Anyukák, akiknek jár/járt bölcsibe a kisgyereke? Igaz az, hogy a bölcsi inkább csak gyermekmegőrző vagy ez egy általánosító butaság, ami elterjedt a köztudatban.
Szia!
Én nem igy gondolom! 1,5 éves volt a lányom, mikor bölcsis lett. Fél éven belül leszoktatták a pelusról, mondókákat tanult, teriteni segitett, ilyesmi! Én meg voltam elégedve vele, kedvesek voltak a dolgozók is..
Ez a Siófoki Bölcsöde
Lehet, hogy szerencsénk volt, de nekünk nem csak gyermekmegőrző volt a bölcsi. Sokat játszottak, mondókáztak, énekeltek, gyurmáztak, festettek, húúú meg még sokmindent csináltak. Sajnálom is, hogy hétfőtől ovis lesz a kisfiam.
A mi bölcsinkben 7 gyermekre jutott 1 gondozónő. Szerintem ez jó arány. Rengeteg jármű (roller, 3 kerekű és 2 kerekű bringa, stb) állt a gyerekek rendelkezésére. Az én kisfiam például meg is tanult 2 kerekűvel biciklizni a bölcsi alatt.
Ettől függetlenül el tudom képzelni, hogy némelyik bölcsi csak gyermekmegőrzőként funkcionál, de azért nem hiszem hogy mind.
2. vagyok
Tényleg, azt ki is felejtettem, hogy megtanulnak önállóan teríteni, étkezni, maguk után elpakolni, kezet mosni, fogat mosni. :-)
Én nem így tapasztaltam. Igaz, nem oktatási intézmény, ellentétben az óvodával, de azért az túlzás, hogy csak gyerekmegőrzés folyik ott. A fiaméknál ez úgy volt, hogy kb. 15 gyerekre jutott mindig két gondozó, sokat énekeltek, mondókáztak, játszottak, rengeteg kreatív dolgot csináltak, pl. képeket készítettek magokból, papírszalagokból. Pofon egyszerű dolgok voltak, de mégis nagyon ötletesek.
És ez nem magánbölcsi, csak egy sima, lakótelepi bölcsi volt. Az ebéden kívül összesen havi 500 forintot kértek, azt is a sószobára, ahova hetente vitték a gyerekeket (bent volt a sószoba a bölcsiben). De még tisztasági csomagot sem kellett vinni, se vécépapírt, se zsepit, semmit, csak a pelenkát, amíg pelenkás volt a gyerek, meg a törlőkendőt. Én nagyon meg voltam elégedve, a fiam is szeretett nagyon oda járni.
hát ezt nagyon nem mondanám
az én fiam csoportjába 13 gyerek jár,két gondozónő és technikai segítő van rájuk.az oviban 27-30 gyerekre van ennyi
a fiam egy hét múlva kezdi az ovit,én pont azon aggódok,hogy ott nem tudnak majd a kis lelkivilágával foglalkozni,mint a bölcsiben.ott nagyon figyeltek rájuk,tanították őket rengeteg mindenre,kaptak szeretetet,gondoskodás,anyjuk helyett anyjuk voltak.figyeltek rá,hogy be legyenek kenve naptejjel,hogy megfelelően legyenek felöltözve.ott soha nem volt olyan,hogy kint volt a derekuk télen,az ovi részen meg rendszeresen látom,hogy lehajol,és kint van a dereka.ez csak egy példa ,még sorolhatnám.én rendesen aggódok,hogy az oviban rosszabb lesz neki,mint a bölcsiben volt.de nincs mit tenni,egy hét múlva három éves,így menni kell az oviba
Csatlakozom az előttem szólókhoz: nálunk is nagyon jó a bölcsi, a fiam kétszer is járja, mert évvesztes, és inkább járjon bölcsibe kétszer, mint oviba. Önállóságot tanulnak, a csordaszellem itt is működik: önálló evés, szobatisztaság (mert ha valaki már kezdi a szobatisztaságot, és wc-be végzi a dolgát, akkor a gondozónők egy másik gyerkőcöt is kivisznek - két wc van - és ráültetik őt is, hátha kedvet kap, attól függetlenül, hogy pelus van rajta), rendrakás, játékok elpakolása, beszéd fejlődés, mondókák, énekek tanulása, rajzolás, festét, mindenféle kreatív dolgok, pl. a múltkor színes kókusz képet készítettek. Mozgásfejlődésre az udvaron mindenféle jármű, homokozó, pancsoló, ősszel falevelek szedése, télen hóember építés, hógolyózás, tavasszal virág ültetés, locsolás stb stb stb... És tényleg figyelnek a gyerekekre. Kapnak gyümölcsöt minden nap, amit nem a szülőknek kell vinni. Nálunk még bölcsis ruha is van, ha valaki kéri, azt ők mossák, és sokszor kéretlenül is azt adták a gyerekekre, attól függetlenül, hogy volt váltó a szekrényben.
Sajnálom a lányom, aki augusztusi, és alig tölti a 3 évet és már bele a mélyvízbe a 25-30 gyerek közé. Hiába bölcsiből fog menni.
Nálunk sajnos csak gyermekmegőrzés van. Semmi mondóka, éneklés, talán havonta egyszer rajzolnak, gyurmát csak itthon lát a fiam. Aki szobatiszta, nem törlik ki a popsiját kaki után. Enni is azért tanulnak meg 3 nap alatt kanállal, mert nem segítenek nekik, és szerencsétlen gyerekek rájönnek, ha nincs segítség, akkor éhen maradnak. Nálunk sok szülő panaszkodik ezek miatt. Nemrég egy kislányra ráadták kifordítva a kakis bugyit, holott a szekrényében halomra áll a mosott bugyi...
Kispest Csokonai bölcsőde.
Nagyon köszönöm a válaszokat, igazán megnyugtatóak!
Persze leszámítva az utolsót :-(((
Az kiábrándító, és hihetetlen, hogy ilyeneket meg lehet csinálni.
Ezek szerint abszolút bölcsőde és gondozó függő, hogy nyugodtak lehetünk-e vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!