Mégis mit képzel?

Figyelt kérdés
A sztori: Többszöri tiltásom ellenére a kisfiam felvett az utcán a földről egy rozsdás, láthatóan sérült elemet. Megfogtam a kezét és erélyesen rászóltam: Miért vagy ilyen értetlen? Majd mentem volna tovább, amikor látom ám, hogy egy idősebb nő megvetően néz rám és ingatja a fejét. Megkérdeztem: talán van-e valami problémája? Erre ő: Miért beszélek így a gyerekkel? Na, mondanom sem kell, alaposan felhúztam magam, hogy egy jött-ment ember, aki nem is ismer, véleményt nyilvánít arról, ahogy fegyelmezem a fiamat. Amit mondtam neki, nem tette ki az ablakba, az biztos.Mégis honnan veszik egyesek a bátorságot, hogy megítéljenek egyetlen 3 másodperces jelenet alapján? Jó anyának tartom magam, és úgy érzem, jól nevelem a gyermekem. Úgy gondolom, ha nem ért huszadszorra, akkor fel kell kissé emelni a hangomat, főleg ha tényleg olyasmit csinál, amit nem szabad, lásd, az előbbiek. Veletek előfordult már ilyen? Hát nem bosszantó? Hadd ne kelljen már elbújnom és szégyellnem magam, mert rászólok a fiamra!!
2012. aug. 16. 14:06
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
14-21: Éppen ez a lényeg a történetemben, hogy nem mondtam vagy tettem semmi olyan, amiért így kellett volna néznie és véleményt nyilvánítania, csupán hangomat felemelve megkérdeztem a fiam, hogy miért ilyen értetlen? Ebben mi volt megvetendő? Naná, hogy megvédem magam, hát álljon már meg a nászmenet. Idegen embernek nem szólsz be? Én sem, ha nem foglalkozik az én dolgommal...ennyi
2012. aug. 16. 14:25
 12/20 anonim ***** válasza:
89%

Értem én, hogy felhúzzátok magatokat. Értem én, hogy semmi köze a nénikének a nevelésedhez. értemén, hogy igazad van, ha nem hallgat a szép szóra, akkor erélyesen kell fellépni.

DE

Gondolj bele abba, hogy ha te látsz az utcán egy 3 másodperces szitut, te is a gyerek pártján állsz. Benned is felmerül a dolog, hogy milyen anyuka az ilyen. Általában az emberek a gyengébbek pártjára állnak érzelmileg, még akkor is, ha nem neki van igaza.

2012. aug. 16. 14:26
 13/20 A kérdező kommentje:
Miért kell feltenni a kérdést egy ilyen jelenet után az embernek magában, hogy milyen anya az ilyen??? Na, ezt végképp nem értem? A többi anya egész nap, egész éjjel tündibündi, édibédi, mindig türelmes, és bármit megenged a gyerekének? Nem, én nem vetem meg egy hasonló jelenet láttán az utcán az illető szülőt, mert tisztában vagyok vele, hogy a gyereknevelés nem (csak) a babusgatásról szól, és nem minden fenékig tejfel!
2012. aug. 16. 14:30
 14/20 anonim ***** válasza:
89%

Egyrészt senkinek semmi köze ahhoz, hogy hogy neveled a fiadat.

Másrészt, valld be, nem alakul ki a legjobb kép a laikusban, ha csak pont ennyit lát valakiből -legyen az akár a világ legjobb anyukája.

És ő már idősebb, tehát már rájött, amire minden szülő rájön, miután felnőtt a gyereke... :)

Ennyire felhúzni magad, és még trágárul is beszélni vele pedig nem kellett volna, mert ez számára tuti úgy jött le, hogy "na, ez a nő idegbeteg, minek vállalt gyereket". Úgymond megbizonyosodott az elképzeléséről.

Gondolj bele, az egész életedből egy két perces szeletet látott, és az pont az volt, mikor erélyesebben szóltál a fiadra, aztán "lesikítottad" az ő fejét is. :)

Nem jó dolog magyarázkodni, de én ilyen esetekben inkább kedvesen beszédbe elegyedek a delikvenssel, és akkor van mód nyugodt körülmények között megbeszélni az imént látott jelenetet. És így mindkét félt egyfajta pozitív csalódás éri, és aztán az ember nem emészti magát egy ilyen rossz élményen egész nap.

Olyan rövid az élet, minek stresszeljük magunkat ilyen apró -ámde kellemetlen- szituációkon?!

Csak nyugodj meg és lépj túl rajta, lesz még ilyen.

2012. aug. 16. 14:31
 15/20 A kérdező kommentje:
Tudod, mi az, amit mélységesen elítélek, és megvetek? DE! még ilyenkor sem avatkozom be, pedig számtalanszor látok ilyet az utcán, sajnos. Legutóbb a buszon ültünk, s az apa úgy megpofozta a kislányt, hogy eleredt az orra vére. Na, ez az elítélendő, nem az, hogy NEVELEM A GYEREKEM EGY RÁSZÓLÁSSAL!
2012. aug. 16. 14:32
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Ne izgasd ezen magad, olyan ez minta a nyuszis vicc...

Ha a gyereked rendetlenkedik akkor azért szólnak meg, hogy miért nem neveled, ha meg próbálod megfegyelmezni akkor azért, hogy bánsz vele...

Egyébként ez is "jó magyar mentalitás csak" és kommunista csökevényeknél igen gyakori jelenség... külföldön ritka.

2012. aug. 16. 14:35
 17/20 A kérdező kommentje:
14-31-es. Igazad van, nem kellett volna ekkora ügyet csinálnom belőle, de ott, abban a pillanatban éppen az bántott és húzott fel a legjobban, amit írtál: hogy egy perces jelenet alapján ítélkezik, amihez semmi, de semmi joga és köze. De igazad van.
2012. aug. 16. 14:35
 18/20 anonim ***** válasza:
51%
Igazad van és ne foglalkozz vele. Nénike bizonyára már elfelejtette, hogy ő annak idején talán még meg is ütötte a gyerekeit. Ő bizonyára tökéletes, mindent jól csinál, mert az élettapasztalat benne van. Nevetséges! Ne foglalkozz vele! Szerintem mindenki szólt már erélyesen a gyerekére akár bevallja akár nem.
2012. aug. 16. 14:46
 19/20 anonim ***** válasza:
57%
Hú, bakker. Mekkora egy hisztérika vagy. Képes vagy itt duzzogni a neten és szidni azt a nőt. Hát, tényleg nem kellett volna ítélkeznie, de téged is kerülnélek nagy ívben, azt tuti.
2012. aug. 16. 14:55
 20/20 anonim ***** válasza:
37%
Hát akkor én kivétel vagyok mert van olyan hogy azon szurkolok hogy vágja már pofán a hülye gyereket anyuka mert olyan rossz.
2012. aug. 16. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!