Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 14-15 hós gyerekeknek kb...

14-15 hós gyerekeknek kb mekkora a szókincse, miket mondanak?

Figyelt kérdés
2009. júl. 28. 09:34
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Az én lányom 14 hónapos és elég sok szót mond (viszont Ő nem tudott mászni, kúszni, járni is elég nehezen tanult meg nem rég).

Mondja, hogy apa, apuci, szia, Márk, gyere, Bogi, Ogi (ez az Ő neve-Rozi), Titti (ez én lennék, Kriszti), mami, Laci, vavuvau, csacsi, baba, pancsi, halló, inta (hinta), ....

Énekli, hogy "inta, palinta intáá Ogita" ill. "boci boci taa" és a "gyitapacigyita"

Én is nagyon meglepődtem, a környezetünkben élők mégjobban, mert a fiam 2 évesen sem beszélt. A lányom meg mint egy kis szóf...só gép (de ő mászás, stb. helyett is ezt csinála, elég korán kezdte).

Az egyik barátnőm lánya volt hasonló, 1 évesen már "szépen" beszélt a lánykája. Én meg mindig kellemetlenül éreztem magam mert a fiam nagyon le volt maradva (viszont 9 és fél hónaposan már járt).

Ma, hogy a lányomat elnézem rájöttem, kár volt.

Nem egyformák, nem egyformán fejlődnek.

2009. aug. 5. 15:35
 12/12 anonim válasza:

AZ én fiam is beszélt már 15 hónaposan. Két-három szavas mondatok ban közölte azt, ami érdekelte. Tök furcsa volt hogy szinte egyből ragozott is. A környezetében mindenki csak figyelt..:o) Viszont ő sem volt az a mozgékony gyermek, most 3,5 éves, de még most bátor a mászokán.

BArátnőm fia 2 évesen ügyesebb, mint az enyém. :o))

Az enyém meg kidumál mindent, többször kérdezték már, hogy lexikonból tanítjuk beszélni, olyan választékosan dumcsizik. Szerintem melyik gyereknek milyennek az adottságai. Épp attól aranyosak együtt, és külön is, hogy mindegyik másmilyen. És milyen furcsa, hogy a különbözőségük őket egyáltalán nem zavarja, észre sem veszik, csak mi aggódunk, felnőttek. :o)

2009. aug. 7. 22:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!