1,5 éves kisfiam miért taszít el magától? Séta közben nem engedi, hogy megfogjam a kezét, vagy nem szereti ha ölelgetem, mindig tol el magától?
A pszichológia ezt a korszakot (másfél-két-három éves kor) a "Tegyél le, de maradj biztonságos közelben" korszaknak tekinti, azaz a gyereknek minden vágya, hogy önállósodhasson, mindent maga akar csinálni, azt is , amire még fizikailag egyébként képtelen. Keresi ÖNMAGÁT, feszegeti a határait, érleli az egóját. Ő van a világ közepén, csak saját maga a lényeg. Ehhez pedig látszólag nincs szüksége olyan akadályozó tényezőkre, mint a felnőttek, mint anya, aki korlátokat állít.
De ha anya kimegy a képből, eltűnik a látótérből, akkor kitör a tragédia. Tehát ez a korszak ilyen húzd meg- ereszd meg időszak!
Érezze továbbra is, hogy nagyon szereted, de ne erőltesd rá magad. Legyen sok vidám, közös programotok, ezzel is erősítitek a kettőtök közti kapcsolatot, nem csak az öleléssel. A lányom 6 éves, most lett bújós megint, ő is átment ezen az Én Én Én korszakon, mikor lasszóval sem lehetett befogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!