Kiscsoportos ovikezdés? Gyerkőcöd már magától tud öltözni? Cipőfűzőt kötni? WC-t intézni? Nálatok segítenek a kicsiknek?
Tud öltözni-vetkőzni, tépőzáras cipőt felvenni-levenni, wc-re egyedül jár, kakinál törlök.
Hogy segítenek -e, nem tudom, holnap kezdi a fiam az ovit.
3,5éves
Cipőfűzőt nagycsoportban kezdik tanulni, akkorra "elvárás". Kiscsoportban nem.
Ruhát olyat adj rá, ami könnyen kezelhető, pl. gumis derekú nadrág, szoknya, én pl. kantáros szoknyácskát adtam a csajokra, így egyszerű volt a pisilés.
A kiscsoportban sokat segítenek még.
Segíts neki és gumis derekú nacit adj rá, tépőzáras cipőt, szandit, csupa olyan ruhát, amivel egyedül is boldogul.
Én gyerekem tudta ezeket 3 évesen, de egyébként segítenek az óvónénik és a dadusok, akinek igénye van rá.
Ne gondold azt, hogy ott áll majd sírva a te gyereked az udvarkapuban és azért nem engedik ki, mert nem tudja felhúzni a cipőjét...
Lányom nov. lesz 3 akkor kezdheti az ovit. Nagyon várja úgyhogy mehetne akár szeptembertől is de nem engedik (pedig 22 en vannak a csop.összesen, fele november decemberi mint ő).
Cipőt kötni nem tud, de nincs is fűzős cipője,szandit félcipőt ami tépőzáras felvesz levesz egyedül.
Nadrágot leveszi kardigánt is kabátot is de a pólókat főleg ami szűkebb a nyakánál nem tudja egyedül áthúzni a fején.
Wc-t intézi felül, leszáll, töröl, kezet mos.
De amúgy tényleg nagyon sokat segítenek még kiscsoportban, a fiam mikor kezdte az ovit ciki nem ciki ezek közül SEMMIT se tudott mindenben segítettek neki.
Köszi a válaszokat!
A fiam is csak matatgat, max szétkeni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!