Szerintetek van később következménye, ha úgymond túlaggódunk, túlféltünk egy gyereket? Neked mit jelent az, hogy túlaggódni, túlfélteni? Van ilyen példa a környezetedben?
gratulálok a cumi lenyaló anyukának,guszta vagy.jól rányaltál egy rahedli baktériumot a cumijára.és még büszke is vagy rá
amúgy meg nem kell itt okoskodni,nem csak attól lesz sokat egy gyerek,ha túlfélti.én nem féltem túl a gyerekem,van,hogy olyan koszos egy játszótér után,hogy be kell áztatni,ráadásul szopja az ujját,és őt nem érdekli,hogy koszos,bekapja.csecsemő korától jártunk gyerek és felnőtt társaságba.amíg szoptattam egy éves koráig soha nem volt beteg.utána és azóta havonta,főleg mióta bölcsis lett,minden felső légúti nyavalyát elkap.
és ez nem a túlféltésemen múlik
egyébként írta itt valaki,hogy ha tüsszent egy gyerek már viszik is el.gondolom ha ate gyereked is elkapna mindent,te sem tartanád szándékosan egy beteg gyerek közelében.nem is tudom miért kell beteg gyereket közösségbe vinni.pont az iylenek miatt beteg állandóan a fiam,viszik betegen a bölcsibe,és megfertőznek mindenkit
tehát nálunk nincs összefüggés,nem aggódom túl,nem fertőtlenítem túl,nem öltöztetem túl,de alkatából kifolyólag sokat beteg
itt nem csak arról van szó h mennyire beteg a gyerek
gondolom a gyerkőc a betegségek dacára is vidám eleven és érdeklődő olyan aki nem a szoknyád mellet bújik :-)
sajnos a közösség egy macerás dolog
egyfelől tényleg nincs olyan gyereknek hely ott aki beteg
másfelől ha dolgozol akkor a munkáltató nem fogja jó szemmel nézni ha 2 hetente betegácsiba mész
ez egy két élű dolog
igen,csak nekem azért kell betegállományba mennem,mert valaki már betegen vitte a gyerekét,és megfertőzte az enyémet.engem meg más munkáltatója nem érdekel,pont elég az enyémmel foglalkozni.de a kérdés nem ez volt
köszi a nulla százalékot,akkor nyaljad a cumiját,ha jólesik,de ez egy nagyon undorító dolog,és fertőző is.de te csak nyalogasd
Én nem okoskodok, kérdezett valamit a kérdező, arra válaszoltam.Elmondtam a véleményemet, és tapasztalatomat.
A cumi dolog 2 részről is érdekes.Van egy mondás miszerint "Az első gyerek cumiját fertőtleníted, a másodikét csak vízzel öblíted, a harmadikét szimplán lenyalod." -én az elsőnél lenyaltam.
A másik meg a rosszabbul evő gyerekeknél széles körben bevált szokás, módszer az egyet anyának, egyet a babának.Mitől rosszabb a gyerek cumiját a számba venni, mint a gyerek kanalát??
Tény hogy nem vitatom hogy vannak olyan alkatú gyerekek akiket a nem túl féltés ellenére is megbetegít egy nyári 25 fokod szellő.Meg olyan hogy rajtad egy enyhe nátha kis orr fojással, a gyereken 40 fokos lázzal jön ki.
De bizony őket sem kell még a széltől is óvni, persze nyilván nem kell bevinni a tbc osztályra, de az sem tesz neki jót ha steril környezetben nevelkedik.Az emberi szervezet csak olyan ellen tud védekezni, amivel már találkozik.Csak úgy fejlődik az immunrendszer.
Az oltások is mik?Maguk a betegséget okozó baktériumok kis menyiségben.
De ezek a megbetegedésre irányuló dolgok, van akivel tényleg nem lehet mit tenni, de azért javítható a dolog.
De az hogy annyira féltik a gyereket hogy nem tanítják meg a "veszélyesebb" dolgokra, hanem inkább tiltják tőle, vagy megcsinálják helyette az más.Az felelőtlenség
Nézd a neveket meg nem neveket.Én vagyok a cumis, a munkáltatós más volt.De engedd meg hogy azért egy kicsit ebbe is beleszóljak, ha már össze vontál minket.
