Oviba be lehet vinni a cumisüveget? Minden oviban van beszoktatás? Ha nagyon sír a kicsi és haza akar jönni, anyát akarja akkor behívnak érte, vagy az ovónénik lenyugtatják valahogy?
meg kell neki mondani, hogy az ovi olyan hely ahol nincs cumisüveg, látni fogja hogy a többi gyerek is pohárból iszik. reggel lerakjátok pl a cipős szekrényre a cumisüveget(vagy ahova tudod a bejárathoz) és mondod neki, hogyha hazajön az ott lesz.
Amúgy igen, az ovi teli van új játékokkal, gyerekekkel(ha eddig nem sokkal találkozott vidd többet pl. játszótérre) és nem azzal fog foglalkozni hogy anya hol van, vagy hogy cumisüveg.
Köszi a válaszokat!
Jó, nem való ekkora gyereknek a cumisüveg, tisztába vagyok vele, de ha majd ott is eljátsza azt amit itthon mikor "elvitte a mumus" az üveget....sírva hívnak majd hogy azonnal vigyem haza. Végül is nem nekem fog toporzékolni és krokodilkönnyeket hullatni, hanem az ovónéninek.
Tényleg túlparázom, de nem MIATTAM, hanem tudom hogy a fiam mennyire ragaszkodik ezekhez a dolgokhoz, és hogy mikre képes mikor ezek nincsenek. Egyébként félős, visszahúzódó, a játszótéren még a csúszdára sem megy fel ha más gyerek ott van, hiába beszélek neki és noszogatom. :(
Nehogy bántásként vegyed, de szerintem rossz hatással vagy a fiadra. Érzi a feszültségedet, és rajta így jön ki, hogy csecsemőként viselkedik.
Baromi hamar változtass a hozzáállásodon.
És tényleg nem bántásként írom.
Az oviban eszébe sem fog jutni a cumisüveg, hidd el. az alváshoz meg még most adj neki valami kellemeset, amit megszok és az oviban is szeretni fogja. Mert akkor fog eszébe jutni. Kapjon egy új rongyit, vagy plüsst vagy akármit.
Nagyon sok beszoktatást láttam, és azt vettem észre, ahol anyuka ennyire "tudja" hogy a gyereke visszahúzódó, félős, sírós , érzékeny stb ott az anyuka rontja el a beszoktatást. Túl szeretgeti, túl sokat van ott vele és fél évig is elhúzódik a kínlódás.
Amondó vagyok, az első nap legyél ott fél órát, a második nap 10 percet. Ennyi. Hidd el, lehet lesz egy kis sírás, de csak neked fog ez szólni.
Pillanatok alatt felnőnek a gyerekek az ovihoz. NYUGI!!!!
Ahhoz képest hogy annyi volt a kérdésem hogy be lehet-e vinni cumisüveget az oviba, már ott tartunk hogy rossz hatással vagyok a gyerekemre, és a feszültségem miatt viselkedik csecsemőként.......
Bizonyára azért sem tudom leszoktatni róla mert rossz anya vagyok. És gondolom több hónap lesz mire beszokik az oviba, mert én baxxxom el! most ezt azért írtam le, mert a válaszokból kiindulva ez fog következni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!