Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit kell venni egy óvodásnak?

Mit kell venni egy óvodásnak?

Figyelt kérdés

30-án lesz szülői értekezlet és akkor mondják meg hogy mit kell venni. Kicsit későinek tartom, néhány nap alatt nem biztos hogy mindent meg tudok venni.

Szóval mit is kéne vennem?

Köszi

2012. júl. 30. 13:31
 1/5 anonim ***** válasza:

Bizonyára óvodánként változó, de nálunk az alábbiakat kellett:

– benti cipő (nem papucs, s mivel sokat van benne, szerintem jó minőségű, egészséges kell belőle)

– ágyneműhuzat (ez eltér szerintem ovinként, milyen méret kell belőle)

– egy gumis mappa a rajzainak.

Nálunk nem kellett „oviszsák” szerencsére, de van, ahol ilyet is kérnek, hogy ebben tartsátok a ruháit.

Kell még nyilván váltóruha, de az a meglévők közül kerül ki úgyis, meg van tisztasági csomag (vécépapír, zsepi, fogkrém, fogkefe, kézmosóba utántöltő folyadék, szalvéta), ez is ovinként változik.

Több dologra nem emlékszem, hogy kellett volna.

2012. júl. 30. 13:36
 2/5 anonim ***** válasza:
Ünneplő ruha, ünneplő cipő, ha még nem volt rá szükség. Valahol már kérnek a kiscsoportban is torna ruhát, torna cipőt. Nálunk kérnek plédet, mert azt mondják most hiány van náluk belőle. És minden ruhadarabjába, cipőjébe kérik a jelét, gondolom azt már kiválasztottátok! Vannak jó kis vasalható jelek a neten!
2012. júl. 30. 13:45
 3/5 anonim ***** válasza:

Mindenhol más a szokás, de leírom nekünk mit írtak a felvételi értesítőbe:

Óvodakezdéshez szükséges személyes dolgok:

- törölköző, fogkefe, fésű (nekem fiam van, mindig géppel van megnyírva picire a haja, így a fésű nálunk nem kell)

- pizsama (ezt sok helyen nem kérik), ágynemű (kispárna, kispléd)

- váltócipő

- váltóruhával ellátott zsák (van ahol adnak zsákot)

- testnevelés foglalkozáshoz tornacipő vagy kényelmes vászoncipő, póló és rövidnadrág

A többit szülőin mondják el.

2012. júl. 30. 13:48
 4/5 A kérdező kommentje:
Hát ez az! Mi még a jelét sem tudjuk!
2012. júl. 30. 13:51
 5/5 anonim ***** válasza:

Az 1. vagyok újra.

Érdekes, amiket írtak a többiek, ebből is láthatod, hogy nem igazán lehet felkészülni előre. Nálunk csak középsőben kellett pl. tornacipő, és pólóban-rövidgatyóban tornáztak. Ünneplő ruha? Bevallom én ezt nem dimenzionáltam túl (egyébként is rosszul vagyok a kis csokornyakkendős-makkoscipős gyerekektől), sötét nadrág és ing volt az ünneplője a gyereknek. Mivel az ünnepségek nálunk bent voltak a teremben, mindenki a benti cipőjében volt, így nem kellett félévente lakkcipőt venni.

A jelet én a ruhák címkéjére rajzoltam rá alkoholos filccel… nem hiszem, hogy ehhez nagy felkészültség kell (és hogy van értelme varrogatni/vasalgatni).

2012. júl. 30. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!