Hogy oldjátok meg strandon lányok pisiltetését? A nyilvános WC-ket inkább kihagynám.
Én a DM-ben vettem papírbilit, 500 Ft volt, akkorára csukható mint egy férfi pénztárca. Vettem egy csomag uzsonnás zsacskót, kb olyan mint amiben a zöldséget veszed a Tescoban mondjuk, az pont beleillik. A zacsit kidobod, a kartonbili meg marad:)
Azt hiszem eldobható bilinek árulják, de az luxus.
Mi május óta használjuk, itt-ott már viseltesebb, de még mindig jobb mint a nyilvános wc.
Lányom 2,5 éves, 15 kg, nem törik össze alatta.
Ha a nyilvános WC-ket kihagynátok, akkor a strandon a lányok pisiltetésére több jó módszer is van.
1.) Ha éppen a medencében vagytok, akkor ott lubickolás közben leül vagy leguggol és a vízbe pisilhet. Nyugodtan kiengedheti itt mindet. Ez a legtisztább megoldás.
2.) Ha éppen kint vagytok a parton, akkor pedig a fürdőnadrágot letolni, lueguggoltatni és a fűbe vagy egy fa közelébe pisiltetni. Ezután felhúzni a fürdőnadrágot, felállni és elmenni.
Valóban hasznos választ írtam, nem értem miért lettem lepontozva.
A strandon a kislányok megpisiltetésének legjobb módja, ha a nyilvános WC-ket kihagynátok (például mert koszos, túl hosszú a sor és sokat kellene várni), a papírbili meg túl drága, akkor a természet adta lehetőség adódik (ennek az első a vizes a második a füves változata).
1.) A vízbe, ahol mások fürdenek?
Igen.
Ha éppen a medencében vannak, akkor természetesen nyugodtan a vízbe pisilhetnek. Itt kiengedhetik mindet, ez így a legtisztább, leghigiénikusabb, ráadásul a legegyszerűbb is. Nem kell fürdőruhát levetni, átöltözni, kicsattogni velük a WC-re, ahova más a gombás fenekét teszi. Ráadásul, ha néhány órával előtte valakinek hánynia kellett itt vagy hasmenése volt, akkor hiába húzta le a WC-t és tűnt el a szag, a szalmonella vírus még ott maradt a WC-csészében. Ha így ráültetik, ráállítják vagy fölé emelik őket, akkor bizony pisilés közben felfröccsenhet a lábukra a csészéből a szalmonella vírus vagy az ülőkéről a lábukra tapadhat a bőrgomba. Ezután hiába törlik ki nekik és hiába mosnak kezet, mert a lábukra tapadva ott marad a bőrgomba és a szalmonella vírus. Így könnyen összeszedhetnek valami betegséget, de nemcsak ők, hanem a fürdőzők is, mivel utána ha bemennek a medencébe, a víz a lábukról átterjeszti a kórokozókat a medencébe is. Ha egyenesen a medencébe pisilnek, akkor ez teljesen elkerülhető. A sok tévhittel ellentétben a valóság az, hogy az egészséges ember vizelete teljesen steril. Gondoljunk bele abba milyen sokan mennek bele izzadt, zsíros, napolajban úszó testtel vagy akár gombás lábbal a medencébe és ez mind belemosódik a medence vizébe. Szóval, ha a strandmedence vizébe pisilnek, azzal a vízminőség lehet hogy még javulhat is.
2.) A fűbe, ahol mások mezítláb járkálnak és oda terítik a törülközőket és ott fekszenek?
Igen.
Ez teljesen természetes és semmiképpen sem bunkóság vagy illetlenség, inkább még jó is. Ha éppen kint vannak, akkor pedig valahol a közelben a fűben (akár nyílt terepen vagy egy teljesen vízszintes síkban lévő, sík területen lévő fa mellett) nyugodtan pisilhetnek. Itt gyakorolhatják a guggolva pisilést is, mivel fürdőruha van rajtuk és mezítláb vannak, nem kell félni, hogy átázik a bugyijuk, nadrágjuk, zoknijuk, cipőjük. Ha a lábuk nedves lesz, azt meg nyugodtan lemoshatják a medencében. Semmiképpen nem javasolt bokorba vagy távoli helyre a kerítés közelébe, magas fűbe vagy enyhe emelkedőn lévő fa tövébe, mert ezeken a helyeken csípő rovarok: hangyák, méhek, darazsak és vérszívó rovarok: szúnyogok és kullancsok lehetnek. A méhcsípés, darázscsípés és szúnyogcsípés allergiás reakciót vált ki, azaz a csípés helyén feldagad és bepirosodik a bőr és ezt égő-viszkető érzés kíséri. A kullancsok ráadásul észrevétlenül mászhatnak beléjük és súlyos betegségeket: Lyme-kórt, agyvelő- és agyhártyagyulladást és nyirokcsomó-gyulladást okozhatnak. Ajánlott gondoskodni arról, hogy legalább napi 3 liter vizet igyanak és mindenképpen egyenek friss zöldséget és gyümölcsöt. A dinnyeszezonban: júliusban és augusztusban pedig egyenek sok dinnyét, mivel a dinnye kiválóan hidratálja a szervezetet és így szagtalan lesz a pisijük. Így az már nem jelenthet gondot, ha mások mezítláb belelépnek a meglocsolt fűbe vagy éppen ott terítik le a törülközőjüket és oda fekszenek, mivel csak langyos vizes fű lesz. Ne feledjük az egészséges ember vizelete teljesen steril!
A túlzott hisztériának köszönhetően pedig ilyen problémák biztosan előfordulhatnak a későbbiekben:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..
Ezeket gondolom mindenki szeretné megelőzni!
Hogyan lehet undorítónak és szemétnek nevezni a kislányokat?
Egyébként idén a múlt hét végén június 6-án szombaton, június 7-én vasárnap, valamint a mostani hétvégén tegnap június 13-án szombaton és ma június 14-én mivel szép, meleg, napos idők voltak már voltam strandon. Eddig már négyszer tudtam úszni. Kellemes érzés volt a vízben ellazulni: fürödni és úszni. Egyáltalán nem az a probléma, ha néhány kislány belepisil a vízbe a medencében vagy kint a fűben. Sokkal inkább aggaszt az, hogy amíg a vízben fürdök és úszok, azalatt az idő alatt a parton hagyott ruháimat ne lopják el.
Eddig szerencsére még nem lopták el a ruháimat. Remélem ezután se fogják. A fő problémát a strandokon inkább a tolvajok jelentik. Nagyon undorító és szemét dolog az, hogy amíg az ember a vízben fürdik és úszik, addig mások ellopják az értékeit. Remélhetőleg mihamarabb megszűnnek a strandi lopások.
egy fürdőző
31/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!