Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 éves gyermekre lehet mondani...

2 éves gyermekre lehet mondani, hogy rosszindulatú?

Figyelt kérdés
Vagy ők még csak zsiványkodnak, mikor valami rosszat csinálnak?Majd később leírom, hogy miért tettem fel a kérdést.
2012. aug. 14. 08:49
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm, hogy válaszolt!

Végülis tegnap egy családi veszekedés lett abból, hogy azt mondták, hogy rosszindulatú a lányom, félnek tőle, ha ott vagyunk náluk(ők sosem jönnek hozzánk),illetve a nagynéni azért nem akar gyereket, mert az én lányom ilyen...Na mindegy, nyelek egy nagyot,de ez a rosszindulatú dolog egyszerűen nem fér a fejembe:(

2012. aug. 14. 12:57
 12/18 anonim ***** válasza:

Tett valamit hogy rosszindulatúnak lett kikiáltva az a kislány??

Szerintem nem lehet rosszindulatú!!

2012. aug. 14. 13:12
 13/18 anonim ***** válasza:
Ugyan már!Eleven,zsivány..ilyesmi lehet,de rosszindulatú??Kedves a család,nálatok is!Én éppen a nővéremmel vagyok haragban,mert látatóan utálja,ha nála vagyunk(anyukámnál lakik)-fiaim szerinte mindent tönkretsznek,neveletlenek,roszak,elkényeztetettek.Azért mert 2 évesek és imádnak pakolni,mindent kézbevenni!Hozzáteszem,kárt sosem tettek,max.rumli van utánuk.Úgyhogy nem megyünk,ha otthon van ő is.Szerintem közöld velük,hogy ennyi iős gyerekek általában így viselkednek,de semmiképp sem rosszindulatúak!Úristen!
2012. aug. 14. 13:39
 14/18 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok!Azt elfelejtettem,hogy a nagynéni nálunk is azért nem akar állítólag gyereket,mert az enyémek ilyenek!:)Egyforma nagynénink van!
2012. aug. 14. 13:41
 15/18 A kérdező kommentje:

Hát csajok, ha én elmesélem nektek, hogy mit tett nevetni fogtok...

Tegnap délután ülünk az udvaron én a lányom, és a mama.Gondoltam kedveskedek a lányomnak, kivittem a kis kincsestáskát, amibe az édességeket tartom.Megkináltuk a mamát is természetesen, a lányomnak a gumimaci izlett, ő azt evett, a mama pedig a drazsét eszegette.Mikor végeztünk letettem az édességes táskát.Pár óra mulva este mondta a mama, hogy nagyon ízlett neki a drazsé, adjak még belőle.Odavittem neki, letette maga mellé az éjjeliszekrényére és eszegette.Fél óra mulva odament a lányom, elvette a szekrényről a drazsét, kivett belőle egy darabot.A mama elkezdett vele kiabálni, hogy azonnal adja vissza a lányom a cukrot neki, de a lányom csak kajánul vigyorgott, aztán mikor én is kértem tegye vissza, visszatette.A mama meg megfogta, elhajította a cukrot a kistestvér ágyába, hogy így már neki nem kell, így hogy a lányom ennyire rosszindulatu.Én mindeközben mellettük öltöztettem a másik babámat, de nem szoltam bele, csak elnevettem magamat, mikor a mama így kifakadt.Illetve édesanyám kiabálása után még annyit hozzáfűztem, hogy elvileg a kislány cukra,már miért ne vehetett volna belőle egy darabot?Rosszul esett neki, hogy nem védtem meg a lányomtól.És ekkor vágta azt is a fejemhez, hogy a testvérem a lányom miatt nem akar gyereket, illetve, hogy elege van abból, hogy a lányom őt nem tiszteli.

Még nem említettem, bár fontos tudni, hogy a mama beteg.Szellemileg egészséges, de testileg gond van vele, bottal jár, illetve a bal keze béna.Emiatt ennyire érzékeny, sértődékeny.

Ennél a vitánál a testvérem nem volt ott, de előtte napokban ő is megjegyezte, hogy milyen rosszindulatú a kislány.

30 km-re lakunk egymástól,mindegyőnknek van autója. ők soha nem jönnek hozzánk, de megértem, mert anyukám beteg, mi megyünk hétvégente, vagy két hetente egyszer.Tény, édesanyám nem jár boltba, hogy ha találkozunk egy csokit adjon a lányomnak, de a nővéremnek(illetve még ott lakik a párja)legalább néha eszébe juthatna, de szinte soha.Eddig is sejtettem, hogy nem úgy szeretik a lányomat,mint az természetes lenne.Illetve még annyit, hogy olyan dolgoket csinál a lányom, ami másnál nem ekkora rosznak számít, pl:elviszi a mama szekrényéről a légycsapóját, vagy a törlőkendős dobozát, vagy a botját(na ezt nem engedjük nyilván, de csak akkor viszi el mikor a mama nem használja, mikor megy vele sosem), szóval ilyen apróbb csínyek, ami már nagyobb ugye az, hogy odaüt nekik(ilyenkor is fegyelmezés van,illetve büntetés jár érte.)

Bocsánat, ha hosszú lett, de talűn így érthető...

2012. aug. 14. 14:42
 16/18 anonim ***** válasza:
Hát ezek aztán óriási nagy bűnök...Te jó ég,mit mondanának az én fiaimra...!
2012. aug. 14. 14:54
 17/18 anonim ***** válasza:
Ezeket még csínyeknek sem mondanám. Egy 2 éves gyerek ilyen, pakol, rámol, és tudja, hogy mi az övé... Ne hallgass rájuk.. Én már most félek, 1 hónap és megszületik a lányom (20 hós) kistesója, na akkor nálunk is rosszindulatú lesz a gyerek :)
2012. aug. 14. 16:55
 18/18 anonim ***** válasza:

atyavilág...ne haragudj, sajnálom anyukádat, hogy beteg a teste, de úgy látom emiatt az elméje is kezd megbomlani..ez nevetséges tényleg, de Ő beteg. A tesód viszont, na Ő a rosszindulatú, vagy nem is tudom...

Mondjuk annyiban kelnék a védelmére, hogy mikor nekem még nem volt meg a lányom, aki most szintén 2 éves kis dög :-DDDD, addig a bnőm gyerekeitől a hideg veríték vert ki, mert aki napi szinten együtt él, és a saját gyereke, az megszokja ezeket a dolgokat.

de mi a bnőmékkel csak pár havonta találkoztunk, és utána mindig állati fáradt voltam, és viccesen meg is jegyeztük mindig a párommal, hogy "na, ezért nem lesz nekünk gyerekünk!" :-DDDDD

Szóval egy gyerektelen vkinek tényleg sokkoló, ahogy egy 2-3-4 éves viselkedik, de ugye mint tudjuk a saját gyerek, az saját gyerek, míg a másét nehezebben toleráljuk.

De hát ez röhej, hogy vérkomolyan azt mondogatja anyukádnak, hogy miattatok nem akar gyereket...Ő inkább eleve nem akar, és ez csak jó kifogás neki.

Amúgy anyósom hasonló, beteg otthon van, és teljesen elvan a saját világában, amit jól kitallált magának, meg vissza van maradva vagy 50 évet, és elvárja a nagyobb unokáktól, hogy kezitcsókolommal köszönjenek neki, adják meg a tiszteletet, blabla, és ezeket nagy fennhangon mondogatja is, az unokák meg szépen "épülnek" le róla, mert csak elvárás van, de cserébe semmi egyéb...:(

2012. aug. 14. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!