Ha baja lesz a gyermeknek, akkor engem is elfogadnak gyámként?
A nővéremék elmentek nyaralni, de az 5 éves gyermekük (unokaöcsém) bárányhimlős lett pár napja és így nálam hagyták.
Nem mentek hosszútávra, vasárnap jönnek haza.
Megkaptam a gyermekhez minden használati utasítást, megfőztem neki, amit szeret enni. Most jelenleg alszik, bár ma elég furán nézett ki.
Elég eleven gyerek, állítólag hiperaktív is, bár szerintem csak arról van szó, hogy vannak felesleges energiái, amitől pörög kissé.
Viszont most olyan "platty" az egész gyermek. Eszik-iszik-játszik-beszél, de nem olyan, mint régebben.
Állítólag nem baj számára, hogy a szülei ettől függetlenül elmentek nyaralni, mert megbeszélték.
De nem tudom .. elvigyem kórházba? Ott gyámként fognak tekinteni vagy "elveszik" a gyermeket és csak a szülőknek adják vissza?
Félre értés ne essék, nem akarom, hogy még betegebb legyen vagy szövődménye valami miatt.
Csak nem tudom, hogy ilyenkor én mit tehetnék?!
Szia.
Ha egy himlős gyermekkel besétálsz a kórházba téged megköveznek...és jogosan!Ne várd el a gyerektől,hogy pörögjön,mikor szinte a bőrt letudná magáról nyúzni,annyira viszket neki,beteg fásult.Kapjon fenistil cseppet!!!NE KRÉMET!az segít,ha lázas nurofent és nembaj,ha "lapos"egy kicsit a hangulat.Tudnék mit írni a szülőkről is,de nem teszem szerencsére nem ismerem őket!
Kapott délelőtt kesztyűt, amit a kezére raktam, hogy ne tudja annyira vakarni.
Azt mondta a nővérem, hogy nem szabad, mert csúnyán kikaparhatja meg elfertőződik neki.
Adtam neki ilyen csillapítót, de nem Nurofent. Valami Baby a vége.
Igazából fingom nincs, mit kell csinálni egy gyerekkel, azon kívül, hogy játszani.
Mennyi idő, mire ez elmúlik?
Egyébként a nővéreméket én megértem, mert 6 éve nem voltak nyaralni. Nem hogy külön, de még együtt sem. Most gyűlt össze nekik a törlesztő (lakás) mellett annyi pénz, hogy elmenjenek.
Én felajánlottam a segítségem, csak nehézkes úgy, hogy nem hogy gyereket nem neveltem soha, de még orvos sem vagyok.
Te hány éves vagy.:)?
Én inkább a gyerek gyerekorvosához vinném el megmutatni.:)
Dehogy veszik el. Nálunk is volt olyan, hogy én vittem el a nővérem fiát, vagy ő az én gyerekemet a gyerekorvoshoz.
Én 25 éves vagyok. Jelenleg itthon vagyok. Hétfőn utazom vissza Prágába, mert felkel készülnöm az utolsó évemre az egyetemen.
A gyerekorvos a kis könyv szerint holnap délután 3-tól rendel 7-ig.
Akkor nézd meg, érdeklődd meg, lehet szabi van, vagy helyettesítés, vagy már régen nem igaz, ami benne van. :)
Nálunk állandóan változik a nyári rendelés...
Szerintem hívd fel az orvost. Ne menj oda, mert a többi anyuka megkövez, ha bárányhimlős gyerekkel beállítasz a zsúfolt váróba.
Nálunk ilyenkor az orvos megy házhoz, ha szükség van rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!