Örökbefogadott kisfiam nyílt örökbefogadással került hozzánk, a vér szerinti apukáját is ismerjük, a napokban véletlenül összefutottunk vele és üdvözöltük, mit mondtatok volna arra, hogy ki volt ez a bácsi?
Először is, annó tisztáztam volna a szüleivel, akarnak-e valaha is valamit a gyerektől, mert ha igen, akkor nyilván néha találkoznánk vele, és akkor tudná a gyerek mi a helyzet.
Ha viszont nem akarnak tőle semmit, akkor el sem mondanám a gyereknek hogy nem az igazi szülője vagyok, és hogy az csak egy Józsi bácsi volt.
Az örökbefogadáshoz elengedhetetlen egy tanfolyam elvégzése ahol kioktattak bennünket annak idején arra,hogy a gyermeknek mindenképpen tudnia kell ! ,majd az igazságot,már egészen kiskorától a korának megfelelően kell neki elmondani,mert régebben sok tragédia történt amiatt,mert kamaszkorban véletlenül derült ki,hogy örökbefogadták.
Beszéltem a szülőkkel annak idején mikor együtt mnetünk a hivatalba aláírni az örökbefogadást,akik azt mondták,hogy nem akarnak ők zaklatni majd bennünket,beérik azzal,ha nagyritkán küldök egy fotót,írok pár sort,hogy hogy van a kisfiú .
Nem szoktunk találkozni,ez is egy véletlen találkozás volt,de mivel nem lalknak túl messze előfordulhat,hogy a későbbiekben még találkozunk majd.
Azért kell hozzá lelkierő, elismerésem.
A hatalmas Aphrodité c. Woody Allan film jutott eszembe, annak a végén van, hogy találkoznak, és mindkettő a másik gyerekével, de nem tudják egymásról.
Hát nem tudok hasznos választ adni, de nem tudom megállni, hogy válaszoljak:
esküszöm, gőzöm sincs, hogy mit mondanék...jézusom...hát ha el "kell" hogy mondjátok, hogy örökbefogadott, akkor ezen már gondolom túlvagytok. Viszont ha még ott is laknak, akkor muszáj azt is elmondanod neki, hogy Ő volt az apukád, hisz előbb utóbb kiderül, és akkor annak is rossz vége lehet...
de hogy mondd meg neki??? nem semmi szitu...
Mostanában kezdett el kérdezősködni,de nem látom,hogy szomorkodna ezen még ,hogy ő nem hagyományos módon került a szüleihez-hozzánk.
Bár lehet ,hogy igen rosszul adtam neki elő a dolgot,mert azt mondtam neki,hogy egy kedves néninek volt a hasában aki segített neki hazatalálnia hozzánk a családjához és engedte ,hogy az ő pocakjában nőhessen meg mivel az enyém beteg volt és egy kicsit eltévedt,de a lényeg,hogy végül hazatalált és minden a helyére került.
Tehát másik néniről beszéltem neki...de másik bácsiról...hát itt aztán elakadtam teljesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!