Mégis mit képzel?

Figyelt kérdés
A sztori: Többszöri tiltásom ellenére a kisfiam felvett az utcán a földről egy rozsdás, láthatóan sérült elemet. Megfogtam a kezét és erélyesen rászóltam: Miért vagy ilyen értetlen? Majd mentem volna tovább, amikor látom ám, hogy egy idősebb nő megvetően néz rám és ingatja a fejét. Megkérdeztem: talán van-e valami problémája? Erre ő: Miért beszélek így a gyerekkel? Na, mondanom sem kell, alaposan felhúztam magam, hogy egy jött-ment ember, aki nem is ismer, véleményt nyilvánít arról, ahogy fegyelmezem a fiamat. Amit mondtam neki, nem tette ki az ablakba, az biztos.Mégis honnan veszik egyesek a bátorságot, hogy megítéljenek egyetlen 3 másodperces jelenet alapján? Jó anyának tartom magam, és úgy érzem, jól nevelem a gyermekem. Úgy gondolom, ha nem ért huszadszorra, akkor fel kell kissé emelni a hangomat, főleg ha tényleg olyasmit csinál, amit nem szabad, lásd, az előbbiek. Veletek előfordult már ilyen? Hát nem bosszantó? Hadd ne kelljen már elbújnom és szégyellnem magam, mert rászólok a fiamra!!
2012. aug. 16. 14:06
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
86%

:) vicces....igazad van, de ne idegeskedj rajta.Én is szóltam már rá erősebben fiamra,de nem néztem körül ki néz,ki nem néz:)

Nem kell vele foglalkoznod!:)

2012. aug. 16. 14:09
 2/20 anonim ***** válasza:
21%

Tudom nehéz,de b@asszál rá! Ennél szebben nem tudom mondani :D Az ilyen köcsög nyanyát ebben lelik örömüket ha másokat kritizálhatnak,bírálhatnak. Én is felemelem a hangom ha valami nem úgy van ahogy szeretném,sajnos ebből értenek a gyerekek,a szép szó nem mindig használ,pedig rendszerint azzal kezdjük. Senki se szóljon bele más nevelésébe, tanácsot lehet adni,HA kér.Amúgy jobb a csend,és békesség :)

Én is visszaszóltam volna a helyedben.

2012. aug. 16. 14:11
 3/20 anonim ***** válasza:
86%
Jaj, ne foglalkozz vele. Ha nem szólnál rá, amikor valami rosszat csinál akkor az lenne a gond, hogy miért nem neveled meg. Nem másoknak kell megfelelned gyereknevelésből, hanem saját magadnak. Te vagy az anyja. Fel tudod mérni, hogy mikor kell rászólnod, és milyen hangnemben.
2012. aug. 16. 14:12
 4/20 anonim ***** válasza:
42%
és te hogy jössz ahhoz hogy jól beolvass egy idegen embernek??ha igy viselkedsz idegen idős emberekkel,akkor a gyereked is hallhat jó pár szép szót.Egyszerűen csak arrébb kellett volna menned,és a leírtak alapján eltudom képzelni miket és hogy mondtad a gyerekednek,szerintem én is bólogattam volna.picit gondolkozz már el magadon.
 5/20 anonim ***** válasza:
13%
-t +k
 6/20 anonim ***** válasza:
86%

Persze, hogy volt már ilyen... de nem érdekel.

Nekem van egy lenéző hangnemem, amivel az ilyeneket szoktam kezelni. Az esetek 90%-ban köpni - nyelni nem tudnak.

A maradék 10%-ban még erősködnek az emberek.

Ha az utóbbi fordul elő, akkor szoktam kiselőadást tartani arról, hogy:

Ha majd magának kell a gyermekemmel 24 órán keresztül fent lennie, mert jön a foga, egyébként fáj a feje is és enni sem akar, akkor maradjon majd üde és friss, hogy mindenkinek megfeleljen. Amíg viszont az ellenkezője áll fent, hogy maga 2 percig se hallgatja a gyermek hisztijét/fegyelmezését/nyávogását, addig törődjön azzal, hogy levegőt vegyen és épségben hazaérjen.

Ezután megfogom a gyereket és elindulok.

Sokszor egyébként nem csak a tipikus kívülállók ilyenek, hanem más anyukák is.

Sosem felejtem el, amikor 3 hónapos volt a lányom és álltam vele a Tesco-ban. Épp vártunk a sorunkra, hogy fizessek és sírt, mert felébresztette valami.

Keserves sírásba kezdett, majd egy anyuka kettővel mögöttem szólt egy ilyet: "Nem lehetne elhallgattatni?"

Mondanom se kell, hogy kb. másfél éves gyerek ült a babakocsijába, aki épp csokoládét tömött magába az egyik kezével, a másikkal meg a cumiját.

Akik körülöttünk voltak, azok úgy lehordták..

Én meg csak annyit mondtam neki, hogy remélem éjszaka nyugodtan alszik már.. :)))

A gyereke azóta is hiperaktív és csak a gondja van vele..

2012. aug. 16. 14:15
 7/20 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Ne képzelegj, nem voltál ott. A bólogató pedig ha idős, ha nem, ne foglalkozzon más idegen emberrel az utcán. És ha kíváncsi vagy rá, azt mondtam neki, mit képzel, hogy jön ahhoz, hogy beleszól abba, hogyan fegyelmezem a fiamat, és hogy otthon bólogasson, ne nekem. Szállj magadba te, kíváncsi lennék, te hogy reagáltál volna ilyen helyzetben, amikor tudod, hogy semmi rosszat nem tettél, mégis úgy néz rád az illető, mint a véres rongyra.
2012. aug. 16. 14:17
 8/20 anonim ***** válasza:
54%

Várjál nekem jobb sztorim van :)

Tolom a babakocsit a 3 évesen fogja a kocsi oldalát erre mire a főúthoz értünk és át akartunk menni ő elengedte a kocsit. Én erre megfogtam jó erősen a karját és átvonszoltam magunkat az úton. Persze ordított a gyerek hogy engedjem el a kezét mert egyedül akar menni. Jött egy olyan 30 év körüli pasi és úgy ahogy írod csóválta a fejét. Én nem szóltam mert úgy bepörgettem volna magam hogy neki is megyek. Mit képzel? Mit tudja ő milyen két gyerekkel az élet?

2012. aug. 16. 14:18
 9/20 anonim ***** válasza:
65%
még nem történt ilyen velem,nem vagyok egy kiabálós,főleg nem utcán.megszidtam már a gyerekem,és volt hogy rendre is utasítottam elég szépen,de sosem úgy hogy ezért bárki megvetéssel nézett volna rám.és nem vagyok mis tökéletes sem.egy idegennel meg pláne nem beszélnék igy.
2012. aug. 16. 14:21
 10/20 A kérdező kommentje:
14-18-as: na, erről beszélek. Látom, nem vagyok egyedül, bőven akad kéretlen gyereknevelési szakértő az utcán...
2012. aug. 16. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!