Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bölcsőde vagy óvoda? Hova...

Bölcsőde vagy óvoda? Hova kell hogy beírassam?

Figyelt kérdés

2013.november 2-án lesz 3éves a fiam!

A bölcsődébe már most kell jelentkeznem ha 2013 szeptembertől felvételt szeretnék nyerni!

Óvodai felvételi májusban van!

Én inkább óvodába adnám,de kötelesek felvenni?Hisz tanévkezdéskor még nem tölti a 3at.

2012. szept. 5. 13:52
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
A bölcsikbe menet közbe is lehet jelentkezést beadni, de az általános jelentkezés ott is májusban van - legalábbis nálunk. Ha jövő szeptembertől akarod, akkor oviba add be, mert nem fogják felvenni már a bölcsibe szerintem legalábbis. Biztos, hogy felveszik oviba, csak előfordulhat, hogy november 2-tól mehet. Nálunk így van az oviban, akkor mehet, ha betöltötte a hármat. Barátnőméknél viszont már szeptembertől mehetett az októberi gyerek is. Érdemes elmenni abba az oviba, ahova szeretnéd íratni, és ők pontosabb tájékoztatást tudnak adni.
2012. szept. 5. 14:07
 2/3 anonim ***** válasza:
Mindenképpen érdeklődj az ovinál és / vagy az önkormányzatnál a helyi "szokásokról". 3 éves kor betöltése előtt nem kötelesek felvenni az oviba, ha tele vannak, akkor valószínűleg erre hivatkozva nem fogják. De elképzelhető, hogy van ún. "mini" csoport, ahová 2,5 éves kortól lehet már menni. Még van jó pár hónapod utánaérdeklődni.
2012. szept. 5. 16:39
 3/3 anonim ***** válasza:

ide is oda is írasd be, még így is lehet, hogy egyik helyre se veszik fel!

nálunk úgy van, hogy ha betöltötte a 3-at, másnap mehet oviba! enyém 2 hónap múlva kezdi :)))

bölcsibe meg akkor felírtam a fiam mikor megszületett, a nyáron hívtak de csak azért se vettem fel, tök mérges vagyok rájuk, most már maradok itthon vele az oviig, egy éve akartam beadni bölcsibe, na mindegy!

viszont nálunk szeretik ha a bölcsiben tölti a gyerek az évismétlős évét, így ovi csak 3 évet jár, szóval nagyon sok mindentől függ, jelentkezz, azzal ártani nem ártasz, max lemondod és lesz egy boldog anyuka akinek mehet a gyereke helyettetek :)

2012. szept. 5. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!