Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Leírnátok 3-4 éves gyerkőc...

Leírnátok 3-4 éves gyerkőc egészséges heti étrendjét?

Figyelt kérdés
Köszönöm.

2012. aug. 22. 12:09
 1/3 anonim ***** válasza:

Reggel mikor felkel, egy pohár tej, vagy kakaó.

Reggelire szendvics, vajjal, vajkrémmel, medvesajttal megkent kenyér, sonka, paprika. Vagy rántotta, paprikával. Sajtal grillezett virsli.

Szoktam gofrit készíteni reggelire.

Ebédre vagy tartalmas levest eszik, amiben van répa burgonya hús, zöldbab, borsó, karfiol, karalábé, grízgombóc vagy tészta, Ragu leves, vagy súlt husi, valamilyen zöldség körettel, vagy rakott zöldség.

Uzsonnára tejszelet, almás pite, túrós pite, megyes pite, mikor mit sütök.

Vacsira ami az ebéd volt azt esszük, vagy tocsnit szoktam sütni cukkiniből, patiszonból, lecsó...

Gyümölcsöt nem eszi meg nyersen, csak sütiben.

Igyekszem minden nap zöldséggel készült ételt adni neki, és a hideg ételek mellé is legalább a paprikát megeszi nyersen.

Szerintem egészségesen étkezik.

Ma hal van brokkolival, ebédre, holnap lecso lesz.

Délután megyünk a strandra, ott eszünk majd palacsintát, meg főtt kukoricát, a vacsi az ebéd maradék lesz.

2012. aug. 22. 12:22
 2/3 A kérdező kommentje:
Azta, szerencsés vagy hogy ilyeneket eszik a gyeköcöd. Ha az enyém a felét megenné....
2012. aug. 22. 17:18
 3/3 anonim ***** válasza:

Ezeket úgy eszi meg, ha közben mesét kapcsolok:)

Sokszor megy a zsarolás, nincs mese, ha nem

Eszel!

Ez hat nála ;)

Azért megvannak a kedvencek, sok kaja van amit nem eszik meg!

Pl. Semmi gyümölcs, csak akicka milli kremtúrót eszi meg, joghurtot semijet sem, zöldség nyersen, se a dinnye, se a barack, se alma, se banán, semmit de semmit, csak a paprika nyersen!

Főzelékeket sem nagyon eszi, ezért inkább spenótos tészta, vagy rakott kel, karfiol nokedlivel, rakott karfiol, mert pl. A kelkáposzta főzeléket nem eszi meg.

Valamilyen szinten finnyás, de tudom hogy milyen változatban eszi meg, és úgy készítem el. A palóc levest, zöldbabfőzeléket megeszi, de a zöldbabot morzsákat forgatva hús mellé nem.

Mondjuk az édességet is szereti, cukorka csoki, de tudnmértéket tartani, 1-1 szem vagy cikk elég neki, pedig tudja hol van, kiveszi megeszi, a többit el rakja.

Azért szerintem is egész jól eszik, és szinte mindent megeszik, pláne ahogy barátnő gyermekét nézem, aki kukón pudingon és péksütin él, na nekem egy szavam sem lehet:)

2012. aug. 22. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!