Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nektek szokott ilyet mondani...

Nektek szokott ilyet mondani 3 év körüli gyermeked?

Figyelt kérdés

Kislányom 2 hónap múlva lesz 3 éves.

Mostanában kezdte el,hogy ha jön hozzá(nk) valaki felnőtt játszani,akkor pl. kiküld a szobából ezzel a mondattal: anya menjél ki..,vagy anya menj ki légyszíves...

Ma is voltunk egy babaklubba,és elkezdett ugrálni,meg ilyenek..előszőr még jó voltam neki én is,de mikor elkezdett vagánykodni egy másik "néninek",akkor jött megint ezzel az anya menj innen szöveggel..

Miért lehet ez?

2012. jún. 8. 15:24
 1/7 anonim ***** válasza:
Az en kisfiam 28 hoanpos de o is elkezdett ilyeneket mondani. Pl egyik este nemcsak, hogy kikuldott a szobabol, hogy aludni akar hanem meg mergesen azt is mondta, hogy csukjam be az ajtot. Sokszor van az, hogy hazajovok munkabol es szivesen leulnek vele jatszani a kis autoival vagy epiteni de siman elkuld pedig egesz nap nem latott. :( Ha meset nez akkor is elkuld. Kint a kertbe is eloszeretettel pakolgat meg csuzdazik es akkor is beszol neha, hogy en uljek a napozo pokrocra. Multhet vegen voltunk egy parkba ahol hatalmas ugralok voltak. En is felmasztam vele es ugraltunk, onnan is elkuldott es inkabb a tobbi gyerkoccel ugrandozott. En meg feltettem mint a fene mert ide oda pattant. Engem tobbszor elkuld. Sot neha kajalaskor is. Van olyan, hogy ha nem megyek el mert eppen ulok az asztalnal es ott van dolgom, tartja a kanalat es nyomja a szamba, engem akar etetni folyamatosan. Tudja, hogy ezzel eluldoz. :))
2012. jún. 8. 15:37
 2/7 anonim válasza:
Próbálta már megkérdezni tőle, hogy miért mondja? De nem úgy hogy: Hogy mondhatsz ilyen butaságot?. Valami oka biztos, hogy van. Ha tudatalatti akkor nem fogja konkrétan megmondani.
2012. jún. 8. 15:39
 3/7 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam is mondja.Pl. ha jön a nagyapja,és vele szeretne lenni.Én soha nem sértődök meg,mert nekem úgy mondja,hogy:kérlek szépen menjél ki.
2012. jún. 8. 15:45
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Önállóságra vágyik, ezzel semmi butaságot nem csinál.

3 éves, saját akarattal, saját ötletekkel, és nem vágyik arra, h anya felügyelje:)

Okos kislány, életrevaló :)

2012. jún. 8. 15:46
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!

-én is arra gondoltam,hogy azért küld ki,hogy ne legyen szem előtt,de akkor is rosszul esik...

Megsértődni amúgy én sem szoktam.:)

Sokszor valami rosszaságon töri a fejét,és azért küld el tőle távolabb..

Csak egy példa..: nem szerettem volna,ha egynél több kekszet egyen,mert így is nehezen kakil..,erre mondja nekem,hogy menjek oda a csúszdához (a kert végében van...)

Mondom neki nem megyek...:) Majd kitalálta hogy menjünk együtt arrébb,és utána gyorsan mondta nekem hogy én most menjek a másik irányba...mondtam ogy jó..és abban a pillanatban rohant oda a mamájához,és kért is egy kekszet...Szóval van ám esze..! :)

2012. jún. 8. 16:20
 6/7 anonim ***** válasza:
Szeptemberben lesz 3 éves a fiam. Mostanában egyre gyakrabban mondja nekem, az apjának, a mamájának hogy: "menjél el a közelemből!" Minket nem érint érzékenyen mert nem rosszból mondja, csak amikor mesét néz és nem hagynánk, vagy nagyon molyol a játékaival, ilyesmik. Biztos igaz amit fentebb írtak, hogy már "önállósodnának" a saját kereteik között :))
2012. jún. 8. 16:23
 7/7 anonim ***** válasza:
Igen, az én lányom is ki szokott küldeni, ha egyedül szeretne lenni. Szerintem ez természetes ebben a korban. Az lehet a magyarázata, hogy önállósodik, próbál anya nélkül is véghezvinni dolgokat. Az én lányom 4 éves, mostanában azt mondja, hogy anya én megyek dolgozni és bevonul a másik szobába. Egyszer bementem és nézegette magát intim helyeken. Ő meg most ezért "megy el máshová". Amikor megláttam ki is jöttem és mondtam neki, hogy nyugodtan nézegesd magad. :)
2012. jún. 9. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!