Mit kell csinálni egy 1 hetes babával ha fent van?
Minden nap egy picit többet lesz fent a bébi. Ha nézelődik picit akkor hagyd, ha sí utána vedd fel, akkor már álmosodik :-)
Én is így voltam, mint Te, annyira rástresszeltem h miért sír.. Mert ez a dolga..:))
Késő könnyebb lesz ám, enyém most 2 hós, minden nap egyre könnyebb vele, már nem aggódok, ha sír, összeszoktunk, tudom mikor kell neki cici, mikor fáj a poci (akkor picit tornáztatni kell, pocijához felhúzni a kis lábát, majd visszaengedni), mikor szomjas, és mikor kell neki szimplán anya :-) Meglátod veletek is így lesz. Ilyenkor még max beszélgethetsz hozzá, még nagyon csöpp, de tégd megismer! :)
Ahogy az egyik hozzászóló is írta:a nagy könyveben így van leírva.De erre sok baba rácáfol.Köztük a miénk is. :) Nálunk ez az "eszik-alszik korszak" abszolút kimaradt.
Ilyen picit még nem nagyon lehet szórakoztatni,mert még minden érzékszerve fejlődik és nem tudják feltétlenül befogadni az ingereket.
Én sokat beszéltem hozzá,hogy ismerje a hangomat+az érintéseknek nagy jelentőségük van.Játékokra még nem figyelnek ilyen idősen.
Lehet pocakfájás lesz a dologban.Esetleg olyankor kezd el neki tornáztatni a lábát,simogasd a hasát;attól hátha megnyugszik (bár nálunk ez sajnos nem használt).Vagy vedd ölbe,lehet csak anya közelségére vágyik (nem fogod elkapatni,ne aggódj!).
Csak bújjatok össze egy szundi erejéig,vagy lehet,hogy hasfájós.
Azért mert még nagyon picike,nem jelenti azt,hogy nem igényel Téged,igenis nagyon!A Te illatodat,közelségedet keresi.
A lányommal nagyon sokszor a nagyágyon pihentünk,én tévéztem,Ő meg hatalmasakat aludt.Csak attól,hogy pár centire voltam Tőle és néha egy finom puszit adtam,már attól is sokkal jobb volt.Nem mondom,hogy mindig kinnt legyen melletted,hanem,hogy mikor büfi után rögtön nem ájul be,látod rajta,hogy Téged akar,olyankor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!