2 éves lányom van. Születése óta együtt alszok vele, mivel hasfájós volt 5 hónapig. Első gyerek. Most vagyok terhes a 2. babámmal. A napközbeni alvásánál rá van irányítva egy baba kamera, amit kint látok a konyhában, hogy ha felkel, akkor időben bemenjek Hozzá. Nekem ez nagy megnyugvást ad. Kb. 1,5 éves koráig úgy aludtam mellette, hogy még hátat sem tudtam neki fordítani. Mindig szemben voltam Vele. Most kapott egy emeletes ágyat, aminek az alsó részén alszik. Eddig párom is együtt aludt velünk, de így már nem fér mellénk és kiköltözött a kinti ágyra, ami kihúzható. Megbeszéltük, hogy én is kimegyek hozzá elaltatás után, de egyszerűen nem visz rá a lélek. Nem bírom otthagyni a gyereket egyedül. Pedig a szobaajtó is nyitva van és közel lenne hozzánk. A tervem amúgy, ha megszületik a 2. baba, hogy a picike bent alszik baba ágyban, mi meg hárman a kinti ágyon. Nem akarom, hogy a 2 éves az ébredéseivel felkeltse a picit. Mert 2* azért fel szokott kelni inni, és olyankor kiabálni szokott, hogy anya. Vagy a kicsi ne keltse fel a 2 évest. Szerintetek jó, ha kint alszik majd velünk? És akkor van értelme most elszakadnom tőle? Vagy amint elalszik vigyem is ki hozzánk? Vagy aludjon együtt a picivel 1 szobában?
2012. aug. 1. 08:30
1/6 anonim válasza:
A nagyot beszoktatnám a szobájáb, lefeküdnék mellé míg el nem alszik, majd átmennék Apához. Tennék neki vizet az ágya mellé, ha szomjas ott az innivaló!
A picit kiságyban ott altatnám ahol mi alszunk, mivel a picit éjjel is kell szoptatni, pelenkázni.
Ha egy szobában altatnám őket, a pici felsírna, a nagy felkelne, a picihez ki be kéne menni éjjel ha felkel, vagy ki be vinni a szoptatás pelenkázás végett, amivel csak felkelteném a nagyot.
2012. aug. 1. 08:37
2/6 A kérdező kommentje:
És az nem jó, hogy a nagy mellettünk a kanapén, a pici bent a szobában, és, ha a pici felkel, akkor bemegyek hozzá, ott etetem meg, ott pelenkázom, hiszen minden ott lesz kéznél a szobában? Nem nagyon akarom a picit kihozni hozzánk, mert arra az apa jobban felkelne, mint a nagy ébredésére. A Pici biztos sírni is fog, a nagy már csak inni kel fel. De akkor szerinted se aludjanak egy szobában?
2012. aug. 1. 08:46
3/6 anonim válasza:
Az első válaszolóval értek egyet. Azért szép lassan el kellene már kezdeni picit "eltávolodni" (nem találtam jobb szót) a nagytól. Tanuljon meg egyedül elaludni, egyedül aludni, ne figyeld kamerával, hagyd őt békén. Nemsokára óvodás lesz, fel kell egy kicsit készíteni arra, hogy nélküled is ellegyen. Ráadásul ha meglesz a pici, meg fogsz így bolondulni. Állandó lelki furdalásod lesz, hogy nem tudsz eleget lenni a naggyal. Amíg éjszaka eszik a pici, addig legyen veled 1 szobában, a nagy külön. Én akkor raktam őket össze, amikor a kicsi (félévesen) átaludta az éjszakát.
2012. aug. 1. 14:18
4/6 A kérdező kommentje:
Aha, szerinted akkor a nagy maradjon a különálló szobában, és a Picit hozzam ki hozzánk. Értem! Nem egyszerű dönteni. De amúgy én is felfogom agyilag, hogy el kell tőle távolodnom, na és mi történhet vele este....de nagyon nehéz...
2012. aug. 1. 14:39
5/6 anonim válasza:
Ha megszületik a pici, meg fogsz zakkanni. Értem én, hogy szerelmes vagy a nagyba, ezzel mind így vagyunk...
De ha nem akarod, hogy a kicsi legyen a "vesztes", jobb lenne külön szobába szoktatnod a nagyot. 3 évesen óvodaköteles lesz, pillanatok alatt elszalad az idő!
Sokkal ésszerűbb, ha a kicsi van mellettetek, hiszen hozzá kell sokszor kelni éjszaka, minden nyöszörgésére felébredsz úgyis.
2012. aug. 1. 15:16
6/6 A kérdező kommentje:
Értem! Köszönöm szépen a segítséget!!! Igazad van!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!