Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az ételallergiás, ekcémás...

Az ételallergiás, ekcémás gyermekek valóban nyugtalanabb temperamentumúak?

Figyelt kérdés
2012. febr. 21. 13:20
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Egy ilyen gyereket ismerek, rá nem mondanám, hogy nyugtalan. Mármint nem „nyughatatlan” típus. Ha a nyugtalan alatt azt érted, hogy félős, az igaz rá viszont, kisbabaként is folyton össze-összerezzent, neurológus is látta.
2012. febr. 21. 13:23
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Még nem bizonyított, de szerintem tejallergiás (emiatt ekcémás is), de a nyugalmával abszolút nincs baj, határozottan állíthatom, hogy nyugodt, kiegyensúlyozott, békés gyerek. Oké, amikor látja a nővérét joghurtot enni, ő meg nem kaphat belőle, akkor kiakad, de ez természetes. 16 hós.
2012. febr. 21. 13:27
 3/8 A kérdező kommentje:

Én kb 3-4 éves korukra értem a nyugtalanságot,hogy kevésbé tudnak megülni,nagyon mozgékonyak,rosszabul alszanak.

Olyan összefüggésről olvastam,hogy a figyelemzavaros (hiperaktív)gyermekek közül 40 % ételallergiás,ekcémás.

Elég nagy százaléknak tűnik...de mi lehet az összefüggés egyfajta idegrendszeri működés és allergiás betegségek együttes előfordulása között ?

2012. febr. 21. 13:36
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Mind a két fiam tejallergiás,de nem jellemző.Sőt sokszor órákig is elülnek egy játékkal.Persze van olyan,amikor kicsit fickándoznak,de ez az összes gyerekre igaz:)!

2012. febr. 22. 13:39
 5/8 anonim ***** válasza:

Nekem 2 éves múlt a kisfiam ételallergiás és ekcémás. Ilyen korban még nem lehet megmondani, hogy hiperaktív vagy figyelemzavaros, de előjelek már lehetnek. Hát nála sincsenek. Nyugodt, kiegyensúlyozott gyerkőc.

Az alvászavar pedig úgy jön ide, hogy mivel éjjel ezek a gyerekek a viszketés miatt rosszabbul alszanak, másnap fáradtabbak, figyelmetlenebbek, de pedagógusként is tudom, hogy szól ilyenkor a szülő, és ezt figyelembe vesszük.

A nyugtalanság pedig úgy jelentkezik az én kisfiamnál, hogy amikor nagyon rossz periódusunk van, azaz már az életminőséget befolyásolja a viszketés (ezt úgy képzeld el, hogy nem tud rendesen játszani, enni, egyáltalán létezni, mert a viszketési inger annyira erős), akkor tehetetlenségében nyűgösebb, képes hisztizni azon, hogy süt a nap pl. Ez megy néhány napig, míg sikerül valamivel csillapítani a viszketést, aztán visszatérünk a rendes kerékvágásba. Mi elég impulzívak vagyunk a férjemmel, a gyerek a mi természetünkhöz képest maga a nyugodtság.

2012. febr. 22. 17:12
 6/8 anonim ***** válasza:

Még egy gondolat. Ne kavargassuk a figyelemzavart a hiperaktivitással!

Még a FI-MO-TA gyerekek sem hiperaktívak feltétlenül!

2012. febr. 22. 17:13
 7/8 A kérdező kommentje:

"Ne kavargassuk a figyelemzavart a hiperaktivitással"

"A figyelemhiányos hiperaktivitás zavarral diagnosztizált gyerekek közötti különbség abból adódik, hogy melyik tünet – a hiperaktivitás-impulzivitás vagy a figyelemzavar - válik inkább kiugróvá. Jellemző tendencia, hogy a fiú gyerekek között hatszor gyakrabban állapítanak meg ADHD-t, mint a lányoknál. Ez annak köszönhető, hogy amíg a fiúknál a tünetek leggyakrabban hiperaktivitásban és impulzivitásban mutatkoznak meg, ezáltal sokkal kifejezettebbek és feltűnőbbek, addig a lányoknál a fő tünet a figyelemhiány, amely sokszor leplezetlenül marad. "

2012. febr. 22. 23:29
 8/8 anonim ***** válasza:
Ez így van, ahogy írtad, de az ismert mondást kifacsarva: Nem minden figyelemzavaros hiperaktív, de minden (mondhatjuk szerintem) hiperaktív figyelemzavaros.
2012. febr. 23. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!