Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kiscsoportos ovikezdés?...

Kiscsoportos ovikezdés? Gyerkőcöd már magától tud öltözni? Cipőfűzőt kötni? WC-t intézni? Nálatok segítenek a kicsiknek?

Figyelt kérdés
1 ovónéni és 1 daduska van 23 gyerekre.
2012. szept. 2. 16:28
 1/7 anonim ***** válasza:

Tud öltözni-vetkőzni, tépőzáras cipőt felvenni-levenni, wc-re egyedül jár, kakinál törlök.

Hogy segítenek -e, nem tudom, holnap kezdi a fiam az ovit.

3,5éves

2012. szept. 2. 16:32
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Cipőfűzőt nagycsoportban kezdik tanulni, akkorra "elvárás". Kiscsoportban nem.

Ruhát olyat adj rá, ami könnyen kezelhető, pl. gumis derekú nadrág, szoknya, én pl. kantáros szoknyácskát adtam a csajokra, így egyszerű volt a pisilés.

A kiscsoportban sokat segítenek még.

2012. szept. 2. 16:41
 3/7 anonim ***** válasza:
3 éves, vetkőzni még segíteni kell neki a pólóval. Sosem volt még fűzős cipője:))) Wc-n popsitörlés van, pisilés után már megtörli a nuniját, kezet is mos és megtörli. Nem tudom, milyen más "elvárások" lesznek felé, holnap kezdi Ő is a nagybetűs ovis életet:)
2012. szept. 2. 17:22
 4/7 anonim ***** válasza:

Segíts neki és gumis derekú nacit adj rá, tépőzáras cipőt, szandit, csupa olyan ruhát, amivel egyedül is boldogul.

Én gyerekem tudta ezeket 3 évesen, de egyébként segítenek az óvónénik és a dadusok, akinek igénye van rá.

Ne gondold azt, hogy ott áll majd sírva a te gyereked az udvarkapuban és azért nem engedik ki, mert nem tudja felhúzni a cipőjét...

2012. szept. 2. 17:53
 5/7 anonim ***** válasza:

Lányom nov. lesz 3 akkor kezdheti az ovit. Nagyon várja úgyhogy mehetne akár szeptembertől is de nem engedik (pedig 22 en vannak a csop.összesen, fele november decemberi mint ő).

Cipőt kötni nem tud, de nincs is fűzős cipője,szandit félcipőt ami tépőzáras felvesz levesz egyedül.

Nadrágot leveszi kardigánt is kabátot is de a pólókat főleg ami szűkebb a nyakánál nem tudja egyedül áthúzni a fején.

Wc-t intézi felül, leszáll, töröl, kezet mos.

De amúgy tényleg nagyon sokat segítenek még kiscsoportban, a fiam mikor kezdte az ovit ciki nem ciki ezek közül SEMMIT se tudott mindenben segítettek neki.

2012. szept. 2. 18:58
 6/7 anonim ***** válasza:
Bocs, de a ti háromévesetek hogy tudja törölni a fenekét? Enyém csak matatgat hátul, de attól, hogy normálisan kitörölje magának, még nagyon messze van..
2012. szept. 3. 07:16
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

A fiam is csak matatgat, max szétkeni :)

2012. szept. 4. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!