Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 5 és fél hónapos kisláynom...

5 és fél hónapos kisláynom egész nap azt szeretné, hogy szórakoztassam. Hogy szoktassam le erről? Persze nem azt akarom hogy magától ellegyen, de kaja után képes legyen 10-15 percet egyedül elleni.

Figyelt kérdés
Tudom, én rontottam el, egész nap foglalkoztam vele (2 hónapos koráig beteg volt és sokat volt ölben, ráadásul első baba), de most már nem bírom, mert most már akkor is üvölt, ha nem játszom vele. Eddig elég volt ha mellette voltam vagy 1-2 m-re a látómezejében, de pár napja már hiába ülök mellette a játszószőnyegen és pl. olvasok, nem jó neki üvölt. Csak akkor hagyja abba, ha elkezdek vele játszani, énekelek neki, stb, szóval fogalkoztatom. Pedig 1 hónapja eljátszott 5-10 percet is, úgy hogy nem sírt. Most viszont ahogy a sejhaja a játszószőnyegre ér és én nem kezdek vele foglalkozni, üvölt. Képes akár 1 óráig is sírni, de úgy hogy behunyja a szemét, semmi nem érdekli és vizesre ordítja magát. Délelőtt főznöm kellett, hagytam, aztán lemerült és most alszik. :( Mit csinálja? Segítsetek!
2010. márc. 27. 13:18
 1/8 anonim ***** válasza:
Jobb korán felismerni ezeket, mert 8 hónaposan már nehezebb kijavítani. Szerintem az a megoldás, ha a napnak ugyanazon szakaiban, pl második etetés után (ebéd előtt) és mondjuk 4-5 körül (persze valamihez kötve, mert ő nem ismeri az órát) elhatározod, hogy most ebédet főzöl és takarítasz. Az elszántság nagyon fontos. Aztán ha eljött az idő, akkor leteszed a játszószőnyegre és azt mondod neki: Most anyának pl vasalnia kell, hogy szépek legyenek a ruháid és apa ruhái, úgyhogy most elmegyek és vasalok, de itt leszek melletted, ne aggódj. Aztán úgy hogy lásson, nekiállsz vasalni. Ő elkezd sírni, te pedig azt mondod neki: Itt vagyok kicsim, látod vasalom, a ruháidat, most játssz szépen a játékaiddal, ha végzek én is megyek. Ezt megismétled 3-5 percenként. Minden nap ugyanakkor. Nem veszed fel, csak beszélsz, és nem játszol. Ő rá fog jönni, hogy ez nem az ő ideje. Először lehet sírni fog 1 órát, a következő alkalommal lehet hogy már csak felet vagy csak 10 percet, aztán rájön, hogy nincs mit tenni, most anya nem ér rá. Csak neked kell bírni cérnával az első napot. A második már sokkal könnyebb lesz, ha nem adod fel. De szinte garantált, hogy a 3. nap már tudsz majd takarítani.
2010. márc. 27. 13:31
 2/8 anonim ***** válasza:
A mondatok persze lehetnek mások. A legjobbak a rövid mondatok ennyi idősen. Pl: Most vasalnom kell. Te játssz itt szépen, amíg végzek. A legjobb, ha ugynazokat a mondatokat használod (nyilván a cselekvés változhat), mert ez a mondat, még ha nem is érti, fogja azt jelenteni számára, hogy most más dolgod van. Remélem nem voltam nagyon bonyolult.
2010. márc. 27. 13:35
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszi a választ! Én is vmi ilyesmit próbálok, igaz eddig nem volt benne ilyen redszeresség. Úgy csináltam, hogy kajcsi, büfi után leraktam és vasaltam, főztem, stb, de 10-15 percnél tovább nem bírtam hallgatni az éktelen sírását a kiscsajnak. Vagyis mindig ő győz. :( Ma hagytam egy órát, de nem hagyta abba, ha nem viszem az ágyába, akár 2-t is sírt volna szerintem, de nem látom, hogy javulna a helyzet, szerintem képes bármennyit sírni, soha nem lesz el egyedül 10 percet. :((

És az a baj, hogy mivel nincs kedve egyedül játszani, és ilyenkor csak sír, így nem is nagyon forog (hasról átfordult már párszor játék közben, de fordítva nem).

2010. márc. 27. 13:43
 4/8 A kérdező kommentje:
Egy példa. Kb 2 hónapja, berakom a pihiszékbe büfi urtán, hogy elmossam a cumisüveget, most már a gyümis kanalat, stb. És azt mondom, anya most elmosogat. De as lányom végig üvölti az egészet. Ha odafordulok és pl egy játékkal elkezdek neki bábozni, akkor nevetgél. Sajnos ezért vagyok annyira elkeseredve, mert nem látom az alagút végét. 2 hónap alatt nem volt képes megszokni, hogy kaja után 5-10 percet ellegyen, amíg mosogatok, pedig napi 3-szor megcsinálom. :((
2010. márc. 27. 13:47
 5/8 anonim ***** válasza:
Hát én nem adnám fel így sem. De tudom, hogy nehéz, tapasztaltam. Csak nyugodtnak kell maradni. És fő a rendszer. Ne akkor vasalj, ha kedved van, hanem mindig ugyanakkor.
2010. márc. 27. 13:52
 6/8 anonim ***** válasza:
Második válaszodat elolvasva lehet, hogy ez mégsem jó. Ami számomra nagyon érdekes. De nincs más ötletem. A problémát viszont meg kell oldani.
2010. márc. 27. 13:53
 7/8 A kérdező kommentje:

Ngyon kitartó és hisztis/sírós baba, de így kell elfogadnom. Lehet, hogy amiatt lett ilyen, mert beteg volt 2 hónapig, nem tudom. Úgy látom csak az a két véglet van, hogy vagy sír vagy mosolyog. A kitartásra egy pl. a mózest utálta, 18 hét alatt nem volt hajlandó megszokni (utál vízszintesben lenni a mai napig) és minden séta alatt végig üvöltött. Mindenki azt mondta, majd megszokja, hát nem szokta meg. :( Amióta átraktam 18 hetesen a sportrészt, azóta ég és föld a különbség, már csak néha sír a kocsiban.

Köszönöm a válaszaidat, nagyon sok erőt merítettem belőle. Igen, azért is le fogom erről szoktatni, megpróbálok kitartani.

2010. márc. 27. 13:59
 8/8 anonim ***** válasza:
Még mindig én vagyok: Ha jól számolok, akkor ő skorpió. Kösd fel a gatyád. Az enyém vízöntő, ha akar valamit... hajaj, de a skorpió sem gyenge, sőt. Jó lesz minél hamarabb rájönni, a dolgok nyitjára, mert különben kemény hónapok várnak majd rád. Nem rettenteni akarlak, tapasztalatból beszélek. De én azért látom ennek az előnyös oldalát is. Biztos vagyok benne, hogy az életben el fogja majd érni, amit akar.
2010. márc. 27. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!