ülésmagasító mindenképp kell egy 5 évesnek, ha csak sos-helyzetben és csak 5 perces úton ül a kocsiban?
Igen mindenképp kell.
Ha ilyen sos helyzetben elkap a rendőr helyszínen 30 ezer, feljelentésre 60 ezer. Gondolom nem hiányzik, arról nem is beszélve, hogy egy 5 éves ne üljön ülésmagasító nélkül, ( ha nem elég magas az ülésmagasítóhoz, ülésben kell ülnie) mert iszonyú veszélyes.
Én már nagyon sokszor leírtam ide példákat, nem szeretném taglalni, gondolj bele, meg tudnád magadnak bocsájtani, ha valami baja lenne a gyereknek. Elég a pici ütközés egy nagyobb fékezés és kész a baj.
Megmondom őszintén én rendőrként semennyire sem tudom tolerálni az ilyent, mint ahogy az ittas vezetést és a gyorshajtást sem.
Ilyen sos helyzetre vegyetek a nagypapa kocsijába is egy ülést, valami nem túl drágát, még mindig jobb azt kifizetni, mint egy bírságot, vagy később könnyeket potyogtatni a gyerek sérülései miatt.
Rendőr anyuka
Mindenképpen, mert a gyerek biztonsága az első. A baj sajnos rövid úton is megtörténhet. A büntetés is elég magas összeg, ami nem is baj, mert gyerekéletről van szó.
Nekünk egy ülésünk van, még nem utaztunk apósom kocsijával, de ha előfordulna, akkor abba áttennénk az ülést ( nem engedhetjük meg magunknak, hogy kettő legyen, így oldanánk meg). Férjem percek alatt ki tudja venni, már kitanította apósomat is, hogy kell csinálni a beszerelést. Ha már elég lesz az ülésmagasító, akkor más lesz a helyzet, mert a mi ülésünk támláját le lehet szedni, hogy csak magasító legyen, de egy egyszerű magasító nem vészes összeg, olcsóbb, mint egy ülés, úgy gondolom, hogy akkor veszünk majd egyet após kocsijába. Bár ahogy papát ismerem, ő megveszi, majd előre. A gyerek biztonsága kincset ér, mindennél fontosabb.
Akkor most ide is leírom:
Az ülésmagasítót 135 cm fölött lehet használni, addig csak gyerekülés, és csakis hátsó ülésre kötve!
Rendőr anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!