Miért sír mindenen a 4 éves kislányom?
Októberben lesz 4 éves. Soha nem volt sírós, se nyávogós, de most jó pár hónapja eléggé kiborító.
Írok pár példát, hogy miért sír, nyávog:
Ha kér valamit, nem szépen megkér vagy mondja, hanem egyből nyávog, hogy ezt vagy azt akar. Megkérdezem, hogy szeretne-e valamit csinálni, erre határozott nem a válasz, mire én megcsinálom (pl egy ajtó becsukása), és akkor elkezd ordítani, hogy de ezt ő akarta.
Dacol mint egy 2 éves, pedig azt gondolnám, hogy egy 4 éves már kinőtt ebből. Nem hallgat rám, szépen szólok neki párszor, aztán megemelem a hangomat, még mindig nem hallgat rám, aztán már ordítok, mire végre rám figyel.
Ezer ilyen eset van naponta. Mit lehet ezekkel kezdeni? Miért lett ilyen, ha eddig nem volt? Nem változott semmi, jár óvodába rendszeresen tavaly szeptember óta.
Lányom decemberben lesz 4 éves, olyan sirós lett, hogy az valami borzastó. Nem tud rendesen beszélni mostanában, mindent nyafogva mond, kér: pisilni kell, tea kell, leesett a baba stb. Falnak megyek.... Valószinüleg életkori sajátosság.
Egyébként ovis és anyás :)
3 hónapja írtam ki ezt a kérdést, de azóta volt egy kis szünet, de 1 hónapja megint állandó sírás és nyávogás van.
Óránként vagy húsz alkalommal fut el megsértődve. Nem hallgat rám, rá kell szólni vagy tízszer, mire megcsinálja, amit kérek (de akkor már kiabálok).
Mi lehet vele már megint?
Más 4 éves is ilyen??
Na akkor az én kérdésem:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..
Plusz mióta ovis, extra nyávogás megy, igazából két véglet van:
1. nyivákolva mond és kér és kérdez, üvölt, ha bármi baj éri, vagy nem sikerül valami
2. bepörög és rosszalkodik, rohan keresztül-kasul a lakásban, felborítva mindent, a testvérét is beleértve, buzdítja őt is az ökörködésre, nem fogad szót, ezerszer kérem, a végén már tök hangosan, és csak akkor veszi az adást, ha megvonok vmit, ekkor viszont átvált az egyes verzióba...
Tehát 4-5 évesek "nyavajája" ez, szerintem...de én is várok azért tippeket, főleg a "bibi" kérdést illetően...
Sziasztok, ha látod a választ, szeretném kérdezni hogy mikor múlt el, vagy kinőtte ezt a sírós korszakot? Kisfiam júniusba lesz 4 éves, de jó pár hónapja h így csinál
Köszi a választ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!