Attól rossz anya vagyok mert néha meglegyintem az egyé ves fiam kezét vagy fenekét, ha már nagyon rossz és nem bírok vele?
Az anyuka NEM veri a gyerekét!!!!
Az, hogy néha odalegyint- egyátalán nem gyerekbántalmazás jelent- nem kéne kiforgatni félremagyarázni a kérdező mondanivalóját.
Én is rászólok először szépen, majd egyre hangosabban a gyerekeimre, ha rosszalkodnak és nem figyelnek, majd jön a melyik füleddel nem hallod mire kértelek??, egy fülhúzás kiséretében. (ismét nem fülletépésről van szó) Ezek után én is legyintek. Nem VEREK, csak odasuhintok egy picit a fenekére, vagy kezére. Ha ez sem hat- jönnek a büntetések- szobába gondolkodni- elöl az előszobában van egy másik hely, ha éppen foglalt a szoba... szóval jönnek sorban a módszerek. Már egyre ritkábban kerül sor erre az egészre, 4,5éves 2éves és 7hónapos fiukról van szó- nyilván itt a két nagyról beszélek most.
Ettől nem lesznek a gyerekek lelki sérültek, vagy degeneráltak, mert a szüleik próbálják nevelni őket.
Engem pont ma dícsért meg a védőnő, hogy ritka jólnevelt gyerekeim vannak.
Az nem működik, hogy pakolj el mindent, mikor tanulná meg a gyerek, hogy az üvegpohár nem játék, ha nem kiskorában, mikor a legfogékonyabb. Nem látom logikusnak, hogy 4-5 éves koráig gyerekbiztos a ház, aztán meg majd megérti úgyis, hogy nem szabad. Arról nem is beszélve, hogy a világ nem gyerekbiztos, meg kell tanulnia, ha túl közel megy a szekrény sarkához, lefejeli, és az fáj. Már egy 6 hónapos gyerek is érti, mi az a nem szabad, ha elmagyarázod neki. Az idősebbek is értik, de az a fene nagy kíváncsiság erősebb. Elmondod 100-szor, 1000-szer, elmondod hangosabban kismilliószor. Lehet elég, de lesz szituáció, mikor nem. Van mikor csak a popsira vagy kézre csapásból ért. Ez nem gyerekverés, nem arról van szó, hogy addig ütöd, amíg kék-zöld nem lesz, csak jelzésszinten, hogy tudja, ez is van, ez rossz, ha olyat tesz, amit nem szabad, akkor ez a következménye. Ettől nem vagy rossz anya. Már kicsi korban nevelni kell, mert ha nem teszed később bánhatod, és nem te iszod meg a levét, hanem a gyerek. Inkább ő sírjon 5 percig, mint te egy életen át, mert valami komoly baja lett. Inkább akkor tartanálak rossz anyának, ha egy mosolygós enyje-benyjével elintéznéd, ha a gyereked a homokozóvödrét szétveri egy másik gyerek fején a játszótéren.
A példákat kérem nem véresen komolyan venni, erősen sarkítottam, hogy kiemeljem a mondandóm lényegét.
Lehet vitatkozni (a cikk - szerintem - a dackorszak kezdetéig érvényes), de talán érdemes kipróbálni.
Hát rohadtul gratulálok annak, aki ebből azt szűrte le, hogy a kérdező rossz anya!!!!!
Nem kérdező, nem vagy rossz anya. Mindenki úgy neveli a gyerekét, ahogy jónak és eredményesnek látja. Nem vered, hanem jelzés értékkel rácsapsz a fenekére, kezére, ettől még nem vagy rossz anya, sőt itt senki nem tudja, hogy milyen anya vagy, lehet, hogy sokkal különb, mint aki "lerosszanyázott". 4,5 éves kislány anyukája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!