Rossz anya vagyok? Nálatok is előfordul ilyen?
Van egy másfél éves kislányom és egy férjem (aki már szinte 1hónapja folyamatosan dolgozik a karácsonyi leállás miatt). 1hónapja belekezdtem a vezetésbe és a múlthéten vizsgáztam Kreszből ami sikerült is elsőre. De a lakás félig meddig romogban, semmire nincs időm, semmi segítségem sincsen és a karácsony is a nyakba zuhant.
De a lényeg az h ma délelőtt lementünk a lányommal bevásárolni, haza fele mindig kiveszem a kocsiból h tolja az ő kis babakocsiját. Na, ma egyből belemepergett a saras vízbe és még a kocsiját is felborította, övöltött, nem akart jönni...stb. És egy idő után elszakatt a cérna és megfogtam a tiszta saras babakocsiját és elkezdtem őt is vonszolni (persze üvöltött) és a nagy kocsit is tolni (nem akartam bele ültetni, mert az is saras lett volna), felvenni nem birtam, mert akkor meg a kocsit nem tudom tolni... És persze én is ordítottam vele közben. A liftbe nem akart beszállni, csak fetrengett meg üvöltött a lift előtt. Teljesen elborult már az agyam. Meg nem ütöttem, de kiabáltam vele.
És hatalmas lelkiismeret furdalásom van, már bögtem is egy sort. Rossz anya vagyok nagyon? Vagy nálatok is van ilyen?
3 kicsi gyerekem van. Szerinted van ilyen? ;)
Néha elszakad a cérna, lehet neked is rossz napod, a gyerekednek is rossz napja, nem nehéz olyankor kiabálni egy kört.
Mellesleg nálam is romokban a lakás, karácsonyra egyféle süti lesz és napi egyféle ebéd, és én nem is vizsgáztam.
Ideges voltál,a lányod megérezte, s ő is nyugtalanná vált. Felejtsd el a karácsonyi nagytakarítást (3 éves a fiam, két hete kezdtem új munkahelyen, szerinted? :-)). Gondolom az ajándékokat/fát már beszerezted, a többi meg csak a felnőtteknek számít. Ha nem lesz 10 fogásos karácsonyi vacsora, a párod biztos megérti. Valószínűnek tartom, hogy az év végi hajtás után ő is inkább csak pihenni szeretne, s a háta közepére nem kívánja a halpucolást, az ablakmosást stb. Legyen kicsi, de boldog karácsonyotok.
A mai kiakadásodból meg tanulj. Szerintem mindannyiunknak volt egy ilyen "milyen sz.r anya vagyok", s "most bőgtem egy nagyot" kiakadásunk. Én ha érzem, hogy közel a határ vagy apát állítom csatasorba, vagy ha nincs kéznél/fáradt/ideges, hagyom a fenébe a házimunkát vagy amit épp csinálnom kellene, felöltöztetem a gyereket, s nekivágunk a környező utcáknak, biciklivel, motorral, négykézláb a hóban vagy nyáron ki a játszótérre. A házimunka sajnos megvár, s a legszörnyebb, hogy újra termeli önmagát. Szóval nyugi. Nem vagy rossz anya. S hidd el, lesz ez még rosszabb is (mármint a szalad a lakás, száz felé kellene szakadni stb.).
Nálunk is előfordul. Ritka akaratos a kishölgy és ha valami nem úgy van, ahogy neki tetszik már dobja is el magát. Így sajnos kénytelen vagyok szigorúan fogni (főleg, hogy egyetlen unokája szüleimnek és agyonkényeztetett), de amikor otthon kisuvickolom őt is meg magamat is a koszból és megnyugszunk akkor mindig leülök vele "megbeszélni" miért volt rossz, miért kiabált anyuka, és miért nem szabad ilyent csinálni.
Akinek angyal a babája el nem tudja képzelni milyen egy ritka nehéz természetű gyerekkel és akkor még hol vannak az ember személyes gondjai is ugyebár. :) (Állítólag én is ilyen voltam, ezért nem vállaltak a szüleim több gyerkőcöt és nálunk is ezért nem lesz kistesó, nem akarok intézetbe kerülni idegösszeomlással. No meg anyósom sem hajlandó még fél órára sem vigyázni rá, miután törpikém 1 éves korában totál kikészítette idegileg)
Szóval nem vagy rossz anya, csak elfoglalt egy picit hisztis kicsivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!