Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért sír mindenen a 4 éves...

Miért sír mindenen a 4 éves kislányom?

Figyelt kérdés

Októberben lesz 4 éves. Soha nem volt sírós, se nyávogós, de most jó pár hónapja eléggé kiborító.

Írok pár példát, hogy miért sír, nyávog:

Ha kér valamit, nem szépen megkér vagy mondja, hanem egyből nyávog, hogy ezt vagy azt akar. Megkérdezem, hogy szeretne-e valamit csinálni, erre határozott nem a válasz, mire én megcsinálom (pl egy ajtó becsukása), és akkor elkezd ordítani, hogy de ezt ő akarta.

Dacol mint egy 2 éves, pedig azt gondolnám, hogy egy 4 éves már kinőtt ebből. Nem hallgat rám, szépen szólok neki párszor, aztán megemelem a hangomat, még mindig nem hallgat rám, aztán már ordítok, mire végre rám figyel.

Ezer ilyen eset van naponta. Mit lehet ezekkel kezdeni? Miért lett ilyen, ha eddig nem volt? Nem változott semmi, jár óvodába rendszeresen tavaly szeptember óta.

2012. aug. 15. 06:45
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mondanám, hogy az ovi az oka, de nem! Az enyém nem jár még oviba. Most 3,5 éves és ő is dettó ilyen lett 1-2 hónapja. Szerintem korosztály "probléma", illetve ez is egy olyan időszak, ami jellemzően jön, aztán majd kinövi. Én bizakodó vagyok.
2012. aug. 15. 10:33
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Lányom decemberben lesz 4 éves, olyan sirós lett, hogy az valami borzastó. Nem tud rendesen beszélni mostanában, mindent nyafogva mond, kér: pisilni kell, tea kell, leesett a baba stb. Falnak megyek.... Valószinüleg életkori sajátosság.

Egyébként ovis és anyás :)

2012. aug. 15. 13:20
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém júniusban töltötte a 4et ugyanez megy.
2012. aug. 15. 23:12
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszi, akkor nektek sem könnyű. Remélem ahogy jött ez a szokás, úgy el is fog menni, ha lehet minél hamarabb.
2012. aug. 16. 08:14
 5/9 anonim ***** válasza:
Enyém most lesz 5 de néha még mindig ilyen, bár már lassan kinövi, viszont most meg az extra szégyellős korszaka jön úgy látom. Pedig régen egy idegennel is elment volna bárhová most meg ha olyannal találkozik akit régen látott elbújik mögém :)
2012. aug. 27. 13:58
 6/9 Hale ***** válasza:
Nálunk is ez volt! Úgyhogy kitartás :) Kb. 1 évig tartott.
2012. aug. 27. 14:02
 7/9 A kérdező kommentje:

3 hónapja írtam ki ezt a kérdést, de azóta volt egy kis szünet, de 1 hónapja megint állandó sírás és nyávogás van.

Óránként vagy húsz alkalommal fut el megsértődve. Nem hallgat rám, rá kell szólni vagy tízszer, mire megcsinálja, amit kérek (de akkor már kiabálok).

Mi lehet vele már megint?

Más 4 éves is ilyen??

2012. nov. 13. 21:36
 8/9 anonim ***** válasza:

Na akkor az én kérdésem:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..

Plusz mióta ovis, extra nyávogás megy, igazából két véglet van:

1. nyivákolva mond és kér és kérdez, üvölt, ha bármi baj éri, vagy nem sikerül valami

2. bepörög és rosszalkodik, rohan keresztül-kasul a lakásban, felborítva mindent, a testvérét is beleértve, buzdítja őt is az ökörködésre, nem fogad szót, ezerszer kérem, a végén már tök hangosan, és csak akkor veszi az adást, ha megvonok vmit, ekkor viszont átvált az egyes verzióba...

Tehát 4-5 évesek "nyavajája" ez, szerintem...de én is várok azért tippeket, főleg a "bibi" kérdést illetően...

2012. nov. 14. 07:04
 9/9 anonim válasza:

Sziasztok, ha látod a választ, szeretném kérdezni hogy mikor múlt el, vagy kinőtte ezt a sírós korszakot? Kisfiam júniusba lesz 4 éves, de jó pár hónapja h így csinál

Köszi a választ

2024. ápr. 15. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!