Biztosan hallottál már lappangási időről, ami alatt a betegség már fertőz, de tünetek nincsenek.Nos az anyuka még nem is tudja hogy már fertőző beteg a gyereke, eszébe se jut, beviszi és egy hét különbséggel megbetegednek a gyerekeitek.Erről az anyuka nem tehet.
A másik amit az előbb is említettem, egy ugyan azon betegség, az egyiknél kis orr folyás a másiknál 40 fokos láz.Anyuka vígan viszi a gyerekét oviba, mert tényleg kicsit folyik az orra (elhasznál 4 zsepit egy nap) ami épp lehet a portól is, nem is gondol fertőző betegségre.Ez egy gyengébb immunrendszerű, betegségre hajlamos gyereknél magas lázzal jár.
Igazából ebből vannak a betegségek terjesztései hogy valakin még, vagy egyáltalán nem is látszódik.Hisz nincs az az óvoda ahol beengedik azt a gyereket akinek magas láza van és taknya-nyála egybe van.
De egy kis prüszkölés még tényleg nem a világ vége.
tudom,hogy van lappangási idő,de nem erről a részéről beszélek,hanem arról,mikor szó szerint csurog a gyerek szájába a zöld takony,úgy köhög,hogy öklendezik,és mégis viszik.én az ilyenekre gondoltam
én nem eszek a gyerekem kanalával sem,nem iszok a poharából sem
és ez nem féltés kérdése
mi van,ha herpeszem lesz,de még csak lappang
vagy afta.akkor fertőzzem meg
annak idején az én Anyukám se nyalta le a cumimat,nem rágta meg a kajámat(hallottam már ilyet is),nem evett,ivott utánam,mégis felnőttem.nem voltam beteges,addig évente max. egyszer voltam beteg,amíg nem lett bölcsis a fiam,azóta elkapok tőle ezt-azt
ha a megélhetésed forog kockán akkor beviszed a gyereket betegen is
és még egy: sokszor volt úgy h bent az oviban tört ki a gyereken a betegség pl alvás után lázasan kell fel -- akkor már teljesen mindegy a többi is elkapja
az óvoda nem tehet semmit ha a szülő megbeszéli a dokival h adjon igazolás és a doki add h a gyerek nem beteg ebben az esetben az óvoda köteles befogadni a gyereket
én is voltam így pl a gyerek herpesze miatt :-)))
no ismered a 3 napos lázat?
azt egy herpesz vírus okozza szal megkérdeztem a dokit mehet e mikor először kijött azt mondta igen mert a gyerekek 99% mát átesett rajta és egyéni érzékenység függő mikor kinek jön ki
másik az afta az sem fertőző soha nem kapta el egyik gyerekem sem
ja és még annyi mind a két nagy bárányhimlősen végig oviban volt h miért mert alig 4-5 pötty volt rajtuk az is egy csomóban olyan volt mint ha megcsipkedte volna valami őket egy másik gyerek meg 2 hét Heimpál annyira erősen jött ki rajta
Hármas vagyok...
2 immunhányos gyerekem van, ettől nem fogom elvonni tőlük sem a játszóteret, sem a közösséget.
Nem arról beszélek, hogy merő egyadta zöld takony jön ki a gyerekből, csak egy hapci... ilyenkor homok, pollen, vagy szimpla allergia miatt is prüszkölhet,de a gyereket hanyatt homlok menekíti...
Mászóka, nem a kisgyermeket, hanem egy 6 évest írtam, akinek bizony illik már tudni egyedül felmászni, anyuka szégyene, ha a gyerek nem mer, nem tud ennyi idősen.
A harmadik: a gyereket hagyni kell élni, ha egyedül eljátszik, nem kell rátelepedni, ha az autóban csendben van, nem mellé kell ülni, mert ha megszokja és egyedül kell vele menni, mint nekünk heti 1000 km-eket, akkor Te sem örülnél, ha végig ordítaná az utat, ha egyedül kell hátul ülnie...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!