Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Attól rossz anya vagyok mert...

Attól rossz anya vagyok mert néha meglegyintem az egyé ves fiam kezét vagy fenekét, ha már nagyon rossz és nem bírok vele?

Figyelt kérdés
Pl a minap az üveg poharakat pakolta ki a szekrényből, pedig már legalább tizenötször szoltam rá, hogy nem szabad, féltem hogy eltöri a poharakat és elvágja a kezét, végül a kezére csaptam. Vagy mikor a kábeleket huzogatja, az asztal tetejére mászna fel, meg ilyeneket csinál. Rossz érzés hogy néha oda csapok neki, de félek ha nem teszem és rá hagyom még nagyobb baja esik. Most akkor én rossz anya vagyok?
2012. szept. 5. 11:24
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
55%

Az anyuka NEM veri a gyerekét!!!!

Az, hogy néha odalegyint- egyátalán nem gyerekbántalmazás jelent- nem kéne kiforgatni félremagyarázni a kérdező mondanivalóját.

Én is rászólok először szépen, majd egyre hangosabban a gyerekeimre, ha rosszalkodnak és nem figyelnek, majd jön a melyik füleddel nem hallod mire kértelek??, egy fülhúzás kiséretében. (ismét nem fülletépésről van szó) Ezek után én is legyintek. Nem VEREK, csak odasuhintok egy picit a fenekére, vagy kezére. Ha ez sem hat- jönnek a büntetések- szobába gondolkodni- elöl az előszobában van egy másik hely, ha éppen foglalt a szoba... szóval jönnek sorban a módszerek. Már egyre ritkábban kerül sor erre az egészre, 4,5éves 2éves és 7hónapos fiukról van szó- nyilván itt a két nagyról beszélek most.

Ettől nem lesznek a gyerekek lelki sérültek, vagy degeneráltak, mert a szüleik próbálják nevelni őket.

Engem pont ma dícsért meg a védőnő, hogy ritka jólnevelt gyerekeim vannak.

2012. szept. 5. 12:07
 12/23 anonim ***** válasza:
55%

Az nem működik, hogy pakolj el mindent, mikor tanulná meg a gyerek, hogy az üvegpohár nem játék, ha nem kiskorában, mikor a legfogékonyabb. Nem látom logikusnak, hogy 4-5 éves koráig gyerekbiztos a ház, aztán meg majd megérti úgyis, hogy nem szabad. Arról nem is beszélve, hogy a világ nem gyerekbiztos, meg kell tanulnia, ha túl közel megy a szekrény sarkához, lefejeli, és az fáj. Már egy 6 hónapos gyerek is érti, mi az a nem szabad, ha elmagyarázod neki. Az idősebbek is értik, de az a fene nagy kíváncsiság erősebb. Elmondod 100-szor, 1000-szer, elmondod hangosabban kismilliószor. Lehet elég, de lesz szituáció, mikor nem. Van mikor csak a popsira vagy kézre csapásból ért. Ez nem gyerekverés, nem arról van szó, hogy addig ütöd, amíg kék-zöld nem lesz, csak jelzésszinten, hogy tudja, ez is van, ez rossz, ha olyat tesz, amit nem szabad, akkor ez a következménye. Ettől nem vagy rossz anya. Már kicsi korban nevelni kell, mert ha nem teszed később bánhatod, és nem te iszod meg a levét, hanem a gyerek. Inkább ő sírjon 5 percig, mint te egy életen át, mert valami komoly baja lett. Inkább akkor tartanálak rossz anyának, ha egy mosolygós enyje-benyjével elintéznéd, ha a gyereked a homokozóvödrét szétveri egy másik gyerek fején a játszótéren.

A példákat kérem nem véresen komolyan venni, erősen sarkítottam, hogy kiemeljem a mondandóm lényegét.

2012. szept. 5. 12:14
 13/23 A kérdező kommentje:
Amit tudtam elpakoltam, de nincs annyi hely hogy mindent el lehessen rakni előle. Ráadásul ha mindent eldugok akkor honnan fogja megtanulni mit szabad és mit nem?
2012. szept. 5. 12:20
 14/23 anonim ***** válasza:
18%
A gyereket sosem veréssel neveljük. Nem tudom mit szolnál ha pl neked vki rácsapna a kezedre vagy a seggedre ha valami „rosszat” csinálsz, hogy tanulj belőle..
2012. szept. 5. 12:22
 15/23 A kérdező kommentje:
Első gyerek és nagyon igyekszem mindent jól csinálni de néha nagyon nehéz. Minden nap legalább ezerszer megpuszilom megölelem játszok vele mesélek neki, meg dicsérem ha ügyes volt. De az is a célom hogy tudja mit szabad és mit nem, nem szeretném ha kamasz lesz nekem azon kelljen gondolkodnom mit rontottam el mert a gyerek rossz útra tért és nem ismeri az emberi normákat. Még egyszer utoljára én nem verem a gyerekemet és sose okoznék neki fájdalmat, de van mikor bizony nincs más megoldás. A kábelek meg el vannak dugva, de a kicsi megtalálta őket. Szerencsére ezzel már nincs gond,nem nyúl hozzá mostanában.
2012. szept. 5. 12:25
 16/23 A kérdező kommentje:
12:22 Én nem csinálok rosszat képzeld már felnőtt vagyok. Engem nem kell nevelni, tudom mi a jó és mi a rossz. A gyerek még nem tudja, ezért kell fogni valahogy. Most nem verésre gondolok.
2012. szept. 5. 12:28
 17/23 anonim ***** válasza:

