Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti is éreztétek már azt, hogy...

Ti is éreztétek már azt, hogy elegetek van, és szeretnétek 1-2 "szabadnapot"?

Figyelt kérdés

1,5 és 3,5 éves gyermekeim vannak. Nagyon elevenek és meglehetősen erős az akaratuk. Úgy érzem, kezdek belefáradni a folyamatos készenlétbe, fegyelmezésbe.

Nagyon szeretem Őket, és egy pillanatig sem bántam meg, hogy gyermekeket vállaltunk.

A legfőbb problémám az, hogy egyedül vagyok mindenre. A házimunka, vásárlás, gyereknevelés, mindenféle ügyintézés, séta-játszótér, elromlott dolgok javíttatása, a pénz beosztása, stb, minden rám vár. A férjem -bár szigorúan heti 40 órát dolgozik- alig segít. Nagyszülők távol laknak, nincs senki segítségem.

Most úgy érzem, összecsapnak a fejem felett a hullámok. A nagy fiam nem fogad szót, a kicsi mindent kipakol, folyamatosan pakolok, mégis rendetlenség van....

Foglalkozok velük amennyit tudok, mindennap megyünk délelőtt és délután is sétálni, játszira, de sajnos magamra nem jut időm, mindig Velük vagyok.

Mi lehet a megoldás, hogy valóban élvezni is tudjam az anyaságot és feltöltődhessek egy kicsit?

Bocsánat, ha hosszú lett.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2012. aug. 25. 14:38
 1/8 anonim ***** válasza:
Beszélgess el a férjeddel. A kommunikáció nagyon fontos, és neki is illik kivenni a részét a gyereknevelésből.
2012. aug. 25. 14:40
 2/8 anonim ***** válasza:
55%

Esetleg nincs pénzetek bébiszitterre?

Nem szégyen az, régen sem egyedül nevelték az anyák a gyerekeiket...

2012. aug. 25. 14:43
 3/8 anonim ***** válasza:
egyszer mondd azt a férjednek, hogy drágám, én most elmegyek egy napra vidékre (mindegy hova), most te vigyázol a gyerekekre. szia. és elmész. oldja meg. és ezért ne legyen lelkifurdallásod, mert neki is kötelessége kivenni a részét a gyereknevelésből.
2012. aug. 25. 14:47
 4/8 anonim ***** válasza:

Először is az apuka is segítsen! Ez a legfonotosabb, a gyerekeknek is!

Amúgy meg, amikor alszanak délután, addig töltődj! Én így teszem.

A házimunkánál mellettem vannak, jönnek velem boltba, együtt vagyunk reggeltől estig. De amikor délután alasznk, akkor magammal foglalkozom. Olvasok, hajat mososok, vagy mint mort is, leülök a gép elé.

2012. aug. 25. 15:03
 5/8 anonim ***** válasza:

nem is egyszer volt a 10 év alatt :-)

szerencsére én le tudom adni a gyerekeket 1-1 napra

de amit fontos tényleg beszélj a "apukával"

kérdezz már rá tőle h a gyerekek nála csak díszek ?

mert h neki is kell velük foglalkozni .....

ha megy tegyél félre fodrászra pl. és addig apuci vigyázzon rájuk

ne készíts előre uzsit csak tegyél ki egy cetlit h 5 kor uzsonna 5:30 irány a játszó homokozó és kismotor stb....

elsőre max 1 órát hagy ott

2xra 1.5

3xra 2órát

2-3 hónap alatt szoktasd hozzá h heti 1x egy délután a tied akkor neki kell a gyerekekkel lennie és ellátnia őket

az elején mond el h mikor jössz a végén csak azt h majd jövök és igyekszel :-)

én most szoktattam le a páromat arról h ha már elvagyok 2 órát akkor hívogasson :-)

kb 2 hónap kellet ehhez is de most legalább csak akkor hív ha tényleg fontos a dolog

2012. aug. 25. 15:19
 6/8 anonim ***** válasza:

A férjed mit csinál munka után? Csak pihen vagy legalább a gyerekekkel foglalkozik?

Ha nem érti meg, hogy rá is szükség van, akkor dolgozd le te is a napi 8 órádat és kész, utána ne foglalkozz semmivel, csakis magaddal! Mondd meg neki, hogy már x órája gürizel, megcsináltál ezt-azt-amazt, most akkor szeretnél kikapcsolódni egy kicsit és kész.

A legjobb, ha előre bejelented neki, hogy valamelyik nap délután neked dolgod van, úgyhogy ő lesz az ügyeletes :)

Az én párom heti 60-70 órát melózik, néha még többet is, mégis meg tudtuk oldani, hogy néha lelépjek egy kicsit...

2012. aug. 25. 15:44
 7/8 anonim ***** válasza:
Éreztem már én is így :-) Van a gyereknek apja, igenis foglalkozzon velük! Neked is jár a pihenés :-)
2012. aug. 25. 16:48
 8/8 anonim ***** válasza:

Osszátok be a feladatokat, és a férjed is vállaljon át valamit. Beszélj vele és állj a sarkadra, hogy hetente 2-3 óra és pl. havonta egy teljes nap reggeltől estig minimum járjon neked is, különben megkattansz. Anyagilag hogy álltok? Ha lehet, vasalásra/takarításra kérj segítséget, vagy néha hívjatok bébiszittert.

A gyerekek szempontjából is fontos, hogy néha feltöltődj. Ez egy nagyon nehéz időszak. Nekem 1,5 év van a két gyerek között, az én -már ex - férjem se segített sokat, tudom min mész keresztül.

2012. aug. 25. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!