Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Segítség cumifüggő a lányom!...

Segítség cumifüggő a lányom! Hogyan szoktassam le róla legalább annyira hogy ne lógjon egész nap a szájában?

Figyelt kérdés

2,5éves,és pár hónapja ennyire "függő". Előtte csak alváshoz,meg ha nyűgös volt akkor kérte. Most meg a sétához/játszótéren is követeli.:((( Nem értem mi változott?!

Már kikészültem,mert éjjel általában legalább 3x cumit keresek,mert kiesik a szájából. Kiabál hogy "hol ban cumim"! És hiába van 5féle cumija,neki csak az az egy a jó.

Ha elveszem tőle iszonyatosan visít,és nem tehetem hogy egész nap ráhagyom,mert társasházban lakunk.

Kérem olyanok ne írjanak akinek nem cumizik a gyereke,és kioktatást sem kérek!!! Tanácsra van szükségem!

#cumifüggőség
2012. szept. 5. 11:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Mivel én egész kamaszkoromig szoptam az ujjamat, tudtam, hogy ujjszopásról nagyon nehéz leszokni, ezért a kezdetektől cumit adtam neki, amit el is fogadott. Egy éves koráig sétához is vittük a cumit, és nappal is sokat volt a szájában, meg persze alváskor. És én is azt vettem észre, hogy minél idősebb, annál jobban igényli. Ezért játszótérre, sétához és később már az autóban sem vittük magunkkal. Mindig kitaláltam valami ürügyet, hogy "jaj, hát otthon maradt", "tudod a játszótéren piszkos lesz ha leesik", "apa/anya kocsijában nincs cumi". Eleinte rossz volt, mert mindig nyafogott, vagy sírt, de később bevetettük a "te már nem vagy baba" és az "olyan szép kislány vagy, de nézd meg a tükörben, hogy a cumitól nem látszik a szép kis szád/arcocskád". Lassan megszokta, hogy csak alváshoz kapja. Aztán bölcsis lett, ott meg eleinte lefoglalta a sok újdonság, később pedig ott sem adták neki csak alváshoz. Mivel van fogorvos ismerősöm, aki azt ajánlotta, hogy 2,5 éves koráig szokjon le a cumiról, ezért a nyári bölcsi szünet ideje alatt teljesen leszokott. Az a szerencse, hogy nem olyan rég született unokatesója, és mondtuk neki, hogy "szegény Lili elvesztette a cumiját, nagyon sírt, és elküldtük neki a tiedet. Te már nem vagy baba, neked már nem kell, de szegény Lili csak sírt és sírt". Eleinte sírdogált, de érdekes módon a délutáni alvásnál jobban igényelte. Nagyon nehéz volt, mert nem akart aludni, csak forgolódott, meg kimászkált. Ez tartott 1-2 hétig. Utáni is mondogatta, hogy hiányzik neki a cumi, sírt érte. Egyszer csak gondoltam egyet, és elbáboztam neki, hogy a méhecske meséli a barátjának, hogy ment az utcán a cumival, és mindenki csodálkozott, hogy ilyen nagy méhecske még cumizik. Gondolt egyet és kiköpte, fúj. És azóta rájött, hogy a cumi nem is finom. Ez tök jól bevált. Egyszer véletlenül talált egy cumit, bekapta, és kiköpte a kislányom, mondta, hogy nem finom. Szóval most már 3 hónapja leszokott a cumiról. Viszont sajna azóta is mindent a szájába vesz, mindent megkóstol, megeszik. Bocsi, hogy ilyen hosszú lett.
2012. szept. 5. 13:57
 12/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Tényleg nem volt mindig ilyen,csak pár hónapja változott meg. Előtte nem volt ennyire függő,nem hordtuk magunkkal,nem volt egész nap a szájában! Most meg követeli!:((( Szerencsére a fogai szépek,első perctől fogszabályzós cumija van. Sajnos nagyon sírós baba volt ezért kapott cumit.

Amiket írtatok az nagyjából mind megvolt már,kivéve hogy bekenném bármivel! Hiába mondom neki pld a játszón hogy a kisebb gyerekek nem cumiznak,kinevetik stb nem hatja meg!:( Az elvitte a kutyus sztorit sem hitte el. De olyan is volt már hogy mikor a nagyinál voltunk 2éjszaka nem volt meg a cumija(tényleg nem volt meg),senki nem aludt,mert egész éjjel azt követelte.:(

A mikulásos,meg jézuskás sztoriban sem vagyok biztos hogy beválna!:-(

2012. szept. 5. 14:29
 13/16 anonim ***** válasza:
Nem tudom egyesek miért fikaztak le, hogy kitalalok neki sztorikat, mint pl hogy kinevetik a gyerekek. Ez semmivel nem rosszabb mintha azt mondanám, hogy elviszi a kutya, cica, mikulas, vagy bekenennem csipossel a cumijat. Minden gyereknel más módszer válik be. Gondolom aki ezt írta, annak sosem volt dolga cumizo gyerekkel.
2012. szept. 5. 15:09
 14/16 anonim ***** válasza:

rosszul gondolod. két gyerekem is van.

a játszótér a gyerek első szocializációja, amikor, ha részlegesen is, de kikerül a családi fészek védelméből. ha szerinted ennek jó ötlet úgy nekiküldeni a gyereket, hogy ott majd (akármiért) kinevetik, meg (akármiét) elveszik. akkor veled komoly bajok vannak...

ráadásul mindezzel tanítod is a gyereket. arra, hogy el kell venni, ki kell nevetni, hiszen oda viszed, hol ezt csinálják...

2012. szept. 5. 15:53
 15/16 anonim ***** válasza:
Igen, és miből gondolod, hogy rosszul csinálom? Mert neked két gyereked van??? Azért még nem kellene így valakit leminősíteni, ahogy te tetted. Szánalmas.
2012. szept. 5. 22:33
 16/16 anonim ***** válasza:
leírtam, hogy miből gondolom. ezt nem észrevenni, na az a szánalmas...
2012. szept. 6. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!