Szerintetek mikortol, egeszseges, bolcsodebe adni a kisgyereket?
Megoszlanak a vélemények erről a témáról is. Sokak szerint egyáltalán nem kellene bölcsibe járniuk, mert 3 éves korukig az anyjuk mellett van a helye a gyerekeknek.
Nálunk úgy volt, hogy 2 éves korában már éreztem a társaság hiányát, és mivel vissza is kellett mennem dolgozni, segítségem nincs (pl. nagyszülő), hát ment a gyerek bölcsibe. Én csak előnyét láttam eddig. Most már ovis. Rengeteget tanult, szocializálódott, és imádja a gyerekeket.
Szerintem az egészséges kb. 18 hónapos kortól lenne!
De,hogy kinek mikor muszáj, az más kérdés!
Nem tudom, de ez engem is érdekelne, mert abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy én dönthetek, mikor menjen...
2 éves korától hamarabb nem tervezem. De az is lehet, hogy egyáltalán nem fog járni bölcsibe.
Hát én is azt mondom hogy olyan másfél éves kor előtt semmiképp se alkalmas arra hogy egész nap 8 órát másokkal legyen a hét 7 napjából 5 ön.
Persze a szükség nagy úr.
Ezen az utolsón jót röhögtem: "...beszédfejlődés szempontjából. A bölcsődéből bekerült gyerekek klasszisokkal el vannak maradva az otthon nevelt gyerekektől."
Beszélned kellene az én gyerekemmel. Szeptember végén lesz 3 éves, a 6 versszakos Anyám tyúkját kívülről elmondja, angolul is beszél, és már az r és l betűkkel sincs gondja, szépen, tisztán ki tudja ejteni a szavakat. Szókincsét tekintve sok 5 éves gyereket kenterbe ver. De természetesen rosszat tett neki a bölcsi....
És még valami: nem azért adtam bölcsibe, mert nem bírtam vele mit kezdeni, és hogy ott szocializálódjon, hanem hogy ne dögöljünk éhen. Mert a gyes kábé arra lett volna elég. Az én fizetésem úgy, ahogy van, elmegy gyakorlatilag a ház hiteltörlesztőjére, és akkor még nem fizettem rezsit, és nem ettünk semmit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!