Tudnátok tanácsot írni, hogy tudnám a kislányom
átszoktattni a bilizésre?! 2, és fél éves lesz.
Köszönöm! Minden tanács érdekel!
Figyelt kérdés
2012. aug. 16. 09:24
1/7 anonim válasza:
ez engem is érdekel 2 éves lánykám van:):)
2012. aug. 16. 09:35
2/7 anonim válasza:
Mondani kell neki folyamatosan, hogy mostmár nagylány, nem kell pelenka, szép bugyikat kap, és bilibe kell pisilni-kakálni. Ennyi. De ha fejben még nem érett meg rá, akkor úgysem fog belepisilni.
2012. aug. 16. 09:36
3/7 anonim válasza:
Még mi is csak a közepén tartunk, de szépen haladunk, ez volt a folyamat: először ébredés után ültettem rá a bilire, ilyenkor ugyanis szinte biztos, hogy pisilnek. Nagymamám javasolta. :) Minden sikeres próbálkozás után nagyon megdicsértem. 1-2 hét múlva levettem róla itthon a pelust, és elmondtam, mi a feladat. Az elején nagyon nem ment, de pár nap múlva már szólt utána, közben (így a pisi második fele már a bilibe ment, mert visszatartotta, amikor észrevette magát), sőt, néha előtte is.
Az utcára még pelusozom, és a kakit még csak abba intézi.
2012. aug. 16. 10:25
4/7 anonim válasza:
szia! hol tartotok? ult mar bilin? belesikerult mar valami? vagy nem is hajlando? volt alkalma pelus nelkul lenni? tetszett neki? meg sose szolt h pisilni kell? alvas utan mindig nedves pelussal ebred? en azt olvastam valahol es azt tartottam szem elott h akkor edemes elkezdeni a dolgot, akkor mutatkozik erettnek a bilizesre ha a delutani alvas utan tobbszoris szaraz pelussal ebred. volt mar ilyen nalatok? ha nem, en ugy gondolom nem erett ra, de megkerdezheted, raultetheted, meg kell dicserni ha sikerul belepisilni-kakalni. esetleg probald ki a wcszukitot, a kislanyom azt is nagyon szereti, bilizni csak reggel szokott felkeles utan, aztan egesz nap a wct hasznalja inkabb.
nalunk ugy volt hogy tavasz idejen vettem eszre hogy szaraz pelussal ebred ejszaka is, nappali alvas utan is, ezek utan mindig bilire tettem, reggel oda kakilt-pisilt, delutan csak pisi, de teljesen a pelust csak nyaron vettem le, mara mar teljesen, ejjel-nappal szobatiszta. 2 eves 2 hetes.
2012. aug. 16. 10:29
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Bilin ült már. De pisi csak 1x sikerült,kb. fél éve....azóta semmi. Szokott most a nagy melegbe pelus nélkül lenni, szereti, de azt vettem észre vissza tartja a pisi,kakit ha nincs rajta...amúgy szól 2 másod percel előtte ha jön a pisi ,de mindig késő van... többféle bilink,wc szűkítő is van, Amúgy én azt vettem észre,hogy még nem érett meg rá. A kislányom Kamilla, amúgy is később kezdett el mindent!!!Én is ugy gondolom,várnunk kell még 1 pár hónapot... (még cumizik is,és még össze függően sem beszél..),mindent szót mondogat,de ugy beszél mint egy külföldi!! :) A Lényeg: Szerintem , az utóbbi idöben megfigyeltem,hogy azok a babák akik, hamar kaptak tápszert és kevés volt az anyatej,vagy semennyi, azok sokkal hamarabb fejlödnek!! Kamilla 1éves koráig kapott anyatejet, és ebböl 8hóig csak anyatej volt. Na, mindegy. :) akkor várunk még kicsit! :)
2012. aug. 17. 08:13
6/7 A kérdező kommentje:
Az ,hogy most mi külömbség van az anyatejes és tápszeres gyermek között mellékes!!!!! Nem ez a fö téma!!!!! ha nem tudsz hasznos tanácsal szolgálni ,akkor .....légyszives, ne írj! Köszönöm :)
2012. aug. 17. 14:19
7/7 anonim válasza:
(csak zarojelben, az en kislanyomat pont egy honapja valasztottam el mert mar 6 hetes terhes voltam es nehez volt. szoval 2 het hian 2 evig szopott, csak 1 evesen kezdte erdekelni a normalis etel, szoval nem latom az osszefuggest. en epp az ellenkezojet hallottam mindenkitol)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!