Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen elete lesz igy a...

Milyen elete lesz igy a kicsiknek majd?

Figyelt kérdés
Eleg rövid lett a kerdes de nem tudtam, hogyan fogalmazzam meg pontosan. Szoval megprobalom leirni röviden mit eltem meg. Van egy nagyon kedves baratnom neki szeretnek segiteni. Van ket kicsi babaja. Egy 20 es egy 7 honapos. Ez mind ok, de o egyszeruen nem tud mit kezdeni a gyerekekkel. A legtöbbször ott van o veluk, de csak a tvt nezi vagy olvas es a gyerekek, csak ilyen mellekes dolgok. Ha ertitek mire gondolok. A pelust kicsereli ad nekik enni ennyi. A szuksegest elintezi es ennyi. Nem foglalkozik magaval se es a parja raadasul semmit nem segit neki, szinte nincs is otthon meg hetvegen se. Azt gondolom, foleg ebbe faradt o bele, hogyan tudnek neki segiteni? Es foleg milyen gyerekek lesznek igy a picikbol, ha o szinte semmit nem csinal velük? Egyszeruen aggodom ertuk. Volt mar hogy elhoztam a gyerekeket es mondtam neki, csinaljon valamit amit szeret, de mikor a gyerekeket vissza vittem o ugyanugy ott ult e tv elott es sehol nem volt.... Pedig annyira kedves es aranyos lany..... Mit tehetnek?
2012. aug. 21. 17:14
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Már ezzel is sokat segítettél neki hogy elhozod a gyerekeket.Próbálj meg beszélgetni vele,játszatok együtt a babákkal ha ott vagy nála.
2012. aug. 21. 17:21
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
szia!Ha tudsz,legyél velük minél többet.Jó ötlet,hogy elhozod néha agyereket,de beszéljétek meg,hogy ezalatt ő mit kezdjen magával.Közös séták,programok...Szedd ki belőle,hogy pontosan mi a problémája,mi bántja.Milyenek a gyerekek?Rendben vannak?Csak mert fura,hogy írod,nem törődik velük,dehát a nagyobbik már majdnem 2?!Apuka miért nem segít vajon?Megromlott a kapcsolat?
2012. aug. 21. 22:02
 3/5 A kérdező kommentje:
Szia kedves utolso. Hat igen a kapcsolatuk lassannem is mondhato kapcsolatnak. Az apuka csak dolgozik, munka utan a haverokkal van illetve hetvegen megint csak a haverok. Baratnomnek semmi szabad perce nincs magara. Latom, hogy szereti a gyerekeket, csak valahogy olyan mintha nem udna veluk mit kezdeni. Probaltam mar vele errol beszelni, de nekem nagyon ugy tunik, hogy o szegyenli ezt a helyzetet es inkabb nem mondd semmit, csak ugye a ferjerol, hogy tenyleg semmibe nem segit, a gyerekek meg csak puszit sem kapnak ha hazaer, pedig tudom, annak idejen o akarta nagyon a kicsiket.... A gyerekeken en annyit latok, hogy jol elvannak, csak a nagyobbik a kisfiu, igazi kis harcos, minden aron fel akarja magara hivni a figyelmet, amit meg is ertek, viszont ha velem vannak(nekem egy kislanyom van) annyira jol elvannak, ha este viszem haza oket a kisfiu sir, hogy o maradni akar. Ilyenkor majd meg szakad a szivem...
2012. aug. 22. 12:26
 4/5 anonim ***** válasza:

Főleg két gyerekkel segítség nélkül elhiszem hogy a barátnőd átment "zombiba". Nálunk is hasonló a szitu, csak a férjem munka után még elmegy másodállásba dolgozni, fél tíz fele ér haza vagy később :( És valóban egy idő után belefáradt a barátnőd, és néz maga elé....... nem mondom hogy normális, de sok kismama ki tud "égni". Nincs kapcsolata csak a gyerekekkel reggeltől estig, a párja sem az apukák gyöngye. Hol tudja magát kipihenni? Mikor volt utoljára idő magára? Hálát adok az égnek hogy nálunk a nagymami kéthetente elviszi a gyerkőcöt hétvégére.

Szerintem azzal tudsz segíteni ha tényleg egy picit próbálod tehermentesíteni, és hidd el az is sokat segít, ha két órát csak a tv-t nézi. Hagy engedjen le. Szerintem egy csomó minden marcangolja legbelül. Csak az a baj, hogy soká lesz még mire emberek közé megy (dolgozni), majd csak akkor nyeri vissza önmagát.

Meg kellene valahogy próbálni kimozdítani, vagy kitalálni valami közös programot.

2012. aug. 23. 13:43
 5/5 anonim ***** válasza:

Becsületre méltó, hogy ennyire jó barát vagy!! A barátnőd hálát adhat az égnek, hogy ha már a férje egy ekkora suttyó, a barátnője egy kincs.

Esetleg a két család együtt? Meghívnád őket mindannyiukat egy hétvégi ebédre és ott játszanál előttük/velük a három picivel? Hátha felcsillan a szemük, hogy nevetni is tudnak a gyerekeik...

Vagy menjetek el együtt a barátnőddel és a gyerekekkel játszótérre, vásárolni, stb. Mondd meg a barátnődnek, hogy nem kell elmondja mi bántja, de tagadni nem tudja és szeretnél neki segíteni, legalább próbálja meg.

Remélem ki tudod őt mozdítani és kicsit jobban odateszi magát a gyerekek érdekében.

Valószínűleg borzasztó önálló gyerekek lesznek, de érzelmileg nem biztos, hogy fejlettek (ha tényleg ilyen szörnyű a helyzet, akkor mivel feléjük semmi ilyesmi nem megy, így majd ők sem fogják tudni esetleg kimutatni az érzéseiket).

2012. aug. 23. 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!