Meddig nem ciki együtt fürdeni a fiaddal?
Elvileg 3 éves korban kezd nyiladozni a gyerekkori szexualitás, ekkor tudatosul bennük igazán a nemek közti különbség. Az együtt fürdés óvodás korban akár arra is lehetőséget teremt, hogy beszélgessetek vele ezekről a dolgokról (mert nyilván a testeteket egyre jobban meg fogja figyelni, és kérdez). Iskolás korban már nem ajánlanám, mert ekkorra már benne is kialakul a szeméremérzet, és az is lehet, hogy kényelmetlenül érezné magát a meztelenségetek láttán. Ha bekéredzkedik a fürdőbe valamelyikőtökhöz, természetesen ne tiltsátok el.
Gyakorlatilag, ezt majd Ő maga fogja eldönteni, hogy meddig akar veletek fürdeni. Hidd el észre fogjátok venni!
Én is együtt zuhanyzom a 22 hónapos fiammal. Pusztán azért, hogy én is túl legyek rajta, ne kelljen addig várnom, amíg Ő elalszik. Már én is gondolkoztam rajta, hogy ez meddig mehet vajon így? Arra jutottam, hogy amíg nem látom rajta, hogy zavarja, vagy esetleg komolyabb érdeklődést mutatna különböző testrészeim iránt, addig így marad. Most még annyira a fröcskölés és játék érdekli, hogy egyelőre nem aggódok.
A húgomnak 5 éves a kisfia, de ők már nem fürdenek együtt. Igaz, ha a tesóm fürdik bemehet hozzá a fia, nincs belőle különösebb probléma.
Szerintem úgyis érezni fogjuk, amikor már nem "illendő" az együtt fürdés. Nem aggódom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!