Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Én miért nem tudok jó (jobb)...

Én miért nem tudok jó (jobb) anyuka lenni?

Figyelt kérdés
Szeretnék sokkal türelmesebb és kedvesebb lenni a kicsikéimhez, de gyakran nem sikerül :(. Amikor a nagyobb hisztizik, inkább otthagyom, és hallgatom, hogy ordítson, mert attól félek, hogy ha a közelében vagyok, akkor bántanám, mert felidegesít az értelmetlen bömböléssel. Közben az eszemmel tudom, hogy ez életkori dolog, és azt kellene éreznie, hogy mennyire szeretem, de ilyenkor mégis csak leblokkolok, és nem jön úgymond ösztönből a helyes viselkedés részemről. Volt már ilyen helyzetben, hogy olyan csúnyán kiabáltam vele, meg a fenekére csaptam. Utána nagyon rosszul éreztem magam, mert bevallom, nem volt 100% jogos, csak nekem volt extra rossz napom. Nem akarok ezzel takarózni, de lehet, hogy nálam azért hiányzik az anyai ösztön (más téren is, de abba könnyebben beletanultam), mert az anyukám meg az ő anyja is elég fura volt? Sokat kiabált és veszekedett velünk, tök fölöslegesen sokszor. Utólag már tudom, hogy nagyon meg volt már szegény keseredve, és igazából ő se láthatott pozitív gyereknevelési példát sajnos. Ahogy mesélte, a nagyanyám gyakran elverte őket, nem törődött velük, volt hogy télen éheztek és fáztak, mert a mamának barátnőzni meg pasizni jobban kellett, mint a gyerekeivel törődni :(. Úgy félek, hogy örökölhető ez a gonoszság, és nekem is jutott belőle :((( Minden erőmmel küzdök ellene, mert szeretném, ha a bébik boldog gyerekek és sikeres felnőttek legyenek. Tudnátok egy kicsit biztatni? Mit érdemes még elolvasni, saját magammal kipróbálni, hogy olyan anyuka lehessek, amilyen szeretnék, és amilyenre a kicsiknek igazán szüksége van? Igyekszem minél többet kérdezni, meg ellesni apukám nővérétől, aki már nagymama, és végtelen angyali türelme van és imádja minden gyerek. Tudtok még javasolni ötleteket? Köszönöm előre is a normális válaszokat, és elnézést, hogy ilyen hosszú lett.
2012. szept. 1. 14:04
 1/5 anonim ***** válasza:
Bocsi hogy nem tudok a kérdésre érdemben válaszolni, de kíváncsi vagyok a válaszokra. Én ugyanis ugyanilyen vagyok mint te, nekem még ez a mentségem sincs hogy anyukám meg nagyszülő fura lett volna mert nekem angyali türelmes okos szerető anyukám volt (már nem él) én sajnos mégse tudok olyan lenni.Mindennap küzdök érte, de néha azt érzem már, jobb is lesz a gyerekeimnek ha mindketten közösségben töltik inkább a napjukat (oviban majd) :(
2012. szept. 1. 14:20
 2/5 anonim ***** válasza:

szerintem jól teszed, hogy odébb mész és lehiggadsz. Mondogasd magadban, hogy nem tehet róla, hogy így viselkedik, gyerek, ennyi esze van, majd okosodik.

Más gyerekével meg könnyebb, mert tudod, hogy hazamegy, ennyit apukád nővéréről.

Később könnyebb lesz, nyugi.

2012. szept. 1. 14:21
 3/5 anonim ***** válasza:

nem olyan rég olvastam egy bibliai idézetet(azt hiszem)"a szeretet türelmes"ezt mondom el magamban,ha nagyon felhúz a gyerek:D ez persze nm mindig működik,de utána mindig egy kicsit máshogy nézek rá.

Higgadtnak maradni sokszor a legnehezebb,ezt kell gyakorolni.Mondjuk beválik az is,ha elviccelem a dolgot,pl üvöltésre:"tényleeg,így üvölt az oroszlán?"kérdés vigyorogva..gyerek is máshogy néz rám rögtön...

én ezeket próbálom alkalmazni,több kevesebb sikerrel,ha nem megy,akkor azért én is elvonulok lehiggadni,nem lehet mindig 100%osnak lenni:)

2012. szept. 1. 14:35
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Jó anya vagy. Ha nem volnál az, nem írtad volna meg ezt a kérdést. Otthagyod a hisztiző gyereket, ahelyett, hogy könyörögnél neki? Én pedagógia szakon diplomáztam, és azt tudom mondani a legjobb megoldást választottad. Szoktál kiabálni a gyerekeddel? Mindenki szokott, csak nem vallja be. A gyerekek értelem szerűen gyerekesek. De a gyerekesség egy felnőtt ember számára egy szinten túl idegesítő. Ez normális. Sőt, pszichológiai vizsgálatok igazolják, hogy a szuper szülőknek egyáltalán nem lesznek szuper gyerekeik felnőtt korukra. Hogy miért? Mert túl nyomasztó a minta. Nagyon megterhelő egy olyan szülő mellett felnőni, aki sosem hibázik. Ez egy idő után állandó lelkiismeret furdalást vált ki a gyerekben saját hibái miatt. A gyereknevelés során együtt fejlődtök te és a gyereked. Az én lányom az első évét végig ordította. "okos" könyvek azt írták a "jó" anya meg tudja állapítani, miért sír a gyereke. Én nem tudtam. Egy csődtömegnek éreztem magam. Ma már tudom azok a csődtömegek, akik ilyen hülyeségeket leírnak. Tehát bízz magadban! És ha egy jó könyv segítségére van szükséged, olvasd el Noel Swanson: Hogyan neveljünk jó gyereket? című könyvét.
2012. szept. 1. 15:49
 5/5 anonim ***** válasza:
Úristen..mintha rólam írtál volna.Én is sokat ordibálok,sokszor csúnyákat is mondok,amit persze utólag megbánok,de 6 éves a nagyom,és sikítófrázt tudnék kapni,mikor látom h mindjárt megnyomorítja a testvérét(nem szándékosan,csak figyelmetlen),hogy az öccse mindig megsérül mellette(apró kis esések,fej beverések),de akkor is oltárira felbosszant.Felbosszant h nem képes egy értelmes mondatot úgy összerakni,h értsem mit akar,mert siet,kapkod,úgy beszél,aztán dühöng ha nem értem mit is akar.Kész...KO.Ha megfegyelmezem,sokszor ellenkezik,nem tetszik neki,újabban jön az h engem nem is szeretsz..huhh...Az öccse meg egy merő hiszti,folyton ölben lenne,ha wc-n ülök ölbe kérezkedik,mindenhova jön utánam,ha nem veszem fel sír..hát igen,az én idegeim is tropák.És nem is mindig a gyerek miatt ordítok,egyszerűen csak tehetetlenségemben:(Nincs segítségem.1x bezértam a kicsit a szobába és hívtam a férjem h eltereljem a gondolataim,attól féltem kárt teszek benne.Úgy őrjöngött a nagy semmiért h olyan düh jött belém,hogy megijedtem magamtól.Nem tudom mi a megoldás,de én néha beadom családi napközibe,addig ledőlök v csak nyugiban kitakarítok v megnézek egy filmet,ügyintézek,a lényeg h gyerek nélkül levegőhöz jutok.Ilyenkor picit jobb.
2012. szept. 4. 00:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!