Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a véleményed az olyan...

Mi a véleményed az olyan szülőről aki hiperaktív gyerekét hagyja szaladgálni, ugrálni, bohóckodni, ha vendégek jönnek hozzájuk és csak akkor szól rá, ha valami, vagy valaki veszélyben van?

Figyelt kérdés
Nagyon zavaró ,hogy nem lehet normálisan beszélgetni ,mert a gyerek folyton ugrál,szalad,beszél és beszél és beszél.
2012. júl. 29. 21:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Te miért hagyod, hogy rákiabáljon? Mondd meg neki, hogy a gyerekeknél ez normális és, hogy egy gyerek sincs tekintettel a felnőtt beszélgetésekre.
2012. júl. 29. 22:10
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

én ajtót mutatnék ennek a "barátnőnek"

az én gyerekemmel ne kiabáljon senki.főleg hogy hiperaktív.de nem kell ahhoz hiperaktívnak lenni,az én fiam nem az,de ha vendég jön,akkor ráncigálja magával mindenhova,táncol,éneket,szaladgál,mindent mutat,be nem áll a szája,produkálja magát.ez a természetes

2012. júl. 29. 22:20
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Ez a barátnő, nem barátnő, ne foglalkozz vele. Bár gyermektelenül könnyebb okosnak lenni, amikor otthon nincs gyereke, de ha majd lesz meglátja. A kislányom nem hiperaktív, de Ő is állandóan jön-megy, produkálja magát, ha van itt valaki. Én megmondanám neki a helyedben, hogy hiperaktív, ha tetszik ha nem, és ha ezt nem tudja elfogadni és csak azért jön, hogy kioktasson, akkor inkább maradjon otthon és ne kiabáljon rá a gyerekre.
2012. júl. 30. 08:05
 14/16 Sókristály ***** válasza:
100%

Úgyis hiába magyaráznád, milyen egy hiper gyerek, ezt csak az érti valójában, akinek van, ahogyan nekem is.

Mutasd meg neki a gyakorlatot. Egy alkalommal, ha nálatok van a barátnőd állj neki mindenért csitítani a gyerkőcöt, mindig elterelni a figyelmét, állandóan légy résen, hogy mikor miatt csinál. A barátnőd rövid úton rá fog jönni, hogy így még kevéssé lehet beszélgetni.

Én kipróbáltam a módszert, hatásos volt.

2012. júl. 30. 08:18
 15/16 anonim ***** válasza:
Nekem addig a napig lett volna a barátnőm, míg ezeket a mondatokat kiejti a száján :-(((
2012. júl. 30. 11:27
 16/16 A kérdező kommentje:

Amennyiben egyfolytában kiabálnék vele,elvárnám tőle azt,hogy egy nyugodt ,halk szavú gyerekként viselkedjen,majd elégedetlenségemet fejezném ki,hogy nem megy neki tökéletesen és ezért kemény büntetéseket szabnék ki neki,akkor a gyerekem úgy felpörögne ,hogy teljesen kezelhetetlenné válna,sírna ,csakazértis csinálná.

Ez olyan dolog azt modták ami veleszületett és nem tehet róla,hogy folyton nyűzsög .

Azért amikor bevittem nemrég a munkahelymere és előtte való este már mondtam ,hogy szépen kell ott majd viselkedni,akkor másnap már ahogy beértünk a folyosón suttogva beszélt és igyekezett megfelelni nekem.

A szakemberek mondták(gyermekpszichiáter például) ,hogy ne fegyelmezzem percenként,ne akarjam megfeleltetni másnak,hanem fogadjam el így (nyugtalannak,beszédesnek,mozgékonynak) amilyen és csak az olyan dolgokért fegyelmezzem ami nagyon fontos (mások tisztelete,ne sodorjon senkit veszélybe,ne rongáljon ),a túlfegyelmezés miatti állandó kudarcérzés miatt azt mondták ,hogy magatartásproblémák és nulla önbizalom fog kialakulni nála.

Én csak mosolygok azon ,hogy állandóan beszél,sajtkukac ,esetleg viccesen mondok neki valamit erről,amiben benne van ,hogy elfogadom és szeretem úgy ahogyan van.

Sokat jártam pszichológushoz amíg elérte nálam ,hogy ne akaram megfeleltetni a gyereket másoknak,engedjem el ezt,nagyon nehezen ért el nálam javulást ebben ,mert szégyenszemre nem a gyerek érdekeit néztem csak azt,hogy mások mit gondolnak rólam,hogy én nem nevelem rendesen.

Gondoljanak amit akarnak ,ezt tényleg csak az érti akinek saját magának is ilyen a gyermeke és arról ne feledkezzünk meg,hogy megfelelő terelgetés mellett nagyon jó irányba lehet ezeket a gyerekeket terelni ,mégha gyermekként sokat szaladgáltak és beszéltek is,mai a szüleik vendégeit nagyon zavarta,sőt felháborította .

Egyébként a barátnőmmel azt szoktam csinálni,hogy századszor is elmondom neki ezeket,ő pedig ezredszer is visszavág,hogy de igenis át lehetne nevelni,csak eléggé elszántan kell akarnom .

2012. júl. 30. 13:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!