is foglalkoztak

- nem kapok visszajelzést arról, hogy a gyermekem hogyan viselkedik a csoportban, mennyire látják úgy, hogy fejlődik (holott kértem fogadóórát, de nem került rá sor, elnapolódott)

Az óvoda funkciója az iskolaelőkészítés is, ezért volt kötelező eddig is az utolsó év. Most ez következik, ezért aggódom.

2012. máj. 14. 09:13
 9/9 anonim ***** válasza:
Nálunk a vezető óvónővel van hasonló gond. Azóta mi szülők vagyunk mindennek az oka, olyan háborút indítottunk el amire nem is gondoltunk. A szülői közösség is kétfelé szakadt, van aki látja, hogy mi folyik az oviban és tenni próbál, hogy a helyes út felé terelődjön a nevelői munka, van aki szerint minden a legnagyobb rendben... Mi már a fenntartóval is leültünk beszélni, a szemünkbe igazat adott nekünk, de mire oda került a sor, hogy lépjen is valamit letagadta a dolgot... Elbizonytalanodom én is, hogy van e értelme harcolni, kiállni az igazunkért...
2012. máj. 15. 08:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!