Hogyan vegyem rá a 2,5 éves fiamat, hogy gyümölcsöt egyen?
Turmixold le neki, vagy facsard ki a gyümölcs levét, gyümölcsleves, gyümölcspuding, gyümölcsös krémtúró, gyümölcsös rizspuding.
Próbáld belecsempészni az ételekbe.
Gyümölcstortát imádja az enyém.
Az enyém dettó.
2,5 éves fiú, és egy éve egy falatot sem.
De olyan szinten, hogy a piskótából kipiszkálja a meggyet és csak a tésztát meg a csokit eszi meg.
Tüntetőleg azz orra előtt szoktam enni a gyümölcsöt, hátha ragadós a példa, de nem. Még mondja is, hogy "Anya, én nem szeretem a gyümölcsöt, azt csak a majmok és a mókusok szeretik!".
Tippem nincs, a bölcsiben mindig azt mondják, ne aggódjak.
Az én fiam nem eszi meg a gyümölcsös ételeket, ráadásul nem szereti (!!!) az édességeket sem, így még sütibe sem tudom belecsempészni, pedig már nincs itthon olyan gyümölcsös recept, amit ki ne próbáltam volna. Innivalóként csak a vizet és a tejet fogadja el, nagyon-nagyon ritkán a kakót, pedig régebben imádta a 100%-os gyümölcsleveket is. 2 hónapja még a gyümölcsjoghurtokat megette, de ma már csak a kefírt és a natur joghurtot eszi.
Néha eszik túrórudit, de abból is csak a natur, mert amiben lekvár van azt kiköpi.
Mi is előtte esszük a gyümölcsöket, de csak annyi az eredmény, hogy ha gyümölcsöt lát, megmossa és hozza nekünk, hogy együk meg...
Én biztos hogy valami játékos formába tálalnám neki,pl múltkor láttam valahol hogy fogpiszkálókra volt ráhúzva a szőlő és egy körtére volt rászúrva úgy mint ha egy süni lenne.Nagyon édes volt.Vagy bármilyen formát ki lehet a gyümölcsökből rakni.
Vagy egy nagy tálba összevágni a gyümölcsöket és adni a kezébe egy fakanalat hogy "főzze"meg.játék közben hátha meg-meg kóstolja hogy jó-e vagy még kell "főzni". :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!