Kihez fordulhatok ha a 2,5 éves fiam alig eszik? Háziorvosnál már jártam.
6-os vagyok a fiam nem csak husis hanem magas is 88 cm.. Irtam is hogy tudom hogy nagynak számit az enyém..de Én nem is a táblázatok alapján néztem soha mekkorának "kell lennie" egy gyereknek..Viszont hogy ha már a kérdező irta hogy fogyott és most 14,2 kg meg beesettek a szemei akkor nyilván az ő fia sem ismeri a táblázatokat hogy neki bőven normális a 13,6 kg...
ÉS a válaszomban is ott volt a SZERINTEM szó..tehát kérlek engedd meg nekem hogy a véleményemet leirjam. Nem irtam hogy bárki bármi mást mondd hülyeség csak azt hogy szerintem kevés...És egyáltalán nem az ijesztgetés volt a célja a válaszomnak remélem a kérdező alaposabban elolvassa..
Szia!
Esetleg azt próbáltad már, hogy kitűzöl egy célt elé, amikor esztek? Pl zöldborsófőzelék fasírttal a kaja, és megmondod neki, hogy egyen meg tíz kanál zöldborsófőzeléket és a fasírt felét. Ha hajlandó akár egy kanállal is a szájába tenni, akkor kitörő lelkesedéssel dícsérni, amiért ilyen ügyes volt. Ettől megjöhet a kedve, és lehet, hogy még többet is megeszik, mint amennyit kitűztél neki.
Nehézevő gyerekeknél ez be szokott válni. Elelinte protestálnak, sírnak, hisztiznek, hogy nem akarják, de ha te nyugodt maradsz, és kedvesen bíztatod, hogy csak próbálja meg, és megteszi és utána nagyon megdícséred, akkor másnap már sokkal de sokkal könnyebb lesz.
De ha csak vajaskenyér, akkor pl tűzd ki célul, hogy csak a belsejét egye meg és hozzá mondjuk két-három szelet paradicsomot. Minden falatnál: jajj milyen ügyes vagy, látod? És tapsolni neki, meg ilyenek. Hidd el, be fog indulni a dolog.
Az én fiam 5 éves lesz és 15 kg.
Mi 3 éve küszködünk, mert igen keveset eszik!
Már 4 orvosnál jártunk, mert a gyerekorvos nem foglalkozott vele.
most új gyerekorvosunk van, és ő elküldte még egy helyre.
Jártunk gasztrosnál, de nem gyerekekkel foglakozik, hanem felnőttel. de fogadta a fiúnkat.
sok mindenben nem segített. most mondta az új orvos hogy vigyük el kimondottan gyerekgasztroshoz. majd most kérünk időpontot.
Amúgy volt labor ami tökéletes, liszt és tejcukor vizsgálat, hasiulltranahg. de ez mind jó!
Szerintem próbálj egy másik gyerekorvost + vidd el gyerek gasztoshoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!