Nem lesz abból gond, ha úgy megy első osztályba, hogy már tud írni és olvasni?
Szerintem viszont konkrétan probléma lesz belőle. Nem a kiközösítésről van szó, hanem magáról a tanulásról. A tanárnővel még lehetnek problémák, főleg az írás terén. Nem biztos, hogy úgy formálja a betűket, ahogy a tanárnéni elképzeli.
A szüleidnek gondolkozniuk kellett volna, mielőtt megtanították írni (mert gondolom nem magától tanulta meg). Az én lányom is most megy iskolába, és ő is képes lett volna megtanulni írni, de mivel felelősen gondolkodom, így nem tanítottam meg.
én első
Kedves előttem szóló. A legtöbb gyerek magától tanul meg írni. Az óvodában tanulják a betűket, rá kell írniuk a nevüket a rajzokra, amit büszkén meg is tesznek. Aztán másolgatják a különböző játékokon szereplő betűket.
Az enyémeknek (3 kicsi) sem lett semmi baja az iskolában, simán megtanulták, hogy valamit másképp kell írni, mint pl. az oviban, vagy ahogy az egyik mesekönyvben látták.
És mint írtam sokan írtak és sokan olvastak nem csak ők. A tanítónő simán kezelte a dolgot.
Anyáék sosem eröltettek semmit, csak játszottak a betűkkel, ő pedig megjegyezte. Tényleg magától tanulta meg, annyi, hogy kérdezett, mi meg válaszoltunk neki. Írni nem szépírással tud, hanem betűkártyával, hűtőmágnessel, betűtoronnyal játszik, szavakat rak ki. Ha ír, akkor nyomtatott betűkkel és még a helyesírásra is figyel! Meg MSN-ezik a barátjával, aki már sulis :-) De olvasni folyékonyan tud.
Köszönöm a válaszokat, számomra hasznosak mind. Várom még a további véleményeket, tapasztalatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!