Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Holnap kezdenénk az oviban a...

Holnap kezdenénk az oviban a kiscsoportot, de tüsszögve ébredt és délelőttre betaknyosodott. Így hazazavarnak az óvónők?

Figyelt kérdés

Egyébként sem vagyok tisztában, mi számít az oviban betegségnek. Egy sima nátha már az? Hisz nem lázas, nem fáj semmije, csak folyik az orra. Ilyen még nagyon sokszor lesz az őszi - téli hónapokban, akkor mindig itthon kell maradnia?

Mondjuk kellemetlen, mert nem tudja még megtörölni az orrát. Ezt már tudnia kell egy 3 évesnek?

2012. szept. 2. 10:35
 1/6 anonim ***** válasza:
72%

Mi is ebben a cipőben vagyunk. Bár én már gyakorlottnak számítok, mert a lányom nagycsoportba megy, a fiam most kezdené a bölcsit. A fiam totál be van rekedve, de már 2 napja, más baja nincs. A lányomnak folyik az orra. Még nem tudom, hogy mi legyen holnap. Ha nem viszem a lányom oviba, akkor nem tudom a kicsit beszoktatni a bölcsibe. Most még csak pár órát töltenénk a bölcsiben, szerintem ha elmúlik a rekedtsége és nem lesz rosszabbul, akkor elkezdjük a beszoktatást. Persze csak akkor ha a lányom sem lesz rosszabbul holnapra. Ő már tudja fújni az orrát.

Mivel a tied nem tudja lehet jobb ha otthon tartod, mert az orrszívást úgy el tudod intézni. Vagy csak délig legyen, ha mondjuk nem kell sűrűn szívni. De lehet hogy most amúgy is nyűgösebb lesz, nem jó alkalom az ovikezdésre. Persze attól is függ, hogy van e beszoktatás, meddig maradna az oviban, ott lennél e vele stb.

Egyébként ezt a dilemmát nagyon utálom. Én sem tudom soha eldönteni, hogy "mennyire beteg" a gyerek. Ha lázas akkor nyilvánvaló, hogy nem megy. De sok köhécselő gyerek van az oviban. Azt vettem észre, hogy akkor szólnak az ovónők ha alvásidőben köhög vagy ha sűrű, zöldes az orrváladék. A többit "elnézik". Persze attól is függ, hogy dolgozik e a szülő, vagy otthon van.

2012. szept. 2. 10:52
 2/6 anonim ***** válasza:
67%

Én nem repdesnék az örömtől, ha ilyen gyerekkel találkoznánk holnap!!!!!!

Pont azért fertőgóc az ovi, mert mindenféle betegséggel beadja a szülő a gyerekét.....

2012. szept. 2. 11:20
 3/6 anonim ***** válasza:
62%

Szerintem - mivel most kezditek az ovit - a legegyszerűbb, ha felhívod reggel az óvodát, kéred az óvónénit, s megbeszéled vele. Ha te úgy látod, hogy az orrfolyáson kívül semmi baja, s jól is érzi magát, azt az egy-két órát - gondolom csak délelőttre viszed - kibírja, sőt még jól is érezheti magát. Az óvónénit meg egyből le is kenyerezted, mert ő dönthetett, hogy mi legyen.

Egyébként pedig igen, fertőgóc, mert a dolgozó szülő, féltve a munkahelyét inkább viszi a gyermekét oviba taknyosan is. Ez szerintem érthető. De az immunrendszerük is így fejlődik.

2012. szept. 2. 14:13
 4/6 anonim ***** válasza:
34%
Tavaly mi pont így jártunk, fiam 1 nappal az ovikezdés előtt lett taknyos. Én úgy döntöttem nem viszem (elvégre "beteg"), de 2 nap múlva mikor bementünk valamit megkérdezni, akkor az óvónő kioktatott, hogy ha nincs láza, akkor az nem érdekli. Az oviban mindenki taknyos. Hát ennyit erről... Igazából a tél felét otthon tölthetnénk, ha csak "makk egészségesen" lehetne bemenni.
2012. szept. 2. 23:18
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Na, vitted végülis?

Én vittem őket oviba is, bölcsibe is. Végülis a bölcsis gyerekem teljesen helyrejött, a nagynak kicsit rekedt a hangja. De nem szólt semmit az óvónő.

Amúgy a bölcsiben 1,5 órát töltöttünk el (beszoktatás) és ez idő alatt 2 gyereket is láttam, akinek elég rendesen folyt az orra, nem győzték törölni a gondozónők.

Első voltam

2012. szept. 3. 15:23
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat és az érdeklődést. Végül 3 napra itthon maradtunk, csak csütörtökön kezdtük az ovit, de mint kiderült, az összes gyereknek folyik az orra kisebb-nagyobb mértékben :-)
2012. szept. 7. 08:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!