Bárányhimlő, és/vagy Rota elleni oltást beadattad a gyerekednek? Ha igen, volt olyan, hogy a Rotát pl. mégis elkapta?
Barátnőm gyereke elkapta a rotát annak ellenére,hogy megkapta a védő oltást.És azért nem volt éppen gyenge lefolyású...kórházban voltak vagy 3-4 napot.
A bárányhimlő ellenit meg azért nem adatom be,mert kb 10 évig ad védettséget,utána ismételni kell, HA a szülőknek eszükbe jut megnézetni, hogy van-e még védettsége a gyereknek.És később sokkal veszélyesebb elkapni mint gyerekkorban.Ha viszont egyszer elkapja valaki, onnantól egész életében védettsége van.
Én beadattam a rotát, és nem bántam meg.
Ismerősi körben, aki eddig beadatta, lehet,hogy elkapták, de pár nap alatt kint voltak belőle.
Szomszéd kislány, aki nincs beoltva, tegnap jött haza a kórházból 5 nap után!
Nekem ez a tapasztalatom eddig. Aztán majd meglátjuk,hogy mi lesz, de szerencsére nem terhelte meg a kasszát, többek között ezért is adattuk be neki!
Bárányhimlőt megkapták a gyerekeim, a rotát nem.
Egyszer volt nálunk hányós-vírus, de az kalici volt. Azzal is kórházban kötöttünk ki, nem kell ehhez rota.
Én nem hiányolom a rota elleni oltást. Sok betegség okozhat hányást, nem csak a rota.
Rotát nem kapott, elkapta. 1 éjszakát voltunk kórházban egy 4 ágyas szobában, a többi baba mind megkapta az oltást, mégsem viselték könnyebben :-( A legkisebb 11 hónapos volt, az volt a 4. éjszakájuk bent.
A bárányhimlőt még nem tudom. Félek tőle, hogy 25-30 év múlva kiderül hogy már nem véd és akkor felnőttként kapja el.
Mi beadattuk a Rotát is,bárányhimlőt is.Tavaly mikor 1,5 éves volt,az apukája hazahozta a Rota vírust.5 napig hányt,hasmenése volt,fogyott 4 kilót.A kisfiam is elkapta.1* hányt,2* volt hasmenése.Nekünk bevált.
A bárányhimlőt meg valóban ismételni kell majd később,de valószínű hogy nem kapja el az oviban.Elég baj,ha kivakarja a pöttyöket,meg ott vannak még a súlyos szövődmények.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!