Ételallergiás gyermek diétáját hogyan oldjátok meg az
óvodában?
Figyelt kérdés
Kell igazolást kérni az orvostól? Szigorú allergiás diétán van a kislányom, nem sok mindent ehet. Sajna még nem derült ki mi okozza a tüneteit, így egyesével vezetjük vissza neki az ételeket.Hogy lehet ezt megoldani az ovival.Megszokták engedni, hogy otthonról vigyünk be ennivalót?5 éves ez az utolsó éve így kötelező.Otthon vagyok a kistestvérével, így ebéd előtt talán elhozhatom majd, de a tízórai bent lesz.Ti hogy csináljátok?
Előre is köszi a válaszokat.
2012. aug. 19. 13:29
1/7 anonim válasza:
Vihetsz be neki nyugodtan amit ehet. Igazolást lehet, hohy kérnek nem tudom.
2012. aug. 19. 13:33
2/7 anonim válasza:
Nem csináltak még vérből allergia vizsgálatt? Igen, kell az orvostól papír. Meg kell beszélni az ovodával, ha nem tudják számára biztosítani az étkezést, akkor be viheted a te főztödet.
2012. aug. 19. 13:35
3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Csináltak vérből, de csak a tejre jött ki minimális, ennek ellenére szinte minden ételtől durva csalánkiütése, ödémája van a kislányomnak.Próbálják minden irányból kivizsgálni, de még nem jöttek rá a pontos okára, így szigorú diétán vagyunk.Prick tesztig sajna nem jutunk el, mert legalább 5 napos gyógyszerkihagyás kellene, de nem sikerül, mert annyira eldurvul pár nap után a helyzet. Szóval csak reménykedünk, hogy egyszer jobb lesz.Addig meg alig ehet valamit.Csak most kezdődik lassan az ovi és így még nehezebb lesz.
2012. aug. 19. 13:58
4/7 anonim válasza:
Szia. Az én kisfiamról vérből a tojásallergia derült ki. Elhagytuk az étrendjéből,de maradtak még tünetek. Önszántamból megvontam tőle a tejet,mert a tojásallergia gyakran a tejjel párosul. Láss csodát, a bőrtünetei megszűntek. A télen többször volt asztmatikus hörghurutja,így pulmonológiára került. Itt prick tesztet csináltak, tojás is,tej is negatív lett. Azt mondták adjam neki nyugodtan mindegyiket. Szépen el kezdtem neki adni a tejet, és 1 nap után megint rémes lett a bőre. Most egy allergológus, klinikai immunológus válaszát várom, mi lehet a baj. Ugyanis ezek szerint se a vér,se a karcolás nem ad valós eredményt. Nálunk az oviban nem kellett papír. A tojásmentes étkezést meg tudják oldani, tej helyett meg teát kap. Fura,mert minden egyéb tejterméket ehet, attól semmi baja, csak magától a tejtől, lehet az akármilyen. Na nekem ez a legfurcsább!
2012. aug. 19. 15:17
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ.Én is azt hittem először, hogy a vérteszt a legmegbízhatóbb.Miután meglett az eredmény kiderült, hogy az sem ad biztos eredményt.A Prick teszt se tuti.Most minket LTT, meg LMG vizsgálatra küldtek.Ez már a sokadik vérvétel lesz, de valahol azt írják ez is elavult.Jó lenne, ha kiderülne az ok.A legrosszabb, hogy hol az eredményre kell heteket várni, hol meg a kontrollra és nincs előrelépés.Saját magunknak kell kitapasztani mi jó és mi nem.De ez is nagyon rizikós, mert bármikor jöhet egy durva allergiás reakció.
2012. aug. 20. 11:54
6/7 anonim válasza:
Milyen tünetei vannak a kislányodnak??
Milyen doki utalt be titeket LTT és LMG vizsgálatra? Csak azért kérdezem, mert én már nem tudom kihez forduljunk, nem foglalkoznak velünk komolyan sehol...
4.voltam
2012. aug. 20. 20:39
7/7 A kérdező kommentje:
Csalánkiütés és időnként ajak,szem és egyéb ödémák.Nagyon brutális sajna.Épp ma kaptuk meg az újabb zárónkat. Minden rendben, minden negatív, így kutathatunk tovább.Persze újabb vérvételek és hetek.
LTT és LMG vizsgálatra úgy kaptunk beutalót, hogy egy maszek bőrgyógyász Prick tesztet szeretett volna csináltatni a Bőrklinikán, ehhez 5 gyógyszermentes nap kellett volna.Mire letelt és bementünk a Bőrklinikára olyan csúnya börkiütések voltak, hogy mondták felejtsük el, ezt így nem lehet megcsinálni.Egy szabad hely nem volt rajta szinte.Megnézte az egyik főorvos és ő mondta, hogy ezt meg kellene még nézni és ott adták az időpontot.Mi is akár merre megyünk nem jutunk előrébb.Most azt írták a papírunkra, hogy valószínűleg nem ételallergia, ennek ellenére szigorú diéta mellett az új ételek bevezetése után jönnek az erős tünetek. Tegnap például egy kis körtét evett és mára az egész arca, teste tiszta pötty. Teljes tanácstalanság van a dokik meg csak rázzák a fejüket.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!