Rossz anya vagyok, mert boldogan "adom át" a gyerekeimet?
most mennek oviba,és nagyon lelkes vagyok attól,h mennyi mindent tanulnak majd,milyen jó lesz nekik h sok gyerek között lesznek,eszemben sincs kivenni őket majd nyárra,vagy elhozni korán,h kimaradjanak a dolgokból. suliban is biztos h egész nap lesznek napköziben,szakkörökben,mennek mindenféle táborba,mert hiszem h ez válik a javukra.
de most megkaptam h rossza anya vagyok,h délutánra hozzam őket haza,h nyári ügyelet az egy trauma,és mi az h napközi,szegény gyerekek stb.
pedig nem arról van szó h nem akarok velük lenni,hanem h már nem én kellek nekik 24 órában,és szeretném ha mindenféle élményhez jutnának..
eddig sem lógtunk egymáson,sokat mamiznak-heti 1 nap-,sok programra visszük őket..
azt ius megkaptam h amikor megszületik a kisöccsük,akkor ők is legyenek itthon 1-2 hónapot,én meg azt reagáltam erre h semmi szükség rá,könnyebb lesz mindenkinek ha "csak" délután és hétvégén vannak itthon,úgysem tudnánka babázni,és én sem velük foglalkozni túl sokat
ki mit gondol erről? minden vélemény érdekel!
Sajnos én nem tudok ilyen lenni mint te úgy értem hogy ennyire kiállni a meggyőződésem mellett. Nekem a fiam 5 a lányom 3 csak most szept. mehet oviba. Van egy kisbabám is itthon. Egyedül vagyok rájuk mert a férjem anyagi dolgok miatt hétköznap máshol dolgozik, hétvégén van itthon.
A lányt nem vették be előbb (pedig hely az lenne) és úgy tudom 2.5 éves kortól lehetne vinni új rendelet szerint, dehát én úgyis itthon vagyok.
A nagyobbam imádja az oviját (én is körültekintően hosszasan választottam mert problémásabb eset a nagyobbam, plusz remélhetőleg mindhárom ugyanoda fog járni így egy helyről kell csak hoznom őket).
De június 4-én hazapaterolják minden évben mondván hogy itthon vagyok. Legközelebb szept.mehetnek.
Hát komolyan mondom visszafelé vágom a centit, mert mindkettő iszonyú aktív pörgős, ők is keresik az élményt én meg kend egymagam kössem le egész nyáron mindhármat úgy hogy közben minden meglegyen.
óvónők szerint lelki törést okoz nekik ha nyáron is járnak, hagy pihenjenek otthon (kérdezem én hogy mit pihennek ki, mert ha még iskola lenne azt aláírom hogy azt ki kell pihenni hiszen az nem kötetlen játék) és úgyis otthon vagyok akkor üljek csak otthon velük.
Persze magamnak vállaltam őket, az igaz de szerintem ez meg a másik véglet hogy hozzam haza délben, amikor csak ilyen értekezlet olyan szünet stb.van én ne is vigyem őket oviba, mert úgyis otthon vagyok, hát ez nem igazságos.
Na de a lényeg, hogy én nem állok ki így magamért mint te.
mert félek hogy a gyerekeimen csattan az ostor ha "az óvoda akarata ellenére" viszem őket...:(
2. "Én lányom 13 hónapos, de már számolom vissza a napokat, amikor végre bölcsödébe megy!
Oly annyira halálra unja magát itthon és nem vagyunk neki elég, hogy az már katasztrófa!"
Még nem hallottam olyat, hogy valaki ennyire várja hogy lepasszolhassa a gyerekét. 13 hónapos hogyan tud unatkozni? Úgy hogy te pl. a gép előtt ülsz ahelyett hogy játszanál vele.
Amúgy meg kedves kérdező nagyon biztos vagy a dolgodban, de hidd el ha megszületik a kistesó, nálatok is problémások lesznek a nagyok és az óvónők is azt szokták javasolni, hogy ilyenkor legyen otthon a nagy.
Szerintem nagyon jó a hozzá állásod! Én is így csináltam, egy kezemen meg tudom számolni hány pityergős reggel volt az 1 év alatt.
Nálunk is van kistesó, én úgy döntöttem, hogy elhozom délben, de csak azért mert láttam, hogy milyen körülmények között alszanak. Egymás hegyén hátán, télen az ablak rájuk nyitva dől be a -10 fok, szóval kritikán aluli. De idén szeptembertől benn alszik, januártól én is megyek vissza dolgozni, pici bölcsibe, addig még rengeteg elintézni valóm van, így jobb ha hozzá szokik már év elején.
De úgyis meglátod, nagyon gyerekfüggő a dolog. A lányom pl imádja az ovit, de az ügyelettől rosszul van, nem is tudom mi lesz dolgozni megyek és reggel ügyeletbe kell beadnom. Nem a megszokott környezet, nem a szokásos óvó nénik, nincsenek a kis barátok, vagyis nagyon kevés. Épp ezért nyáron sem vittem. Szinte egy csoporttársa sem ment, nem gyötörtem azzal, hogy nyáron 40 fokban ott szenvedjen, idegenek között mert tényleg trauma nekik.
De majd Te is meglátod, én is hasonló hévvel és elképzelésekkel indultam neki tavaly, aztán látva a körülményeket alább adtam. ))
Azért Nektek sok sikert.
A lanyom is most kezdi majd az ovit, o is varja es en is. Konnyen baratkozik, gyerektarsasagba valo. Kistesoval itthon vagyok, ezert, mikor lattam a korulmenyeket (mint az elozo valaszolo) kapasbol ugy dontottem, ebed utan erte megyek, mert ez senkinek sem lenne jo.
Az igaz, hogy szuksege van arra, hogy kortars csoportban legyen, de nem hiszem hogy ez 25 fos csoportot jelent. Ill. egy gyereknek is joga van a csaladjaval lenni, nem teszem ki olyan helyzetnek, amit szerintem nem elvezne, ha nem muszaj. Jovore mas lesz a helyzet, mert megyek vissza dolgozni, a kicsi bolcsibe megy.
Azért nem Vagy rossz anya, mert "boldogan" adod át gyermeked az óvónőnek. Persze ehhez az is kell, hogy megbízzál bennük, ehhez pedig, hogy megismerd őket. A gyerek viselkedéséből a közösségben minden lemérhető. Nem kell bizonygatnod az óvodapedagógus előtt, hogy jó, vagy rossz anya Vagy. A gyerek őszinte...!
A nyári időszakról:
Az óvodapedagógusoknak biztosított a 46 nap szabadság. Szorgalmi időszakban (szeptembertől - májusig) nem , vagy csak indokolt esetben vehető igénybe. Az összevont csoportokra ezért van szükség! Nem jó senkinek, nem vágyik rá sem a gyerek, sem a felnőtt. Szánjál rá egy délelőttöt és "csak" ülj be egy ilyen csoportba, ahol ez az összetétel adott, mondjuk 15 gyerekkel (vegyes életkorú: 2-7 évesig). (és most keveset mondtam, mert júniusban ez 25-30 )Ne csináljál semmit, csak éld bele magad a gyereked , majd az ott lévő felnőtt helyébe. Amíg ezt nem teszed meg, nem is tudod elképzelni azt a szituációt. "Talán" mégis csak jobb a gyerekednek ezen időszakban OTTHON, VELED! Vidd gyerekek közé, mert a gyereknek, gyerek a játszótársa, de inkább játszótérre, baráti közösségbe, rokon gyerekekhez... Persze, ha dolgozik a szülő,erre van a nyári összevont óvodai csoport.:(((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!