Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Komoly utvesztőbe kerültem...

Komoly utvesztőbe kerültem gyereknevelés terén?!

Figyelt kérdés
3és fél éves a gyerekem a szavak miket használ :nem,akarom,felesel,puffog,duzzog,ordit! Mit tegyek ma egy hajszál választott el tule hogy kapjon egyet???!!Még sosem ütöttem meg nincs is szándékomban de amit művel már durva és nem tudom hogyan tartsam "kordában"!?????
2012. aug. 9. 12:18
 1/10 anonim ***** válasza:
Ha nem fogad szót, bünti, beállás a falhoz, sarokba. Akkor jöhet ki, ha bocsánatot kér, és jól viselkedik. Ha újból rossz, bünti. Ezt már kisebb korában be kellett volna vezetned. Mostmár nagyon makacs, és elég nagy, nagyon nehéz lesz vele.
2012. aug. 9. 12:21
 2/10 anonim ***** válasza:

Nálnuk is ez a helyzet, az én angyali kislányom ordít, toprzékol, csapkodja magát az ágyra, a földre, visít. Mindezt aközben, mikor a kicsit altatani próbálom. Totál kész vagyok, ha szólok még jobban ordít, ha nem akkor folytatja amit elkezdett.

Amit az első ír azt annyiban cáfolom meg, hogy eddig egyáltalán nem volt szükség ilyen szankciókra, egyszerűen egy szófogadó, aranyos kisgyerek (volt), nem kellett a sarokba állítani és hasonló. Én most először találkozom ezzel a problémával, úgyhogy nagyon érdekelne negem is, hogy miként kell ezt helyesen kezelni.

2012. aug. 9. 13:00
 3/10 A kérdező kommentje:
Van neki bünti kiskorától megy a sarokba 3perc mivel 3éves eltelik megkérdem tudod miért vagy büntibe?elmondja bocsánatot kér én mondom többet ilyet ne, de most nem érdekli!Mit tegyek?
2012. aug. 9. 13:45
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez a hiszti.Próbáld meg utánozni,nálunk nagyon bevált...ha kér valamit,te is mondd,hogy nem akarom,amikor belekezd utánozd,csináld amit ő...én szinte mindent végig próbáltam a dühkitöréseknél-hisztiknél,de csak ez vált be!
2012. aug. 9. 15:08
 5/10 A kérdező kommentje:
Huu kipróbálom ez jó ötlet!Köszi
2012. aug. 10. 09:03
 6/10 anonim ***** válasza:
77%

szerintem nem jó ötlet azt csinálni, amit ő, mert ezzel legitimálod a viselkedését, az rögzül benne, h ha így érez (dühös) így kell viselkedni, mert Anya is ezt teszi. lehet, h per pillanat meglepődik és abbahagyja, de hosszú távon ez nagyon rossz irányt vehet.

higgadtnak kell maradni, és úgy büntetni. következetesen és kitartóan. nem kell egyre durvábbnak lenni a büntivel, csak megismételni többször, ha kell.

2012. aug. 11. 21:34
 7/10 anonim ***** válasza:
44%
sztem se jó, ha utánzod, az lesz neki a minta, amit Te csinálsz, és csak tovább gerjeszted...
2012. aug. 11. 21:46
 8/10 anonim ***** válasza:
53%

szerintem sem jó ötlet az utánzás...nem csak azért,mert rossz mintát adsz,hanem mert amúgy is dühös,ideges,te meg "ráteszel egy lapáttal" azzal,hogy utánozod,azt is hiheti, hogy csúfolod és akkor az még rosszabbul sül el.

Hát figyi,Te vagy az anyja, én nem hinném, ha 1-2x kikapna,akkor az ártana neki...Nem lesz tőle lelki beteg,ha megtanulja hol a határ.És mivel úgy látszik minden más módszer csődöt mondott, ennek is adhatnál egy esélyt...Persze nem kell elkezdeni "csépelni" ahol éred,hanem ráütsz 1-2-t a fenekére,aztán megmondod neki, hogy ezt most azért kaptad,mert nagyon csúnyán viselkedtél, így nem lehet viselkedni!

De persze előtte többször figyelmeztesd,hogy ki fog kapni, ha ezt folytatja.

2012. aug. 11. 22:27
 9/10 anonim ***** válasza:
Én sem utánoznám, lehet van akinek bevált, de alapvetően szerintem nem jó ötlet.
2012. aug. 20. 17:56
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem motiválnod kellene a gyerkőcöt a jó viselkedésre.

Amit szeret azt adj a napi jó viselkedésért. Nem összegekre és pénzért vásárolt dolgokra gondolok csak, hanem ha szeret biciklizni, akkor megmondod neki, hogy ma délután elmehetnétek ide...oda bringázni, de akkor egész nap jól kell viselkednie. Ha nem úgy ítéled meg, hogy megérdemelné, akkor minden esetben ülj le vele és beszéld meg, hogy miért nem mentek. Miért volt rossz a mai nap és miken kéne javítania ahhoz, hogy másnap biciklizhessetek együtt. Természetesen ez csak egy példa volt. A gyereket ne tiltsd el sporttól, vagy ételtől (nasi az más).

Remélem beválik. :)

Sok sikert!

2012. aug. 20. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!