[link]

Lehet vitatkozni (a cikk - szerintem - a dackorszak kezdetéig érvényes), de talán érdemes kipróbálni.

2012. szept. 5. 12:46
 18/23 anonim ***** válasza:

Hát rohadtul gratulálok annak, aki ebből azt szűrte le, hogy a kérdező rossz anya!!!!!

Nem kérdező, nem vagy rossz anya. Mindenki úgy neveli a gyerekét, ahogy jónak és eredményesnek látja. Nem vered, hanem jelzés értékkel rácsapsz a fenekére, kezére, ettől még nem vagy rossz anya, sőt itt senki nem tudja, hogy milyen anya vagy, lehet, hogy sokkal különb, mint aki "lerosszanyázott". 4,5 éves kislány anyukája.

2012. szept. 5. 13:12
 19/23 anonim ***** válasza:
52%
Nekem 3 gyermekem van,a legnagyobb hamarosan nagykorú,a legkisebb 2 és fél éves.Soha,Ismétlem SOHA semmit nem pakoltam fel,illetve el a gyerek elől,mégse törtek el soha semmit.Mind a három teljesen más típusú,lányok és a kicsi fiú.Mind a háromnál bevált az a napirend kialakítás hogy reggeli után a szobájukba raktam be őket(az ajtón biztonsági rács)Amíg én a dolgomat végeztem.Láttak engem,én is őket.Mikor már járni is tudtak,a rács lekerült,és voltak szabályok amit igen kicsi korban megtanítottam nekik.Mindent kérni kell,és én megmondom szabad-e.Mindent megfoghattak,de csak ha kérték,én adtam a kezükbe,aztán le kellett tenni.Persze ők is próbálgatták a határokat,de a nemre meg kellett tanítani őket,és a nem az mindig nem volt.Ha nem értették meg hogy nem mászunk fel,stb akkor igenis megemeltem a hangom és a seggükre,kezükre is rácsaptam.Nem voltam tőle boldog én sem,de a szép szó volt hogy nem hatott.De ezt egyáltalán nem bántam soha meg,látva a nagy lányomat én elégedett vagyok magammal.Sajnos a pedagógusoktól nagyon sok panaszt hall az ember,és úgy gondolom aki 20-30 éve nevel látja a különbséget a régebbi és a mai gyerekek között.A mai szülők nagyon megengedők,talán mert nem érnek rá,nem tudom,de a gyerekeknek nincs kötelességük,szabadjára vannak eresztve nincs büntetés.A lányom középiskolai osztályába 12-en buktak meg,ez egy gimi.Kérdezem én hol van itt a szülő egész évben?Én általános iskola első osztályában megtanítottam a lányomat hogy ez a kötelessége hogy tanuljon,és bizony előfordult hogy úgymond nyakon vágtam.Hidd el kérdező most a legjobb lett az osztályban és megköszönte a nyaklevest mert emlékszik rá.A gyerekek akkor vannak biztonságban ha vannak határaik,és nem akkor a mindent megengedünk.Ők próbálnak kitörni ezek közül néha,de tudni kell hogy mit engedünk meg és mit nem.Engem vertek gyerekkoromban,nem kicsit,pedig nem voltam rossz gyerek.A verés és a legyintés között van különbség.Nem azt mondom hogy állandóan legyintgetni kell a gyereket,de ki kell választani azt a módszert ami az adott gyereknek bejön.Nekem a fiammal a legnehezebb,ő egész más,de tudom kezelni.Butaság olyat kérdezni hogy rossz anya vagy-e mert itt senki nem ismer,de amit leírtál az alapján nem vagy az.De ne is érdekeljen más véleménye erről,kérdezd meg a gyermekedet egy pár év múlva,nézd az ő reakcióit,meg fogod kapni a választ.Azt hogy hogyan neveled te döntöd el.
2012. szept. 5. 13:16
 20/23 anonim ***** válasza:
Azt hiszem, amit a 3 gyermekes anyuka leírt a nevelésről, ahhoz nem kell semmi mást hozzátenni!
2012. szept. 5. 13:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!