Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kihez fordulhatok ha a 2,5...

Kihez fordulhatok ha a 2,5 éves fiam alig eszik? Háziorvosnál már jártam.

Figyelt kérdés
A kisfiammal 1,5 éve komoly problémák vannak, egy hányásos hasmenéses vírus okozta egy hetes kórházi kezelés óta az étvágy drasztikusan visszaesett. Háziorvos nem segít, vasat írt fel, mert picit vérszegény. Mindenki húzza a vállát, hát ilyen a gyerek. Gasztronenterológus azt olvastam az emésztőrendszeri problémákkal foglalkozik csak, milyen szakemberhez fordulhatok? Megőrülök mellette már. Az alap élelmiszereket is alig akarja elfogadni. Nem tömöm cukros dolgokkal abszolút. Éheztetem, azt mondják majd fog enni ha éhes. De nem. Veszített a súlyából, 14,2 kg már csak. A szemei esnek be, borzasztó a helyzet. Kérem segítsen aki járt ilyen helyzetben!

2012. aug. 4. 13:11
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

6-os vagyok a fiam nem csak husis hanem magas is 88 cm.. Irtam is hogy tudom hogy nagynak számit az enyém..de Én nem is a táblázatok alapján néztem soha mekkorának "kell lennie" egy gyereknek..Viszont hogy ha már a kérdező irta hogy fogyott és most 14,2 kg meg beesettek a szemei akkor nyilván az ő fia sem ismeri a táblázatokat hogy neki bőven normális a 13,6 kg...

ÉS a válaszomban is ott volt a SZERINTEM szó..tehát kérlek engedd meg nekem hogy a véleményemet leirjam. Nem irtam hogy bárki bármi mást mondd hülyeség csak azt hogy szerintem kevés...És egyáltalán nem az ijesztgetés volt a célja a válaszomnak remélem a kérdező alaposabban elolvassa..

2012. aug. 4. 13:57
 12/18 anonim ***** válasza:
Én fiam rossz evő.egy ideig zavart,idegesített a dolog,de ma már nem,eszik amennyit eszik.Nekünk az vált be,h nem idegesített ha nem evett akár egész nap semmit...vagyis idegesített,de felé nem mutattam.Meg még az,h többféle ételt raktam tányérra,ezt a kisasztalr és jövet.ment játék közbe azért kopott a tartalma,eszegetett belőle.Hol egy falat alma,hol egy falat párizsi,ez-az.Mimdig sokféle dolgot daraboltam neki össze,abból eszegetett.Ráerőltetni nem tudod,csak rosszabb lesz.A főétkezésekkor üljetek le mindannyiam,egyetek,ha eszik-eszik,nem kell akkor se dicsérni,ha meg akkor nem.Ha akar mehet játszani,mi így csináltuk és ez bevált.Azért ma se jó evő,de ha kedve tartja jóízűen,sokat eszik!
2012. aug. 4. 15:06
 13/18 A kérdező kommentje:
A kórház után és azóta többször is próbálkoztam az újbóli pépesítéssel. Nem fogadta el úgysem. A kakós csigát stb-t szereti. Alapban, ha hagynám akkor édes szájú lenne és csak ilyeneket enni. Joghurt, csiga, kenyér, rizs, paradicsomelves, szilvásgombóc. Veszek neki csigát is, de most megvonom tőle, hogy inkább egyen egy szelet vajas kenyeret. Az édestől még kevésbé kívánja a rendes ételt. Igen, én is úgy látom hogy márt összeszűkült úgy a gyomra hogy mindenből egy egy kanál elég. A nagyfiam az ellentéte, együtt esznek, én is imások enni bár vékony vagyok. Szóval jó étvággyal eszünk előtte, de úgy sem kell neki.
2012. aug. 4. 16:31
 14/18 A kérdező kommentje:
Én a 14,2 kg-ot a fiamon látom kevésnek. Husisabb volt. Érzem a kis testén hogy fogyott, nem ilyen volt. Bár nála sokkal véznább gyerekeket látok. Alapban nem csonti, sőt más szerint jól néz ki. De félek hogy nem lesz ellenálló. Az étvágycsináló leveket az orvos fel sem írja. Azt mondja hogy nagyon sok mellékhatása van, nem ajánlják.
2012. aug. 4. 16:35
 15/18 anonim ***** válasza:
Megvonni a kakaós csigát,h vajas kenyeret egyen...az miben jobb???
2012. aug. 4. 17:27
 16/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Esetleg azt próbáltad már, hogy kitűzöl egy célt elé, amikor esztek? Pl zöldborsófőzelék fasírttal a kaja, és megmondod neki, hogy egyen meg tíz kanál zöldborsófőzeléket és a fasírt felét. Ha hajlandó akár egy kanállal is a szájába tenni, akkor kitörő lelkesedéssel dícsérni, amiért ilyen ügyes volt. Ettől megjöhet a kedve, és lehet, hogy még többet is megeszik, mint amennyit kitűztél neki.

Nehézevő gyerekeknél ez be szokott válni. Elelinte protestálnak, sírnak, hisztiznek, hogy nem akarják, de ha te nyugodt maradsz, és kedvesen bíztatod, hogy csak próbálja meg, és megteszi és utána nagyon megdícséred, akkor másnap már sokkal de sokkal könnyebb lesz.

De ha csak vajaskenyér, akkor pl tűzd ki célul, hogy csak a belsejét egye meg és hozzá mondjuk két-három szelet paradicsomot. Minden falatnál: jajj milyen ügyes vagy, látod? És tapsolni neki, meg ilyenek. Hidd el, be fog indulni a dolog.

2012. aug. 4. 18:28
 17/18 anonim ***** válasza:

Az én fiam 5 éves lesz és 15 kg.

Mi 3 éve küszködünk, mert igen keveset eszik!

Már 4 orvosnál jártunk, mert a gyerekorvos nem foglalkozott vele.

most új gyerekorvosunk van, és ő elküldte még egy helyre.

Jártunk gasztrosnál, de nem gyerekekkel foglakozik, hanem felnőttel. de fogadta a fiúnkat.

sok mindenben nem segített. most mondta az új orvos hogy vigyük el kimondottan gyerekgasztroshoz. majd most kérünk időpontot.

Amúgy volt labor ami tökéletes, liszt és tejcukor vizsgálat, hasiulltranahg. de ez mind jó!

Szerintem próbálj egy másik gyerekorvost + vidd el gyerek gasztoshoz!

2012. aug. 4. 22:14
 18/18 A kérdező kommentje:
Én rendszeresen dicsérem ha eszik. Ha az ételbe bele se kostól. Alapból elutasít szinte mindent. Nem próbélja ki őket, ízlene-e. Cukros üdítő után étel már nem is fér a gyomrába. Kakaóscsiga szintén úgy eltömíti hogy alig eszik, utána mást. Ha édeset eszik akkor minden alkalommal már csigát akar és dacol ha nem azt kap.. Szóval ez így sem megy.
2012. aug. 5. 07:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!