Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire vagytok szigorúak és...

Mennyire vagytok szigorúak és milyen büntetéseket találtok ki?

Figyelt kérdés
és mennyire ragaszkodtok az elveitekhez?

2012. aug. 2. 15:37
 1/8 anonim ***** válasza:

Attól függ, miben. Van amihez foggal-körömmel ragaszkodom, pl. közlekedésben nincs hülyéskedés, és ha kell üvöltök miatta. Ebben zéro tolerancia van.

Kajában engedékeny vagyok, mivel általában jól esznek és változatosan, nálam nincs olyan, hogy erőltetnék valamit. Tiszteletben tartom, hogy valamit nem hajlandóak megenni, én sem szeretném, ha valami kapros vackot kellene legyűrnöm azért, mert anyukámnak az ízlik.

2012. aug. 2. 15:45
 2/8 anonim ***** válasza:

Én annyira vagyok szigorú, amennyire ezt a gyerekem biztonsága és egészséges lelki fejlődése megköveteli.

Úgy érzem, nagyon következetes vagyok, tehát ha egyszer valamit tiltok, azt mindig tiltom, nincs kivétel.

Az én gyerekem 2 éves, tehát épp dackorszakban van, amit megint csak figyelembe kell vennem. Büntetés általában nálunk az, hogy este nincs mesenézés (1-1 rövid, neki való mesét szokott megnézni vacsora után), ha az utcán toporzékol, akkor irány haza és nincs játszótér. De mindig elmondom neki, hogy miért kapja, anya jót akar, veszélyes amit csinált, baja eshet stb. Szóval az ő kis nyelvén elmagyarázom, hogy megértse. Például volt, amikor az úttest közepén kicibálta a kezét a kezemből és ellenkező irányba elkezdett rohanni, na akkor is nagyon megszidtam és egyből mentünk haza. Én úgy érzem, hogy ezek a "büntetések" működnek, másra egyelőre nincs szükség és remélem, nem is lesz.

2012. aug. 2. 15:49
 3/8 anonim ***** válasza:
Első vagyok még mindig: ruházkodásban is változó, csak olyan ruhát veszek meg nekik, amit szívesen vesznek fel és tetszik nekik. Ha valami nem, akkor elajándékozom, vagy eladom. Viszont ha azt mondom, hogy hosszú ujjú kell mert hűvös van, akkor fel kell venni és vita nincs - hogy melyiket, az már részletkérdés. Akkor már csak tanácsolni szoktam, hogy mondjuk egy piros kardigánhoz hülyén néz ki a lila nadrág, ha elegánsabb helyre megyünk akkor a szebbet, ha a játszóra akkor a másikat, de ebből már nem csinálok nagy ügyet.
2012. aug. 2. 15:49
 4/8 anonim ***** válasza:
nem vagyok szigorú,de amit nem lehet azt később sem lehet,viszont vannak dolgok amiben engedékeny vagyok,melyik ruhát veszi fel,aludni: még pár percet játszani szeretne,megteheti,enni: kicsit később ha akar.A biztonsága érdekében igen határozott vagyok,üveggel,ablakkal,pohárral nem játszunk,lépcsőn rendesen megyünk,közlekedni is rendesen.konnektorba sosem nyúlunk,amikért mindig szolok,cipőt előtérbe levenni,kintről feljövünk kézmosás.és édesség csak föt étel megevése után van.viszont segítek neki öltözni vetkőzni,pedig tudna már egyedül,segítek neki összepakolni a játékokat is,de elkezdeni neki kell.szóval nem vagyok vaskalapos,csak néha szigorúbb.
2012. aug. 2. 16:05
 5/8 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem vagyok szigorú, csak abban, ami nagyon muszáj. Vigyáznia kell a testi épségére, és be kell tartania bizonyos alapvető illemszabályokat, pl. nem esszük meg a boltban a ki nem fizetett kaját. De nem is szokott ebből gond lenni.

Büntetések kitalálásán meg nem agyalok. Sőt - kövezzetek meg - nálunk nincs olyan direkt büntetés, mint például a büntifotel és társai. Inkább a helyzetből magából fakad olykor a büntetés: ha verekszik a játszón, hazajövünk, ha többszöri rászólásra is malackodik az étellel ahelyett, hogy enné, elveszem tőle. Ha durvul felém, otthagyom, de ilyen már nagyon régen fordult elő. Ha hisztizik nem figyelek rá oda (legalábbis megpróbálom, aztán vagy sikerül vagy nem, de mostanában egyre immunisabbá kezdek válni.)

Az elveim meg, hát... Ismered azt a mondást, hogy régebben elveim voltak, most meg gyerekeim? :)

2012. aug. 2. 16:21
 6/8 anonim ***** válasza:
2012. aug. 2. 18:34
 7/8 A kérdező kommentje:

Fúúú, ez a csiklandozás a legdurvább büntetés! Ha anyám ezt kitalálta volna gyerekkoromba .... inkább kértem volna egy pofont.

Igazából azért érdekelt a kérdés, mert most látom beigazolódni a korábban már említett mondást, miszerint korábban elveim voltam, most gyerekem van. Vannak dolgok amiben szigorú vagyok, de pl. "egy kicsit" még játszhat evés, alvás, fürcsi előtt, ha szeretne. eddig nem nagyon voltak komoly büntetések, csak megszidás. Igaz most 2,5 éves a lányom és mivel tegnap délután nem akart elaludni (pedig szokott), csak hisztizett és ellenkezett, és mostanában egyre többször mond ellent és kezd kicsit szófogadatlan lenni és tudatosan rosszat tesz, szóval tegnap gondolkodtam, hogy lehet valahogyan büntetnem kellene , bár a "nagy" megbeszélések eddig segítettek. és kíváncsi voltam másnál milyen büntik vannak és mennyire "kötitek az ebet a karóhoz" (vagy, amit megmondtam azt megmondtam). Ja és arra gondoltam, hogy talán azért kezd engedetlen lenni időnként, mert vannak dolgok amiben azért engedek. lehet most próbálgatja, hogy mikben engedek még?nyílván...

2012. aug. 3. 14:23
 8/8 A kérdező kommentje:
ja, és köszönöm a válaszokat!!!
2012. aug. 3. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!