Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Beütötte a száját, nem tud...

Beütötte a száját, nem tud cumizni, viszont így nem tud elaludni. Hogy csináljam?

Figyelt kérdés

Kisfiam 21 hónapos, 2 napja beverte a száját, és még mindig érzékeny lehet neki,mert ha megkérdezem, hogy kéri e a cumiját, akkor mutat a szájára és mondja, hogy nem.Mondjuk ezt nem bánom, és nem is erőltetem neki,de az elalvás egy kínszenvedés....nem tud magával mit kezdeni, vergődik,sír,nyűglődik,pedig ott fekszem mellette,olvasok,éneklek,mesélek neki.Aztán mikor totál kimerül elalszik.Nem kell semmilyen játék,amivel aludhatna.

El fog ez múlni?Rájön, hogy kell cumi nélkül elaludni??Mert ha igen,akkor oké, kibírjuk addig.Vagy próbáljam neki mondani, hogy már meggyógyult a szád,cumizhatsz??Ezt mondjuk annyira nem szeretném, de nem tudom mi lenne a jobb...

2012. aug. 7. 15:09
 1/7 anonim ***** válasza:

Rakd el a cumit, már ne is add vissza, pár nap, és elfelejti a cumit, és a szájfájást is.

Tudod, semmi nem tart örökké.:)

Ne is emlegesd az cumit, jó ok a leszokásra.:)

2012. aug. 7. 16:05
 2/7 A kérdező kommentje:
igen,én is így gondolom, csak mennyi idő mire megtanulja hogy aludjon el nélküle??mert így elég nehéz...
2012. aug. 7. 16:15
 3/7 anonim ***** válasza:

Szerintem se emlegesd neki a cumit többé. Mondogasd neki hogy fáj a szája azért tud nehezen elaludni. Mire elmúlik a szájfájás elfelejti a cumit is, és el fog tudni aludni, mert már nem fogja érezni hogy hiányzik valami.

Az én lányom is beverte nemrég a száját, ő sem tudott cumizni, de sajnos nálunk csak 1-2 órát tartott ez az állapot, pedig én már reménykedtem.

2012. aug. 7. 16:17
 4/7 anonim ***** válasza:

Én a lányomtól elvettem a cumit, és akkor 3-4 nap volt, mire megszokta, hogy nincs.

Napközben csináltam programokat, délben a kocsiban aludt út közben, ott nem hiányolta előtte sem.

Este volt nálunk nehezebb, de délután jól kifárasztottam, és nem volt gond. :)

2012. aug. 7. 16:17
 5/7 anonim ***** válasza:

Szerintem ne is énekelj, olvass, stb. mert akkor ezekre szokik rá cumi helyett. csináld úgy, ahogy akkor elaludt, amikor még cumizott.

Így lehet visszasírod majd a cumit, hogy azt akarja, feküdj ott, énekelj, stb...

2012. aug. 7. 16:19
 6/7 A kérdező kommentje:

jaah, nálunk cumizás mellett volt meseolvasás:D

szóval nem szoktatnám rá másra:)

De most megerősítettek, hogy hagyjam a cumit, remélem még néhány nap és minden rendben lesz...

2012. aug. 7. 16:24
 7/7 anonim ***** válasza:
sok sikert:)
2012. aug. 7. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!