Mit tegyek ha 2 éves kislányom rendszeresen mindig a kertben ősszepiszkolja a ruháit?
Szia!
Én is azon a véleményen vagyok,mint az előttem szólók.
Adjál rá otthon olyan ruhát amit nem sajnálsz.Úgy nem lehet játszani,hogy vigyáz a ruhájára nehogy koszos legyen.
Viszont a rugdosással tényleg kezdeni kell valamit.
Szerintem sem árt néha egy jól célzott anyai,bár tényleg sokan elítélik,de meg is lehet nézni sok szülő gyerekét.
Én sokszor azt mondom,ha az enyém lenne agyoncsapnám olyan gyerekeket látok.Pedig egyet már majdnem felneveltem 14 éves múlt.
Szerintem a hiszti ellen határozottan lehet csak fellépni,mert különben hülyére vesz a gyerkőc.
Sok szerencsét,üdv
Na hat kerlek az en kisfiam is probalkozott. Ahanyszor tudatosan olyat csinal ami tul megy az egeszseges hataron, megy fel a szobajaba. 2 eves, tehat 2 percig ulnie kell az agyan. Ha kijon a szobajabol, ujabb 2 perc... amikor letelik a 2 perc vagy abbahagyta a vonyitast - mert kozben mindig mondom neki, hogyha abbahagyta bemegyek es beszelhetunk....- akkor megbeszeljuk mi nem volt rendben a viselkedesevel. Sajnos az aggresszivitas itt kezdodik es ha nem rakod most rendbe, akkor soha. Total hulyere fog venni kesobb.
Nalunk pl. a nagyobbik testver - 5 eves novere van - az aki elszenvedi az agressziot de a zero tolerancia mukodik es MINDIG elmondjuk neki, hogy a keze helyett hasznalja a szavait es jobban megertjuk. Igy azonban csak maga ellen hivja ki a sorsot.
Nekunk ez bevalt. Mindig beszelgetunk egymassal.
Kosz: egy gyerek attol egeszseges ha koszos. En is naponta tobbszor mosom a kis arcocskajat, szerencsere kicsi koraban mar megtanitottam arra, hogy ne malac mod egyen es imad kezetmosni is.
Tudom, hogy nehez az ember idegeit jol kitudja kezdeni egy 2 eves....de lesz meg 3 is es az megszornyubb - legalabbis nekunk a nagyobb egy igazi remalom volt meg Fred Krueger is elmenekult volna ha kozel kenyszeritjuk a gyerekhez.
Azonban kinovik az elmebajt ez biztasson.
Ne engedj a hisztinek. te vagy a felnott, te vagy a fonok. Te mondod meg mi a torveny a te hazadban es pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!