Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 5 nap múlva Ovi! És a kaki a...

5 nap múlva Ovi! És a kaki a bugyiban?

Figyelt kérdés

Egyszerűen NEM HAJLANDÓ A WC-BE kakilni a 3 éves kisfiam. Pisi ok, napközbeni alvásnál nincs már rajta pellus, éjszaka igen.

Viszont mi lesz az oviban??? Már az összes trükköt és praktikát bevetettem amit csak lehet és mondtak itt az anyukák! És semmi!

Teljes a kétségbeesésem. Mert azt tudja, hogy az oviban wc-be kell kakilni, na de ha majd ott visszatartja és fáj ezért a hasa?

Mindent próbáltam tényleg, figyelem amikor kakil és rohanok vele a wc-re hogy oda menjen. Aztán nem adok rá semmi ruhát alulra, hátha úgy sikerül. Az sem vált be.

vagy majd megérik rá? Azt sem szeretném ha ez miatt a többi gyerek csúfolná, és ezért szégyenkezne.

3 éves volt júliusban.

2012. aug. 28. 13:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
54%

Lehet a szégyenkezés végett fog majd a wc-be kakilni!

Engem kigúnyoltak hogy cumizom, elszégyeltem magam, otthon mindd kidobtam, az összes cumim, így szoktam le a cumiról!

Lányom is minden másnap a bugyiba kakál, majd leszokik róla, vagy hátha majd el lesi a nagyoktól hogy wc-be kell!

2012. aug. 28. 13:50
 2/11 anonim ***** válasza:

Nyugi, nyugi és nyugi!!!

3 éves, kicsi még, lehet neki ez nehezebben fog menni! A gyerekek nem fogják csúfolni, kiscsoportos ovisok kicsik még, ezer más dolog leköti őket, nem azt nézik, hogy ki kakil vagy pisil be!

Mi is átestünk ezen! A fiam is így volt ahogy a tied,sőőt! Itthon be is kakált a bugyiba,DE az oviba nem! Igaz nem is ment ott el nagydologra, kibírta addig mire hazaért. Ez valahogy beállt egy idő után, hogy mindig este kakált!

Csak azt tudom javasolni, hogy türelem! Valószinű érzi a feszültséget benned a kakálással kapcsolatban, ne eröltessétek, majd kialakul!!

2012. aug. 28. 13:52
 3/11 anonim ***** válasza:
Szia!Túl sok tanácsot én sem tudok adni,együtt érzek Veletek.Az én fiam januárban lesz 3,ugyan ez a helyzet mint nálatok.Szól ha bekakál.Nála beállt az hogy reggel mikor felkel már be van kakilva,ritkán a déli alvás után.Nagyon ritkán kakil máskor.Az egyik rokon kölcsön adott egy bilizős könyvet,állítólag ők is ezzel a problémával küzdöttek és segített.Az ő fiuk az ovikezdés előtt 3!!! nappal hagyta el a dolgot.Amit tudok javasolni,hogy NE ess kétségbe mert érzi a gyerek hogy ezen pánikolsz,agyalsz,ő annál inkább görcsöl.Tojd le az egészet,mond el neki hogy holnaptól ovi és ott nem lesz pelus,és ha lehet próbáljon a Wc-be kakálni,de csak egyszerűen.Ennyi.
2012. aug. 28. 13:54
 4/11 anonim ***** válasza:
Sajnálom. Remélem, a megfelelési kényszer helyes viselkedésre sarkallja az oviban. Álltalában ez szokott történni. A csordaszellem sokszor negatív az életben, de néha jó szolgálatot tesz. Esetleg mondhatod neki előre finoman, hogy ezt az oviban már nem szabad, ott nagylányok, nagyfiúk vannak, mit fognak szólni? Nagyon oda kell erre figyelnie! És szerintem menni fog! Nem pici már!
2012. aug. 28. 13:57
 5/11 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok,sőt a nagylányomnak az egyik csoporttársa még nagycsoportban is bekakilt néha.Soha nem csúfolta senki érte,így tizen év távlatából teljesen normális nagy lány.Nem tudom ott mi volt a gond,de biztos ki fog ez alakulni.
2012. aug. 28. 13:58
 6/11 anonim ***** válasza:
Bocsi utolsó előtti voltam
2012. aug. 28. 13:58
 7/11 anonim ***** válasza:
Ha NÉHA bekakil, az még belefér az oviban, de ha nem szobatiszta, akkor nem biztos, hogy mehet... Nálunk legalábbis nem lehet. Igaz, nem sokkal ovikezdés előtt lett szobatiszta a lányom, de az első évben alig néhányszor fordultak elő balesetek - másoknál is előfordult, szóval nem csináltak belőle gondot.
2012. aug. 28. 14:00
 8/11 anonim ***** válasza:

szia. Ne dramatizáld túl a dolgot. Persze hogy nem sikerül neki máshová, hiszen anya állandóan ezen kattog, szegény a nagy igyekezéstől hogy megfeleljen, még inkább nem boldogul.

A kisfiam már kijárta a kiscsoprotot, most lesz novemberben 4 éves és kb. 3 hete kakál a wc-be, sőt maga törli meg a fenekét. Előtte kisgatyába. És mindig itthon. Egyszer kakilt az oviban, és akkor szó nélkül a wc-be.

Szerintem nyugodj meg, vedd le a napirendről a témát, ne stresszeld magatokat, és várd ki mi lesz az oviban.

Mellesleg a már megbízható szobatiszták is hajlamosak visszaesni az oviban, ott kisebb gondjuk is nagyobb annál mint hogy a másik mit csinál, mindnyájan igyekeznek beilleszkedni, megszokni, hogy nincs anya. Az ovónénik meg dadusok láttam már ilyet, szó nélkül rendezik őket.

Viszont azt javaslom az ovónéninek ne említsd meg hogy otthon bugyiba sikerül.

2012. aug. 28. 14:03
 9/11 anonim ***** válasza:
57%

Legnagyobb gyerekem 3,5 éves koráig csak pelusba volt hajlandó kakilni. Ekkor már éjjelre is szobatiszta volt, de amikor kakilnia kellett, szólt, hogy kéri a pelust. Ha nem adtam, 5 napig is visszatartotta, ezt nem akartam.

Ő az oviban nem kakilt soha, és azóta sem (már 5 éves, csak otthon kakil). Tulajdonképpen én is csak otthon szoktam, máshol nem szeretek. Ez nem olyan vészes.

Szerintem ő is visszatartja majd, vagy ha nagyon kell, akkor elmegy az oviban.

Szépen kialakulnak ezek a dolgok, sürgetni, erőltetni nem szabad.

Én sem csináltam semmit - a biztatáson kívül persze- a lányom egyik nap közölte, hogy bilibe kakil.

2012. aug. 28. 14:04
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Akkor félreteszem a témát!

Tegnap este már azt is megpróbáltam, hogy a wc-re tettem egy pelenkát és arra ültettem rá. És nem kakilt!!

Aztán 1 óra múlva feladtam és ráadtam a pellust, rögtön lett eredménye.

A férjem meg engem hibáztat.. de azzal nem foglalkozom :))

2012. aug. 28. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!